Liste over kulturminner i Flekkefjord

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Flekkefjord er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Flekkefjord. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
119094 Kleppe indre Annen bygningslokalitet 1800-tallet 58°15′16″N 6°33′10″Ø Flekkefjord
119101 Dåtland Annen bygningslokalitet 1800-tallet 58°15′27″N 6°32′50″Ø Flekkefjord
127191 Store Håland Annen bygningslokalitet 1800-tallet 58°15′50″N 6°34′53″Ø Flekkefjord
127212 Dåtland Annen bygningslokalitet 1800-tallet 58°15′28″N 6°32′53″Ø Flekkefjord
170457 Dåtland Annen bygningslokalitet 1800-tallet 58°15′20″N 6°32′44″Ø Flekkefjord
170475 Kjeldemyr Annen bygningslokalitet 1800-tallet 58°15′10″N 6°32′43″Ø Flekkefjord
102605 Gyra Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid
Uviss tid
58°15′46″N 6°33′29″Ø Flekkefjord
102227 Sandvatn Sandvatn Bergkunst Bronsealder 58°29′15″N 6°47′10″Ø Flekkefjord
127336 Laugøyna (Laugøya eller Kongeøya) Laugøy Bergkunst Uviss tid 58°13′39″N 6°31′50″Ø Flekkefjord
128390 Austre Ersdal Bergkunst Førreformatorisk tid 58°26′07″N 6°42′05″Ø Flekkefjord
140130 Skjeggestad Bergverk-gruveanlegg 1800-tallet, andre kvartal 58°23′53″N 6°37′59″Ø Flekkefjord
86941 Anders Beers hus (Kjellesviggården) Anders Beers hus (Kjellesviggården) Boligeiendom 1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, andre kvartal
58°17′49″N 6°39′46″Ø Flekkefjord
86942 Apoteket Apoteket (Flekkefjord) Boligeiendom 1800-tallet
1800-tallet, første kvartal
58°17′48″N 6°39′46″Ø Flekkefjord
86943 CHRISTOFFER BEERS HUS (FLEKKEFJORD MUSEUM) Christoffer Beers hus el. Flekkefjord museum Boligeiendom 1700-tallet, første kvartal 58°17′53″N 6°39′43″Ø Flekkefjord
86944 RÅDHUSET Rådhuset Boligeiendom 1800-tallet, første kvartal 58°17′53″N 6°39′46″Ø Flekkefjord
121417 Kirkegaten 6 Didrichsens hus Kirkegaten 6 el. Didrichsens hus Boligeiendom 1800-tallet 58°17′44″N 6°39′40″Ø Flekkefjord
119084 Li Bygningsruin 1800-tallet 58°14′59″N 6°32′58″Ø Flekkefjord
119088 Li Bygningsruin 1800-tallet 58°14′59″N 6°32′58″Ø Flekkefjord
119093 Kleppe indre Bygningsruin 1900-tallet 58°15′14″N 6°33′08″Ø Flekkefjord
127196 Litle Håland Bygningsruin 1800-tallet 58°15′13″N 6°34′08″Ø Flekkefjord
130553 Lensmannsgården på Bakke Lensmannsgården på Bakke Embetsgård-embetsbolig 1700-tallet 58°24′40″N 6°39′28″Ø Flekkefjord
129219 Monen Monen Fiske- og fangstsystem Uviss tid 58°22′32″N 6°42′07″Ø Flekkefjord
103572 Stolsåta Stolsåta Forsvarsanlegg Førreformatorisk tid 58°13′40″N 6°43′00″Ø Flekkefjord
103573 Langelandsfjellet Langelandsfjellet Forsvarsanlegg Førreformatorisk tid 58°12′50″N 6°36′19″Ø Flekkefjord
103574 Storevarden Storevarden Forsvarsanlegg Førreformatorisk tid 58°21′20″N 6°41′50″Ø Flekkefjord
161055 Veden Stod Forsvarsanlegg Førreformatorisk tid 58°15′44″N 6°29′11″Ø Flekkefjord
103589 Oppsal Gårdsanlegg Uviss tid 58°14′28″N 6°32′37″Ø Flekkefjord
103595 Kjellnes Gårdsanlegg Uviss tid 58°13′06″N 6°32′20″Ø Flekkefjord
106384 Rosseland Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°25′20″N 6°38′08″Ø Flekkefjord
128459 Husebakkjen Gårdsanlegg Uviss tid 58°24′57″N 6°37′55″Ø Flekkefjord
128461 Guttormstøl Gårdsanlegg Uviss tid 58°25′02″N 6°41′20″Ø Flekkefjord
128462 Pershusan Gårdsanlegg Uviss tid 58°24′39″N 6°41′32″Ø Flekkefjord
128480 Homma Gårdsanlegg Uviss tid 58°17′10″N 6°28′52″Ø Flekkefjord
129019 Kalven Gårdsanlegg Etterreformatorisk tid 58°12′17″N 6°37′09″Ø Flekkefjord
