Lyse-konsernet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Lyse Produksjon AS)
Hopp til: navigasjon, søk
Lyse AS
Etablert1999
HovedkontorStavanger
BransjeEnergi og kommunikasjon
Produkt(er)Elektrisitet
Naturgass
Bredbånd
TV
Telefoni
Hjemmeautomasjon
Fjernvarme
Fjernkjøling
Biogass
Antall ansatteca. 1000
Nettsidewww.lysekonsern.no

Lyse AS er et industrikonsern innen energi og telekommunikasjon. Lyse eies av 16 kommuner i Sør-Rogaland. Konsernet har sin hovedvirksomhet på Jæren.

Konsernet, bestående av Lyse AS, Lyse Produksjon AS, Lyse Energisalg AS, Lyse Elnett AS, Lyse Dialog AS, Lyse Neo AS, Lyse Fiber AS, Lyse Fiberinvest AS, Altibox AS og Smartly AS. Moderselskapet i Lyse-konsernet, Lyse AS, ble stiftet 17. juni 1998 og var operativt fra 1. januar 1999. Datterselskapene er heleide selskap som ble opprettet innen forretningsområdene energi, infrastruktur og tele.

Lyse AS[rediger | rediger kilde]

Lyse AS er moderselskapet i dette konsernet som er en leverandør av både strøm, internett, TV, telefoni og alarm. Selskapet har vært operativt siden 1. januar 1999 etter en fusjon den 17. juni 1998 mellom energiselskapene i kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Time og energiselskapene Ryfylke Energi og Lyse Kraft.

Lyse Dialog AS[rediger | rediger kilde]

Lyse Dialog AS er et datterselskap i Lyse-konsernet. Lyse Dialog AS er konsernets ansikt ut mot kundene. Det er Lyse Dialog AS som inngår alle avtaler med kunder, besvarer henvendelser fra kunder og står for fakturering.

Altibox AS[rediger | rediger kilde]

Altibox AS er et datterselskap i Lyse-konsernet. Selskapets forretningskontor er i Stavanger kommune. Altibox utvikler, leverer og drifter infrastruktur og telekommunikasjonstjenester til Lyse og 40 øvrige partnere i Norge og Danmark under merkevaren Altibox. Partnerne har totalt 350 000 sluttkunder pr. oktober 2014. Målgruppen for selskapet er privatpersoner samt små og mellomstore bedrifter, og tjenestene er primært telefoni, bredbånd og ip-tv.

Smartly AS[rediger | rediger kilde]

Lyse Smart AS ble stiftet 1.1.2013. Selskapets forretningskontor er i Stavanger kommune. Lyse Smart utvikler, leverer og drifter smarthustjenester til privatkunder i Sør-Rogaland under merkenavnet Smartly. Kunder kan styre funksjoner som lys, oppvarming og boligalarm gjennom en applikasjon til nettbrett og smarttelefon.

Lyse Fiber AS[rediger | rediger kilde]

Lyse Fiber AS ble etablert i 2012 og har ansvaret for bygging og vedlikehold av fibernettet i Sør-Rogaland samt salg av fibertjenester til kunder i samme område.

Kraftverk som eies av Lyse Produksjon[rediger | rediger kilde]

Kraftverk som er deleid av Lyse Produksjon[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]