Liste over kulturminner i Kvænangen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Kvænangen er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Kvænangen. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
132127 D/S-kaien i Valanhamn Annen bygningslokalitet 1900-tallet, andre kvartal 69°57′52″N 21°31′26″Ø Kvænangen
150222 Brottvatna Forråd - depot Uviss tid 69°44′49″N 22°19′35″Ø Kvænangen
150223 Brottvatna Forråd - depot Eldre enn 100 år 69°44′50″N 22°19′36″Ø Kvænangen
150225 Brottvatna Forråd - depot Uviss tid 69°44′50″N 22°19′37″Ø Kvænangen
150231 Ruossavákkejávrit Forråd - depot Uviss tid 69°45′05″N 22°20′30″Ø Kvænangen
150299 Ruossavággi Forråd - depot Eldre enn 100 år 69°45′10″N 22°24′37″Ø Kvænangen
169607 Nøkkeleidet Gårdstufter Eldre enn 100 år 69°54′43″N 21°48′28″Ø Kvænangen
169614 Nøkkeleidet Gårdstufter Eldre enn 100 år 69°54′44″N 21°48′24″Ø Kvænangen
87447 NIEMENAIKKU Niemenaikku Gårdstun 1900-tallet, andre kvartal 69°44′04″N 22°04′53″Ø Kvænangen
87448 SLETTNES I JØKELFJORD Slettnes i Jøkelfjord Gårdstun 1900-tallet 70°03′22″N 21°51′15″Ø Kvænangen
59950 Årølandet Årølandet Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 69°49′10″N 21°58′47″Ø Kvænangen
59966 Skaret / Hestevika Kirkegårdslokalitet 1700-tallet, fjerde kvartal 69°55′46″N 21°43′56″Ø Kvænangen
87932 Kirkegårdsvika / Likbukta Kirkegårdslokalitet 1800-tallet, fjerde kvartal 69°55′37″N 21°44′00″Ø Kvænangen
87933 Vågen Kirkegårdslokalitet 1800-tallet, andre kvartal 69°55′52″N 21°43′35″Ø Kvænangen
87934 Vassbakken Kirkegårdslokalitet 1700-tallet, fjerde kvartal 69°55′41″N 21°43′40″Ø Kvænangen
87935 Stuoragieddi/Storeng Kirkegårdslokalitet 1900-tallet, første kvartal 70°00′19″N 22°01′35″Ø Kvænangen
85411 Sekkemo kirkested Sekkemo kirke
Sekkemo kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 69°50′22″N 21°56′05″Ø Kvænangen
85476 Skorpa kirkested Skorpa kirke
Skorpa kirkested
Kirkested 1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
69°55′52″N 21°43′35″Ø Kvænangen
87931 Nordstraumen kirkegård Nordstraumen kirkegård Kirkested 1900-tallet, første kvartal 69°50′17″N 21°53′47″Ø Kvænangen
156956 Nøkkeleidet Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 69°54′48″N 21°48′12″Ø Kvænangen
143400 Brennbukt Merkestein Uviss tid 69°43′22″N 22°00′56″Ø Kvænangen
150341 Geaðesvárri Merkestein Uviss tid 69°45′28″N 22°32′23″Ø Kvænangen
161381 Kalvehollet Minnesmerke 1900-tallet, andre kvartal 69°55′15″N 21°40′21″Ø Kvænangen
47171 Segelvik Ovnslokalitet Jernalder 70°12′00″N 21°13′43″Ø Kvænangen
47174 Fjordbotn Fjordbotn Ovnslokalitet Jernalder 70°06′39″N 21°35′06″Ø Kvænangen
150214 Ruossalanjajohka Rituell-kultisk lokalitet Eldre enn 100 år 69°44′29″N 22°14′51″Ø Kvænangen
17602 Samuelsnes Spekkproduksjon Jernalder 70°10′10″N 21°28′41″Ø Kvænangen
67503 Reinfjord Spekkproduksjon Førreformatorisk tid
Jernalder
70°05′52″N 21°34′00″Ø Kvænangen
18142 Olderfjord Torvproduksjon Etterreformatorisk tid 70°10′20″N 21°30′39″Ø Kvænangen

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]