Liste over kulturminner i Karlsøy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Karlsøy er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Karlsøy. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
120053 Likhuset på Karlsøy Likhuset på Karlsøy Annen bygningslokalitet Etterreformatorisk tid 70°00′33″N 19°55′18″Ø Karlsøy
125549 Kirkestua - Kvitnesstua Kirkestua - Kvitnesstua Annen bygningslokalitet 1700-tallet, tredje kvartal 70°00′06″N 19°53′28″Ø Karlsøy
142887 Reinøya 1-3 Reinøya 1-3 Bergkunst Eldre enn 100 år 69°56′47″N 19°42′23″Ø Karlsøy
122727 Vetten Vetten Forsvarsanlegg Middelalder 70°00′41″N 19°53′17″Ø Karlsøy
87441 FYGLEØYKALVEN FYRSTASJON / FUGLØYKALVEN Fugløykalven fyr
FYGLEØYKALVEN FYRSTASJON / FUGLØYKALVEN
Fyrstasjon-losstasjon Etterreformatorisk tid
1900-tallet
70°19′00″N 20°09′14″Ø Karlsøy
159306 Gårdsanlegg Gårdsanlegg Eldre jernalder
Jernalder
70°15′25″N 19°33′41″Ø Karlsøy
112857 Gården Bratrein - Stakkvik - Reinøy Gården Bratrein - Stakkvik - Reinøy Gårdstun 1800-tallet, andre kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, andre kvartal
69°53′14″N 19°28′12″Ø Karlsøy
120360 Nordskarvågen Kirkegårdslokalitet Middelalder 70°13′11″N 19°13′45″Ø Karlsøy
122761 Kirkegårdslokalitet Kirkegårdslokalitet Middelalder 70°00′08″N 19°53′32″Ø Karlsøy
28962 Karlsøy gamle kirkested Kirkested Etterreformatorisk tid 70°00′08″N 19°53′32″Ø Karlsøy
77132 Kirkested Torsvåg Kirkested Middelalder 70°14′38″N 19°30′50″Ø Karlsøy
84137 Finnkroken kirkested Kirkested 1900-tallet, første kvartal 69°50′06″N 19°25′58″Ø Karlsøy
84531 Helgøy kirkested Helgøy kirke Kirkested Middelalder
1700-tallet, andre kvartal
70°06′46″N 19°21′36″Ø Karlsøy
84763 Karlsøy kirkested Karlsøy kirke
Karlsøy kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, tredje kvartal
70°00′08″N 19°53′41″Ø Karlsøy
84871 Kvitnes kirkested Kirkested Middelalder 70°05′36″N 20°05′10″Ø Karlsøy
85058 Sørskaret (Sørskard) kirkested Kirkested Etterreformatorisk tid 70°12′29″N 19°07′30″Ø Karlsøy
85298 Ringvassøy kirkested Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 69°57′59″N 19°37′18″Ø Karlsøy
85299 Ringvassøy kirkested Ringvassøy kirke
Ringvassøy kirkested
Kirkested 1900-tallet, fjerde kvartal 69°57′58″N 19°37′17″Ø Karlsøy
85422 Sengskroken kirkested Sengskroken kirke
Sengskroken kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 70°11′30″N 19°37′12″Ø Karlsøy
85654 Torsvåg kirkested Kirkested Middelalder 70°14′39″N 19°30′54″Ø Karlsøy
85764 Vanvåg (Vannvåg) kirkested Kirkested Middelalder 70°04′17″N 19°59′18″Ø Karlsøy
158356 Sannsynlig kirkested/innhegning Kirkested Førreformatorisk tid 70°04′17″N 19°59′18″Ø Karlsøy
151140 HKB 5/480 Nordeidet Krigsminnelokalitet 1900-tallet 69°54′58″N 19°46′31″Ø Karlsøy
151498 HKB 8/971 Langsund Krigsminnelokalitet 1900-tallet 69°58′01″N 19°42′13″Ø Karlsøy
151658 Grøtnes hydrofonsperre Krigsminnelokalitet 1900-tallet 69°51′22″N 19°43′02″Ø Karlsøy
68081 Korsnes Korsnes (Karlsøy) Ovnslokalitet Jernalder 69°59′46″N 19°57′49″Ø Karlsøy
122736 Ovnslokalitet Ovnslokalitet Førreformatorisk tid 70°00′36″N 19°55′58″Ø Karlsøy
127757 Stakkeng Stakkeng Ovnslokalitet Jernalder 70°15′34″N 19°39′44″Ø Karlsøy
119739 Rituell-kultisk lokalitet Rituell-kultisk lokalitet Uviss tid 70°10′36″N 18°53′23″Ø Karlsøy
129047 Offerringer Klemmetsvik Rituell-kultisk lokalitet Middelalder
Eldre enn 100 år
70°13′18″N 19°31′13″Ø Karlsøy
156348 Spekkproduksjon Spekkproduksjon Førreformatorisk tid 70°12′10″N 19°49′46″Ø Karlsøy
28939 Nord Grøtøy Steinbrudd Steinalder 70°09′19″N 18°53′15″Ø Karlsøy
120399 Sørskarvågen Tradisjonslokalitet Eldre enn 100 år 70°12′24″N 19°06′10″Ø Karlsøy
151409 Prestholla/Mannholla Tradisjonslokalitet Eldre enn 100 år 70°00′22″N 19°46′25″Ø Karlsøy

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]