114008 Mønstermyr Gårdstufter Uviss tid 58°16′27″N 6°33′51″Ø Flekkefjord
119083 Li Gårdstufter 1800-tallet 58°15′02″N 6°32′50″Ø Flekkefjord
119086 Li Gårdstufter 1800-tallet 58°14′59″N 6°32′56″Ø Flekkefjord
119087 Li Gårdstufter 1800-tallet 58°14′59″N 6°32′56″Ø Flekkefjord
119091 Kleppe indre Gårdstufter 1800-tallet 58°15′07″N 6°33′08″Ø Flekkefjord
119100 Lidalen Lidalen Gårdstufter 1800-tallet 58°15′09″N 6°32′50″Ø Flekkefjord
127192 Store Håland Gårdstufter 1800-tallet 58°15′49″N 6°34′53″Ø Flekkefjord
127193 Store Håland Gårdstufter 1900-tallet, andre kvartal 58°15′53″N 6°34′54″Ø Flekkefjord
127194 Litle Håland Gårdstufter 1900-tallet, andre kvartal 58°15′12″N 6°34′07″Ø Flekkefjord
127198 Hålandsstronda Gårdstufter 1800-tallet 58°14′55″N 6°33′55″Ø Flekkefjord
127201 Bekkjedal Gårdstufter 1900-tallet, første kvartal 58°14′42″N 6°34′27″Ø Flekkefjord
127202 Litle Botna Gårdstufter 1900-tallet, første kvartal 58°14′53″N 6°33′10″Ø Flekkefjord
127210 Dåtland Gårdstufter 1800-tallet 58°15′35″N 6°32′54″Ø Flekkefjord
127213 Dåtland Gårdstufter 1900-tallet, første kvartal 58°15′20″N 6°32′46″Ø Flekkefjord
127214 Dåtland Gårdstufter 1900-tallet, første kvartal 58°15′20″N 6°32′47″Ø Flekkefjord
170458 Dåtland Gårdstufter 1900-tallet, andre kvartal 58°15′17″N 6°32′46″Ø Flekkefjord
170474 Kjeldemyr Gårdstufter 1800-tallet 58°15′10″N 6°32′43″Ø Flekkefjord
107032 Sandvand Sandvand Gårdstun 1800-tallet, første kvartal 58°29′16″N 6°47′09″Ø Flekkefjord
127184 Kvelland Gårdstun 1800-tallet 58°15′02″N 6°38′17″Ø Flekkefjord
127185 Haugeland Gårdstun 1800-tallet 58°15′09″N 6°37′19″Ø Flekkefjord
127319 Konstali - Konstaliburet Konstali - Konstaliburet Gårdstun Middelalder 58°27′28″N 6°39′35″Ø Flekkefjord
129538 Kalven Gårdstun 1800-tallet 58°12′12″N 6°36′56″Ø Flekkefjord
129539 Kalven Gårdstun 1800-tallet 58°12′10″N 6°36′58″Ø Flekkefjord
131691 Tuna Tuna Gårdstun 1900-tallet 58°13′48″N 6°32′07″Ø Flekkefjord
144487 Austad Gårdstun 1600-tallet 58°17′45″N 6°41′26″Ø Flekkefjord
144533 Austad Gårdstun 1600-tallet 58°17′42″N 6°41′28″Ø Flekkefjord
79237 Fedjesdal Innskrift/ristning Uviss tid 58°22′30″N 6°51′02″Ø Flekkefjord
108185 Kompassroser på Eigenes Kompassroser på Eigenes Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 58°12′38″N 6°34′50″Ø Flekkefjord
108186 Kompassrose og innskrifter på Husøyna Kompassrose og innskrifter på Husøyna Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 58°12′24″N 6°34′21″Ø Flekkefjord
108188 Kompassrose på Holmen Kompassrose på Holmen Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 58°15′49″N 6°27′40″Ø Flekkefjord
132047 Flekkefjord jernbanestasjon - Flekkefjordbanen Flekkefjord jernbanestasjon - Flekkefjordbanen Jernbaneanlegg Etterreformatorisk tid 58°17′43″N 6°40′03″Ø Flekkefjord
80584 Kolløyna Kirkegårdslokalitet Steinalder
Etterreformatorisk tid
Uviss tid
58°12′42″N 6°33′47″Ø Flekkefjord
103729 Gyland kirkested Gyland kapell
Gyland kirkested
Kirkegårdslokalitet Middelalder 58°25′50″N 6°50′27″Ø Flekkefjord
137404 Kirkegården Kirkegårdslokalitet 1800-tallet, første kvartal 58°17′44″N 6°39′54″Ø Flekkefjord
83837 Bakke kirkested Kirkested Middelalder 58°24′50″N 6°39′32″Ø Flekkefjord
83839 Bakke kirkested Kirkested 1600-tallet, tredje kvartal 58°24′50″N 6°39′31″Ø Flekkefjord
83841 Bakke kirkested Bakke kirkested
Bakke kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, tredje kvartal
58°24′50″N 6°39′32″Ø Flekkefjord
