Liste over kulturminner i Lavangen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Lavangen er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Lavangen. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
155430 Smisteinen Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°40′18″N 17°53′39″Ø Lavangen
84915 Lavangen kirkested Lavangen kirke
Lavangen kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 68°46′19″N 17°48′06″Ø Lavangen
156050 Halsen Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°40′12″N 17°53′46″Ø Lavangen
156051 Halsen Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°40′13″N 17°53′47″Ø Lavangen
156053 Halsen Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°40′14″N 17°53′51″Ø Lavangen
156054 Halsen Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°40′12″N 17°53′51″Ø Lavangen
156055 Halsen Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°40′11″N 17°53′53″Ø Lavangen
156066 Lapphaugvatnet Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°40′21″N 17°54′13″Ø Lavangen
156067 Lapphaugvatnet Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°40′20″N 17°54′13″Ø Lavangen
156072 Spanselva Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°40′38″N 17°56′53″Ø Lavangen
156075 Spanselva Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°40′44″N 17°57′40″Ø Lavangen
156085 Kolbanelva Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°41′05″N 18°00′37″Ø Lavangen
156089 Tyttebærbakken Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°41′11″N 18°00′35″Ø Lavangen
156096 Kolbanskardet Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°41′22″N 18°02′44″Ø Lavangen
156099 Kvanndalen Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°41′24″N 18°02′22″Ø Lavangen
156106 Kolbanskardet Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°41′32″N 18°02′54″Ø Lavangen
156108 Kolbanskardet Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 68°41′35″N 18°02′57″Ø Lavangen
56967 Ordførarsteinen Ordførarsteinen Rituell-kultisk lokalitet Samisk jernalder 68°40′04″N 17°53′59″Ø Lavangen
159372 Skrebergsætra Seter 1800-tallet 68°43′36″N 17°52′09″Ø Lavangen
159359 Andersholla Tradisjonslokalitet 1800-tallet 68°46′58″N 17°47′49″Ø Lavangen

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]