Liste over kulturminner i Sør-Varanger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Sør-Varanger er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Sør-Varanger. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
96778 Skoltefossen Skoltefossen Annen bygningslokalitet 1900-tallet 69°41′35″N 29°22′08″Ø Sør-Varanger
96780 SLETTVOLD Slettvold Annen bygningslokalitet 1800-tallet, tredje kvartal
1900-tallet
1900-tallet, andre kvartal
69°41′17″N 29°22′41″Ø Sør-Varanger
96792 BEKKEMO Bekkemo Annen bygningslokalitet 1900-tallet, andre kvartal 69°41′19″N 29°22′37″Ø Sør-Varanger
96835 Kvileplass ved Neiden bru Kvileplass ved Neiden bru Annen bygningslokalitet 1900-tallet, fjerde kvartal 69°41′32″N 29°22′19″Ø Sør-Varanger
122673 Busskuret i Bjørnevatn - Grabben Busskuret i Bjørnevatn - Grabben Annen bygningslokalitet 1900-tallet, fjerde kvartal 69°40′01″N 29°59′03″Ø Sør-Varanger
96815 ØRLAND Ørland (Sør-Varanger) Boligeiendom 1537-1649
1900-tallet
1900-tallet, andre kvartal
69°41′17″N 29°22′39″Ø Sør-Varanger
96818 VIGELAND Vigeland Boligeiendom 1800-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, andre kvartal
1900-tallet, fjerde kvartal
69°41′20″N 29°22′31″Ø Sør-Varanger
96821 STENSVIK Stensvik Boligeiendom 1900-tallet, andre kvartal 69°41′24″N 29°22′32″Ø Sør-Varanger
110567 Langvasseid tjenestebolig Langvasseid tjenestebolig Boligeiendom 1900-tallet, andre kvartal 69°35′24″N 29°58′14″Ø Sør-Varanger
133123 Lassigården Boligeiendom 1800-tallet, andre kvartal 69°58′23″N 29°38′40″Ø Sør-Varanger
96804 Hytte, bnr. 74 Hytte, bnr. 74 Feriested-landsted 1900-tallet, fjerde kvartal 69°41′22″N 29°22′36″Ø Sør-Varanger
87565 HOLMENGRÅ LAKSEFISKEVÆR Holmengrå laksefiskevær
HOLMENGRÅ LAKSEFISKEVÆR
Fiskevær-sjøbruksanlegg Etterreformatorisk tid
1900-tallet
1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, fjerde kvartal
69°51′17″N 30°18′21″Ø Sør-Varanger
94446 SVANVIK Svanvik Forsvarsanlegg 1900-tallet, tredje kvartal 69°28′50″N 30°05′13″Ø Sør-Varanger
87443 BØKFJORD FYRSTASJON Bøkfjord fyrstasjon
BØKFJORD FYRSTASJON
Fyrstasjon-losstasjon 1900-tallet 69°52′38″N 30°10′30″Ø Sør-Varanger
87566 NOATUN Noatun Gårdstun Etterreformatorisk tid
1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
69°09′55″N 29°14′48″Ø Sør-Varanger
133324 Bjørklund gård Gårdstun 1800-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
69°27′36″N 30°04′20″Ø Sør-Varanger
148708 Helse Finnmark Kirkenes Humanitær institusjon 1900-tallet, tredje kvartal 69°43′41″N 30°04′59″Ø Sør-Varanger
17183 Steenland Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 69°48′03″N 30°09′47″Ø Sør-Varanger
127653 Sydvaranger AS - Lokstallen - Lokomotivstallen Sydvaranger AS - Lokstallen - Lokomotivstallen Jernbaneanlegg 1900-tallet, tredje kvartal 69°43′13″N 30°02′10″Ø Sør-Varanger
8432 Skoltebyen Kirkegårdslokalitet Førreformatorisk tid
1700-tallet
69°41′22″N 29°22′48″Ø Sør-Varanger
89101 Bugøynes Kirkegårdslokalitet 1800-tallet, tredje kvartal 69°58′21″N 29°38′06″Ø Sør-Varanger
89102 Buholmen begravelsesplass Kirkegårdslokalitet 1600-tallet 69°44′35″N 29°42′33″Ø Sør-Varanger
89104 Kong Oscar II kapell Kirkegårdslokalitet 1700-tallet, tredje kvartal 69°47′08″N 30°48′36″Ø Sør-Varanger
89107 Sydvaranger gamle kirkegård Kirkegårdslokalitet 1800-tallet, tredje kvartal 69°43′42″N 30°02′39″Ø Sør-Varanger
89109 Neiden kirkegård Kirkegårdslokalitet 1900-tallet, første kvartal 69°42′06″N 29°23′16″Ø Sør-Varanger
89110 Seksognittihøgda Kirkegårdslokalitet 1500-tallet 69°27′05″N 29°55′41″Ø Sør-Varanger
95246 Manalaissaari gravplass Kirkegårdslokalitet Eldre enn 100 år 69°52′53″N 29°26′13″Ø Sør-Varanger
95247 Strand kirkegård Kirkegårdslokalitet 1900-tallet, første kvartal 69°31′31″N 29°58′42″Ø Sør-Varanger
95257 Pasvik/Sandhavn gravplass Kirkegårdslokalitet Eldre enn 100 år 69°48′46″N 30°35′38″Ø Sør-Varanger
95259 Skoltenes (Jarfjord) gravplass Kirkegårdslokalitet Uviss tid 69°40′32″N 30°25′28″Ø Sør-Varanger
84779 Kirkenes kirkested Kirkenes kirke
Kirkenes kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 69°43′42″N 30°02′39″Ø Sør-Varanger
84810 Kong Oscar II 's kapell Kong Oscar IIs kapell
Kong Oscar II 's kapell
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 69°47′07″N 30°48′38″Ø Sør-Varanger
85008 Svanvik kirkested Svanvik kirke
Svanvik kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 69°27′11″N 30°03′15″Ø Sør-Varanger
85063 Sør-varanger kirkested
Sør-varanger kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 69°43′43″N 30°02′37″Ø Sør-Varanger
85100 Neiden kirkested Neiden kirke
Neiden kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 69°42′07″N 29°23′16″Ø Sør-Varanger
87703 St. Georgs kapell, Neiden Sankt Georgs kapell
St. Georgs kapell, Neiden
Kirkested 1500-tallet
1800-tallet
69°41′23″N 29°22′40″Ø Sør-Varanger
17189 Umatrikulert statsgrunn v/Trifanbekken Steinbrudd Steinalder 69°41′49″N 30°05′37″Ø Sør-Varanger
47835 Skoltefossen - Neiden bru Tradisjonslokalitet Eldre enn 100 år 69°41′37″N 29°22′00″Ø Sør-Varanger
87568 STRAND INTERNAT Strand internat Undervisningsanlegg 1900-tallet 69°31′30″N 29°58′42″Ø Sør-Varanger

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]