Liste over kulturminner i Tana

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Tana er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Tana. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
26929 Smalfjordnes Smalfjordnes Bergkunst Steinalder 70°29′06″N 28°20′13″Ø Tana
150813 Hillagurra Boligeiendom 1900-tallet 70°05′24″N 27°54′58″Ø Tana
150866 Giilášjohka Forråd - depot Eldre enn 100 år 70°25′59″N 27°43′57″Ø Tana
150875 Giilášjohka Forråd - depot Eldre enn 100 år 70°25′58″N 27°43′42″Ø Tana
87500 PAALJORDEN Paaljorden Gårdstun 1800-tallet
1800-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet
70°04′08″N 28°01′09″Ø Tana
87570 KRAKEBAKKEN LUNDEMO Krakebakken Lundemo Gårdstun 1900-tallet
1900-tallet, tredje kvartal
70°10′58″N 28°12′31″Ø Tana
135358 Lávvonjárga Lávvonjárga Gårdstun 1800-tallet 70°30′33″N 28°28′15″Ø Tana
135364 Lávvonjárga Lávvonjárga Gårdstun 1800-tallet 70°30′34″N 28°28′03″Ø Tana
135574 Lávvonjárga Lávvonjárga Gårdstun 1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, første kvartal
70°30′47″N 28°27′56″Ø Tana
135668 Sirbmá Sirbmá Gårdstun 1800-tallet, fjerde kvartal 70°01′14″N 27°24′39″Ø Tana
135900 Sirbma Sirbma Gårdstun 1800-tallet 70°01′04″N 27°24′24″Ø Tana
135902 Sirbma Sirbma Gårdstun 1800-tallet 70°00′50″N 27°23′51″Ø Tana
151697 Varsi, Sirbmá Gårdstun 1800-tallet, første kvartal
1900-tallet, første kvartal
70°01′08″N 27°24′44″Ø Tana
89112 Tana (Langnes) kirkegård Kirkegårdslokalitet 1800-tallet, tredje kvartal 70°28′00″N 28°18′09″Ø Tana
89113 Polmak Kirkegårdslokalitet 1800-tallet, fjerde kvartal 70°04′31″N 27°59′41″Ø Tana
83825 Austertana kirkested Austertana kirke Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 70°26′36″N 28°29′14″Ø Tana
84294 Levajok kirkested Levajok fjellkirke
Levajok kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 69°56′01″N 26°27′10″Ø Tana
85071 Tana kirkested Tana kirke
Tana kirkested
Kirkested 1700-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
70°23′57″N 28°11′08″Ø Tana
85262 Polmak kirkested Polmak kirke
Polmak kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 70°04′30″N 27°59′44″Ø Tana
85409 Seida kirkested Øvretana kapell Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 70°14′01″N 28°11′04″Ø Tana
85435 Sirma kirkested Sirbma kapell
Sirma kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 70°01′04″N 27°24′31″Ø Tana
87499 POLMAK GJESTESTUE, Tana museum Polmak gjestestue, Tana museum Overnattings-/serveringssted 1800-tallet 70°04′20″N 28°00′18″Ø Tana
135584 Rekcavuotna Seter 1800-tallet 70°30′39″N 28°32′50″Ø Tana
131153 Tananes Steinbrudd Førreformatorisk tid 70°30′02″N 28°22′01″Ø Tana
147046 Vestertana internat Undervisningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 70°27′28″N 27°52′25″Ø Tana

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]