84159 Flekkefjord kirkested Flekkefjord kirke
Flekkefjord kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, andre kvartal
58°17′46″N 6°39′43″Ø Flekkefjord
84453 Gyland kirkested Gyland kirke
Gyland kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, første kvartal
58°24′42″N 6°47′30″Ø Flekkefjord
84572 Hidra kirkested Hidra kirke
Hidra kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
58°13′57″N 6°32′01″Ø Flekkefjord
128472 Hitterøy kystfort - Hågåsen Hitterøy kystfort - Hågåsen Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°13′40″N 6°32′20″Ø Flekkefjord
146601 Havsvik Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°13′47″N 6°33′01″Ø Flekkefjord
128733 Bedehuset Emmaus Bedehuset Emmaus
Bedehuset Emmaus
Kulturinstitusjoner - forsamlingshus 1800-tallet, fjerde kvartal 58°25′54″N 6°50′20″Ø Flekkefjord
103571 Låmannsteinen Merkestein Uviss tid 58°14′55″N 6°45′12″Ø Flekkefjord
103733 Dåberøysa Merkestein Førreformatorisk tid 58°30′18″N 6°49′44″Ø Flekkefjord
103734 Risen Merkestein Førreformatorisk tid 58°25′05″N 6°52′33″Ø Flekkefjord
107003 Gauken Merkestein Førreformatorisk tid 58°16′40″N 6°34′56″Ø Flekkefjord
107004 Mørketjødnåsen Merkestein Førreformatorisk tid 58°16′15″N 6°42′05″Ø Flekkefjord
107009 Gråheivarden Merkestein Førreformatorisk tid 58°24′48″N 6°41′57″Ø Flekkefjord
107010 Stivelsknuden Merkestein Førreformatorisk tid 58°25′55″N 6°46′48″Ø Flekkefjord
107011 Bustøheia Merkestein Førreformatorisk tid 58°20′19″N 6°48′18″Ø Flekkefjord
116280 Urstad Øvre Merkestein Vikingtid 58°13′57″N 6°34′45″Ø Flekkefjord
128487 Røgla Merkestein Førreformatorisk tid 58°18′13″N 6°34′27″Ø Flekkefjord
128489 Skodvarden Skodvarden Merkestein Uviss tid 58°14′19″N 6°38′47″Ø Flekkefjord
128527 Mønstremyrvarden Mønstremyrvarden Merkestein 1800-tallet, andre kvartal 58°16′13″N 6°34′09″Ø Flekkefjord
144506 Austad Merkestein Uviss tid 58°17′58″N 6°41′42″Ø Flekkefjord
128477 Kongesundet Kongesundet Minnesmerke 1800-tallet, tredje kvartal 58°13′46″N 6°31′29″Ø Flekkefjord
127186 Haugelands kvednehus Mølle/kvernhus 1800-tallet 58°15′20″N 6°36′51″Ø Flekkefjord
127187 Kvellands kvednehus Mølle/kvernhus 1800-tallet 58°15′07″N 6°38′36″Ø Flekkefjord
127188 Itlands kvednehus Mølle/kvernhus 1800-tallet 58°15′20″N 6°34′51″Ø Flekkefjord
127189 Store Hålands kvednehus Mølle/kvernhus 1800-tallet 58°15′48″N 6°35′14″Ø Flekkefjord
127190 Litle Hålands kvednehus Mølle/kvernhus 1800-tallet 58°15′03″N 6°33′44″Ø Flekkefjord
129215 Monen Mølle/kvernhus 1800-tallet 58°22′32″N 6°42′07″Ø Flekkefjord
129216 Monen Mølle/kvernhus 1800-tallet 58°22′32″N 6°42′06″Ø Flekkefjord
129265 Monen Mølle/kvernhus 1900-tallet, andre kvartal 58°22′32″N 6°42′12″Ø Flekkefjord
86920 BAKKE PRESTEGÅRD Bakke prestegård Prestegård 1700-tallet
1900-tallet
58°25′02″N 6°39′25″Ø Flekkefjord
128484 Trøybor Trøybor Rituell-kultisk lokalitet Førreformatorisk tid 58°14′38″N 6°30′18″Ø Flekkefjord
155970 Helga Rituell-kultisk lokalitet Førreformatorisk tid 58°14′23″N 6°33′24″Ø Flekkefjord
155975 Pinkesteinen Rituell-kultisk lokalitet Førreformatorisk tid 58°14′17″N 6°33′24″Ø Flekkefjord
61680 Langeland Runer/innskrifter Uviss tid 58°13′27″N 6°36′59″Ø Flekkefjord
129214 Monen Monen Sagbruk 1500-tallet 58°22′32″N 6°42′06″Ø Flekkefjord
129220 Monen Monen Sagbruk 1900-tallet, tredje kvartal 58°22′33″N 6°42′07″Ø Flekkefjord
129264 Monen Monen Sagbruk 1800-tallet 58°22′32″N 6°42′11″Ø Flekkefjord
22259 Gravdalen Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°16′00″N 6°33′05″Ø Flekkefjord
