Liste over kulturminner i Skjervøy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Skjervøy er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Skjervøy. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune


27573 Skjervøy Skjervøy Bergkunst Steinalder 70°01′40″N 20°58′37″Ø Skjervøy
87539 MAURSUND HANDELSSTED Maursund handelssted Handelsanlegg 1800-tallet 69°55′34″N 20°51′30″Ø Skjervøy
87949 Eidevannet Kirkegårdslokalitet 1700-tallet, første kvartal 70°02′03″N 20°57′36″Ø Skjervøy
87950 Prestejorda Kirkegårdslokalitet 1900-tallet, første kvartal 70°02′17″N 20°58′18″Ø Skjervøy
87951 St Hanshaugen/Prestejorda Kirkegårdslokalitet 1700-tallet, første kvartal 70°02′12″N 20°58′15″Ø Skjervøy
87952 Skjervøy kirke Kirkegårdslokalitet 1800-tallet, fjerde kvartal 70°02′10″N 20°58′41″Ø Skjervøy
83759 Akkarvik kirkested Kirkested Etterreformatorisk tid 70°03′50″N 20°31′17″Ø Skjervøy
85462 Skjervøy kirkested Skjervøy kirke
Skjervøy kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, andre kvartal
70°02′10″N 20°58′40″Ø Skjervøy
17540 Sør-Grindbakken Merkestein Uviss tid 69°55′37″N 20°51′19″Ø Skjervøy
17500 Lillevik Lillevik Ovnslokalitet Jernalder 70°02′46″N 20°27′43″Ø Skjervøy
18279 Vintersetet Vintersetet Ovnslokalitet Jernalder 70°04′27″N 20°34′18″Ø Skjervøy
27122 Lutberg Lutberg Ovnslokalitet Jernalder 69°55′24″N 20°49′49″Ø Skjervøy
27531 Korsnes Korsnes (Skjervøy) Ovnslokalitet Jernalder 70°08′45″N 20°48′58″Ø Skjervøy
27548 Akkarfjord Ovnslokalitet Jernalder 70°02′52″N 20°29′30″Ø Skjervøy
47059 Storsnes Storsnes Ovnslokalitet Jernalder 70°07′03″N 20°46′28″Ø Skjervøy
56833 Årvik Ovnslokalitet Jernalder 70°12′02″N 20°31′29″Ø Skjervøy
56860 Ovnslokalitet Ovnslokalitet Jernalder 70°02′47″N 20°28′35″Ø Skjervøy
67439 Fagernes Fagernes (Skjervøy) Ovnslokalitet Jernalder 69°59′49″N 20°58′53″Ø Skjervøy
67867 Bjørvika Bjørvika (Skjervøy) Ovnslokalitet Samisk jernalder 69°56′42″N 20°40′15″Ø Skjervøy
74044 Laukøya Laukøya Ovnslokalitet Jernalder 70°08′02″N 20°48′02″Ø Skjervøy
87540 SKJERVØY PRESTEGÅRD Skjervøy prestegård Prestegård 1800-tallet 70°02′08″N 20°58′35″Ø Skjervøy
17534 Berglund Spekkproduksjon Jernalder
Yngre jernalder
69°59′48″N 21°02′22″Ø Skjervøy
17535 Fagernes Spekkproduksjon Jernalder 69°59′38″N 20°57′51″Ø Skjervøy
27123 Follesøyhamn Spekkproduksjon Jernalder 69°55′08″N 20°40′40″Ø Skjervøy
27515 Volleng Spekkproduksjon Jernalder 70°08′26″N 20°46′08″Ø Skjervøy
27551 Stormoa Spekkproduksjon Jernalder 70°03′12″N 20°29′27″Ø Skjervøy
37473 Årvik Spekkproduksjon Jernalder 70°12′06″N 20°31′29″Ø Skjervøy
37507 Akkarfjord Spekkproduksjon Jernalder 70°02′50″N 20°29′15″Ø Skjervøy
37508 Akkarfjord Spekkproduksjon Jernalder 70°02′51″N 20°29′26″Ø Skjervøy
37822 Naskarelva Spekkproduksjon Jernalder 70°00′09″N 20°43′03″Ø Skjervøy
47917 Lyngnesbukta Spekkproduksjon Tidlig metalltid 70°05′43″N 20°33′01″Ø Skjervøy
56882 Bjørnvika - Forraneset Spekkproduksjon Jernalder 69°56′56″N 20°40′37″Ø Skjervøy
60052 Buskesteinen Spekkproduksjon Jernalder 70°02′02″N 20°35′03″Ø Skjervøy
67395 Spekkproduksjon Spekkproduksjon Jernalder 70°03′40″N 20°33′27″Ø Skjervøy
37824 Elvebakken Torvproduksjon Etterreformatorisk tid 70°02′49″N 20°41′50″Ø Skjervøy

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]