Lorena Gale

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Lorena Gale
Lorena Gale gatecon (cropped).jpg
Født9. mai 1958
Canada Montréal, Quebec, Canada
Død21. juni 2009 (51 år)
Ektefelle John Cooper fra 16. juni 1988 1 barn[1]
Utdannet ved Simon Fraser University
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år1982 -
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Lorena Gale (født 9. mai 1958 i Montréal, Quebec Canada, død 21. juni 2009) er en canadisk skuespillerinne. Hun har spilt i mange serier og filmer siden 1982, men er mest kjent i Norge for sin rolle som «Prestinne Elosha» i science fiction-serien Battlestar Galactica.

Skuespillerkarriere[rediger | rediger kilde]

Fjernsyn og film[rediger | rediger kilde]

Gale har spilt i flere større filmer som Fantastic Four, The Chronicles of Riddick, og The Exorcism of Emily Rose. Hun har hatt gjesteroller i tv-serier som The X-Files, Smallville, og Kingdom Hospital.

Battlestar Galactica[rediger | rediger kilde]

I 2003 ble tv-serien fra 1970-tallet, Battlestar Galactica brakt tilbake til live, selv om det i første omgang var i form av en tre timer lang miniserie. Miniserien ble etterhvert en pilot for den nye science fiction-serien Battlestar Galactica. Battlestar Galactica ble filmet for det meste i Vancouver, Canada, og varte i fire sesonger. Gale hadde en birolle som «Prestinne Elosha» i de to første sesongene av serien, samt en episode i sesong fire.

Når det gjaldt hennes rolle i Battlestar Galactica, har Gale sagt at det hun likte best, var scenene kvinne-til-kvinne med Mary McDonnell som spilte «President Laura Roslin». Gale tror at det ikke er noen ting som heter «kunstig intelligens», bare «intelligens». Hun liker å se på tv-serien som en fan.

Teater[rediger | rediger kilde]

Hennes skuespill, Angélique, historien om en henrettet slavekvinne Marie-Joseph Angelique, ble vinneren av prisen 1995 duMaurier National Playwriting Competition i Canada.

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Listene under er ikke komplett, se Internet Movie Database – Lorena Gale

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]