Diskusjon:Liste over kulturminner i Flekkefjord

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flekkefjordbanen[rediger kilde]

Linjen som omhandler Flekkefjordbanen, fremstår som litt problematisk. Eller rettere sagt: Riksantikvarens oppslag gjør det. Oppslaget ser ut til å omfatte hele Flekkefjordbanen, men nevner samtidig Flekkefjord stasjon og et godshus. Kartposisjonen er for Flekkefjord stasjon.

Den opprinnelige stasjonsbygningen i Flekkefjord by — tegnet av Paul Due og oppført i 1904 — er revet, og Dues godshus ble påbygget i 1967 med venterom og ekspedisjonslokaler mm. Bygningen sies i NSBs bygningsregistrering fra 1988 (s. 35) å ha lav verneverdi, men ser ut til å være fredet.

Alle bildene hos RA er imidlertid fra Sira stasjon. Bygningene der omtales ikke spesielt, men det kan jo nevnes at godshuset der er utvidet. Riksantikvarens tekst («Godshuset utvidet og ominnredet i 1967») kan derfor misforstås fordi man kan tro den gjelder det avbildede godshuset. Det fremgår heller ikke klart hvorfor det fokuseres på bare én bygning hvis det er hele banen som er fredet. Vinguru (diskusjon) 22. sep. 2018 kl. 20:14 (CEST)[svar]