Liste over kulturminner i Nordreisa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Nordreisa er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Nordreisa. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
113237 Reisavatnet Reisavatnet Annen bygningslokalitet 1800-tallet, første kvartal
1900-tallet
69°11′21″N 22°22′49″Ø Nordreisa
113240 Reisavatnet Reisavatnet Annen bygningslokalitet 1800-tallet
1800-tallet, tredje kvartal
69°11′18″N 22°22′39″Ø Nordreisa
149907 Vuoððojávrit Forråd - depot Eldre enn 100 år 69°30′03″N 21°12′22″Ø Nordreisa
149933 Gahperus Forråd - depot Eldre enn 100 år 69°29′31″N 21°16′30″Ø Nordreisa
155176 Lavvoriggejavri Forråd - depot Uviss tid 69°45′26″N 21°39′42″Ø Nordreisa
87476 HAVNNES HANDELSSTED Havnnes handelssted
HAVNNES HANDELSSTED
Handelsanlegg 1800-tallet
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
69°47′15″N 20°34′03″Ø Nordreisa
87948 Moan Kirkegårdslokalitet 1800-tallet, tredje kvartal 69°47′26″N 20°42′23″Ø Nordreisa
95196 Nordreisa kirkegård Kirkegårdslokalitet 1800-tallet, tredje kvartal 69°46′12″N 21°02′04″Ø Nordreisa
37103 Rippisi'ida Rippisi'ida Kirkested Etterreformatorisk tid 69°48′28″N 21°00′18″Ø Nordreisa
85163 Nordreisa kirkested Nordreisa kirke
Nordreisa kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 69°46′11″N 21°02′00″Ø Nordreisa
85319 Rotsund kirkested Rotsund kapell
Rotsund kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 69°47′18″N 20°42′29″Ø Nordreisa
143439 Geairajohka Merkestein Uviss tid 69°39′25″N 21°20′32″Ø Nordreisa
143440 Merkestein Merkestein Uviss tid 69°38′20″N 21°20′04″Ø Nordreisa
143441 Merkestein Merkestein Uviss tid 69°38′19″N 21°19′52″Ø Nordreisa
143443 Merkestein Merkestein Uviss tid 69°38′29″N 21°19′15″Ø Nordreisa
149930 Gahperus Merkestein Uviss tid 69°29′43″N 21°16′12″Ø Nordreisa
149962 Gahperus Merkestein Uviss tid 69°30′26″N 21°18′17″Ø Nordreisa
150086 Gahperus Merkestein Uviss tid 69°31′05″N 21°18′53″Ø Nordreisa
159637 Gellojävriberget Merkestein Uviss tid 69°27′34″N 21°27′26″Ø Nordreisa

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]