Liste over kulturminner i Nærøy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Nærøy er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Nærøy. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
6741 Nerjordet Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 64°58′50″N 11°42′28″Ø Nærøy
36221 LUND Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 64°45′10″N 11°38′00″Ø Nærøy
46279 RISVIK Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 64°48′38″N 11°45′22″Ø Nærøy
60339 Fingalshulen Fingalshulen Bergkunst Steinalder 65°00′21″N 11°41′55″Ø Nærøy
55993 Inner Fjærnagen Inner Fjærnagen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 64°43′52″N 11°37′54″Ø Nærøy
66838 Knutåsen, Svenskekollen Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Bronsealder
64°58′36″N 11°50′18″Ø Nærøy
87479 VAL LILLE Val lille Gårdstun 1700-tallet
1900-tallet, første kvartal
64°47′14″N 11°25′09″Ø Nærøy
7248 VARØEN Kirkegårdslokalitet Middelalder 64°48′32″N 11°21′07″Ø Nærøy
63652 BJØRNDAL Kirkegårdslokalitet Uviss tid 64°49′45″N 11°23′27″Ø Nærøy
84174 Foldereid kirkested Foldereid kirke
Foldereid kirkested
Kirkested Middelalder
1500-tallet
1800-tallet, tredje kvartal
64°57′46″N 12°10′43″Ø Nærøy
84331 Lund kirkested Lund kapell Kirkested 1600-tallet, tredje kvartal 64°46′05″N 11°36′36″Ø Nærøy
84341 Lundring kirkested Lundring kirke
Lundring kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 64°49′00″N 11°15′25″Ø Nærøy
84412 Gravvik kirkested Gravvik kirke
Gravvik kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 64°59′24″N 11°46′08″Ø Nærøy
84807 Kolvereid kirkested Kolvereid kirke
Kolvereid kirkested
Kirkested 1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
64°51′59″N 11°35′47″Ø Nærøy
85192 Nærøy kirke Nærøy kirke
Nærøy kirke
Kirkested Middelalder
1800-tallet, andre kvartal
64°49′47″N 11°13′17″Ø Nærøy
85228 Oppløyfjord (Bogen/Lund) kirkested Kirkested 1600-tallet, tredje kvartal 64°46′05″N 11°36′35″Ø Nærøy
85363 Salsbruket kirkested Salsbruket kapell
Salsbruket kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 64°47′55″N 11°50′41″Ø Nærøy
85564 Steine kirkested Steine kapell Kirkested 1900-tallet, første kvartal 64°45′18″N 11°18′17″Ø Nærøy
85653 Torstad kirkested Torstad kapell Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 64°53′41″N 11°21′42″Ø Nærøy
85776 Varøya (Løfsnes) kirkested Kirkested Middelalder 64°48′32″N 11°21′06″Ø Nærøy
162257 Foldereid gamle kirkested - Gammelkjerkgården Kirkested Middelalder
1500-tallet
1600-tallet, tredje kvartal
64°57′44″N 12°10′37″Ø Nærøy
87478 NÆRØY GAMLE PRESTEGÅRD Nærøy gamle prestegård
NÆRØY GAMLE PRESTEGÅRD
Prestegård 1800-tallet 64°49′47″N 11°13′12″Ø Nærøy
136286 D/S Jarl DS «Jarl»
D/S Jarl
Skipsfunn 1800-tallet, fjerde kvartal 64°58′39″N 11°33′18″Ø Nærøy
46264 Fakshammeren,Fakshammerkirka Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 65°00′45″N 11°44′56″Ø Nærøy

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]