Lothar von Richthofen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lothar von Richthofen
Lothar von Richthofen.jpg
Født27. september 1894[1]
Wrocław[2]
Død4. juli 1922[1] (27 år)
Fuhlsbüttel
Gravlagt Tyskland
Søsken Manfred von Richthofen
Beskjeftigelse Flygeress
Nasjonalitet Tyskland
Utmerkelser Pour le Mérite

Lothar-Siegfried Freiherr von Richthofen (født 27. september 1894 i Breslau, død 4. juli 1922 i Hamburg) var en tysk flyger som hadde 40 seire i den første verdenskrig.

Et tilfelle var på kvelden 7. mai 1917 da elleve engelske fly ute på oppdrag støtte på en gruppe tyske fly. På grunn av skumringen var sikten dårlig. Lothar von Richthofen havarerte med sitt fly bak de tyske linjene etter en luftkamp med engelskmannen Albert Ball. Ball omkom i styrten mens Richthofen overlevde og ble kreditert for nedskytningen av Ball.

Lothar von Richthofen var en yngre bror av «Den røde baron», Manfred von Richthofen, som også var flyver i den tyske armé. Han var også fetter av Wolfram von Richthofen som senere ble generalfeltmarskalk i Luftwaffe.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Lothar fullførte gymnaset og ble med 4. dragoner-regiment i 5. kavaleridivisjon. Like etter første verdenskrig brøt ut ble han sendt til Belgia, og i oktober 1914 ble han løytnant. Han ble deretter sendt til Reims i Frankrike og fikk jernkorset 2. klasse for sitt mot før han ble flyttet til østfronten.[3] I 1915 ble han med sin bror til flyvåpenet, ble feltobservatør, og deltok i slaget ved Verdun. I desember 1916 begynte han med pilot-trening.[4]

I februar 1917 ble Lothar syk og reiste hjem, og i mars ble han med Jasta 11 med sin bror Manfred der Lothar fløy Albatros D.III. Lothar fikk ansvaret for Jasta 11 i mai da Manfred var hjemme på permisjon, men i kamp med et britisk fly 13. mai ble han såret og måtte nødlande. Han hadde da skutt ned 24 fly og fikk utmerkelsen "Pour le Mérite", og kom tilbake til Jasta 11 etter 5 måneder.[4]

I mars 1918 ble Lothar skutt ned i sin Fokker Dr.I av australske Geoffrey Hughes. Mens han lå på skykehus fikk han vite at hans bror, Manfred, var skutt ned og omkommet. Sommeren 1918 kom Lothar på vingene igjen og skjøt ned ti nye fly, det siste 12. august 1918. Dagen etter ble Lothar skutt ned for tredje gang, og kunne ikke fly mer før etter krigen.

Lothars 40 nedskytninger kombinert med lange sykehusopphold gjorde ham til en av de mest effektive pilotene i første verdenskrig.[4]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)