The 4400

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The 4400
Generell informasjon
SjangerScience fiction
Prod.landAmerikansk
Sesonger4
Episoder45
Lengdeca. 42 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeJoel Gretsch
Billy Campbell
Jacqueline McKenzie
Mahershalalhashbaz Ali
Laura Allen
Patrick Flueger
Bak kamera
Skaper(e)René Echevarria, Scott Peters
MusikkAmanda Abizaid
Sending
Periode11. juli 200416. sept. 2007
TV-kanalUSA Network
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb

The 4400 er en amerikansk science fiction TV-serie, som gikk på USA Network fra 2004 til 2007.

Serien er filmet i Vancouver i Canada.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I seriens aller første episode legger en lyskule igjen en gruppe på 4 400 mennesker ved foten av Cascade Range i nærheten av Mount Rainier, Washington. Hver av de 4 400 hadde forsvunnet, i en stråle med grønt lys, i 1946 eller senere. Ingen av menneskene har blitt eldre, etter at de forsvant. Forvirret og desorientert har de heller ingen minner om hva som har skjedd. The National Threat Assessment Command (NTAC) er en avdeling under Sikkerhetsdepartementet som er ansvarlig for å håndtere denne returneringen av de 4 400 menneskene.

Dennis Ryland er sjef for NTAC, som tildeler Tom Baldwin og Diana Skouris for å undersøke situasjonen. I den andre sesongen reiser Ryland til Washington, og blir erstattet av Nina Jarvis. I den fjerde sesongen tar Meghan Doyle over som sjef for NTAC. Mange av de hjemvendte har problemer med å få livene deres tilbake på rett spor, etter å ha vært forsvunnet fra samfunnet i flere år. Et lite antall av de hjemvendte begynner å manifestere paranormale evner, deriblant Psykokinese, telepati eller prekognisjon. En av dem, Shawn Farrell, får evnen til å helbrede den ødelagte nakken til en død fugl, og bringe dyret tilbake til livet.

I tillegg har en av de hjemvendte, Lily Moore, blitt gravid mellom hennes forsvinning og deres hjemkomst. Det blir avslørt at de ikke ble bortført av romvesener. De kommer fra fremtiden, og ble sendt til fortiden for å avverge en stor katastrofe. Det blir også avslørt at alle de 4 400 har en fiktiv nevrotransmitter, kalt promicin, i hjernen - som har gitt dem kreftene deres. Amerikanske myndigheter er redd for hva denne store gruppen kan gjøre med slik makt. De har i all hemmelighet gitt alle de 4 400 med produkter for å hemme promicin. Dette fungerte på de aller fleste, men ikke alle, av de 4 400. Men en av bivirkningene var en potensielt dødelig immun-svikt.

I begynnelsen av den tredje sesongen dukker Nova Group, en terror-gruppe opp og de gjennomfører en rekke angrep mot amerikanske myndigheter og NTAC. Dette inkluderer attentatet på alle som var involvert i promicin-hemmerne, et attentat-forsøk på Ryland; anklager Baldwin for drap, og å drive en annen person til galskap. I løpet av tredje og fjerde sesong avsløres det at bare en viss fraksjon av de 4 400 ønsker å forandre historien. En annen fraksjon, som foretrekker status quo, motsetter seg resten av 4 400. Men de eksakte motivene til disse fraksjonene blir aldri avslørt.

Til slutt gjør Jordan Collier, en annen hjemvendt som erklærer seg som menneskehetens frelser, promicin tilgjengelig for jordens befolkning. Imidlertid kan bare halvparten av den menneskelige befolkningen å faktisk tolerere promicin, og dermed utvikle overmenneskelige evner. Men den andre halvparten av menneskene dør rett etter at de har tatt produktet. Selv om myndighetene forbyr videre bruk av promicin, har tusenvis av tidligere vanlige mennesker allerede utviklet overmenneskelige evner. Dette kompliserer NTACs oppgaver alvorlig.

Collier annekterer senere en del av Seattle, og forvandler dette til «Promise City» et selv-erklært paradis åpent for alle mennesker med overmenneskelige evner. Den amerikanske regjeringen forsøker å gjenvinne Promise City, men dette har liten suksess. Serien ender med en cliffhanger, hvor Collier har lovet å bygge den fremtiden han hadde lovet. Men amerikanske myndigheter ser med stor uro på at Colliers milits fremdeles har kontroll over Seattle, nå kjent som Promise City.

Roller (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]