42570 Nuland Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°16′56″N 6°42′52″Ø Flekkefjord
51923 Vetehaugen Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid
Uviss tid
58°14′28″N 6°31′43″Ø Flekkefjord
77215 Pigsteinen Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°24′15″N 6°47′18″Ø Flekkefjord
103548 Plistresteinen Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°13′12″N 6°39′57″Ø Flekkefjord
103550 Trollura Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°18′38″N 6°39′28″Ø Flekkefjord
103553 Eie Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°20′45″N 6°37′46″Ø Flekkefjord
103579 Masteinskaret Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°24′23″N 6°47′00″Ø Flekkefjord
103580 Tretteneset Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°24′39″N 6°50′18″Ø Flekkefjord
103600 Torjevatnet Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°22′52″N 6°45′53″Ø Flekkefjord
103704 Smietjødn Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°24′06″N 6°48′33″Ø Flekkefjord
103709 Trongja Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°23′36″N 6°50′27″Ø Flekkefjord
103727 Jønsokknuden Tradisjonslokalitet Etterreformatorisk tid 58°26′00″N 6°49′31″Ø Flekkefjord
103730 Krigsåsen Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°26′02″N 6°50′11″Ø Flekkefjord
103735 Skeidsmonen Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid
Uviss tid
58°25′19″N 6°50′18″Ø Flekkefjord
103750 Jomfrudalen Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°21′23″N 6°48′03″Ø Flekkefjord
103753 Klovsteinen Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°25′48″N 6°47′57″Ø Flekkefjord
103934 Stavvatnet Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°15′51″N 6°31′09″Ø Flekkefjord
104134 Sankt Olavskjelda Tradisjonslokalitet Middelalder 58°15′29″N 6°34′16″Ø Flekkefjord
106424 Steglenesan Tradisjonslokalitet Middelalder 58°24′48″N 6°39′33″Ø Flekkefjord
110233 Hauen Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°24′39″N 6°38′08″Ø Flekkefjord
128457 Nerevollen Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°24′39″N 6°37′58″Ø Flekkefjord
128478 Stegle Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°13′53″N 6°31′26″Ø Flekkefjord
128500 Ropet Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°18′50″N 6°32′09″Ø Flekkefjord
128501 Ropeholet Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°18′27″N 6°30′26″Ø Flekkefjord
128503 Retterstad Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°14′31″N 6°33′01″Ø Flekkefjord
128504 Brufjellet Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°16′20″N 6°23′39″Ø Flekkefjord
128505 Innerholmen Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°11′45″N 6°34′51″Ø Flekkefjord
128506 Træltangan Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°12′23″N 6°32′49″Ø Flekkefjord
128507 Hobmannen Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°11′53″N 6°36′33″Ø Flekkefjord
128508 Fensglåva Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°11′46″N 6°37′40″Ø Flekkefjord
129266 Kjerkevollen Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°17′08″N 6°32′43″Ø Flekkefjord
134663 Brudespranget Tradisjonslokalitet 1800-tallet, andre kvartal 58°26′04″N 6°42′39″Ø Flekkefjord
134665 Skomagerknuden (Varefjellet) Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°25′58″N 6°42′52″Ø Flekkefjord

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]