Liste over kulturminner i Kristiansand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Kristiansand er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Kristiansand. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
156399 Buhagen Annen bygningslokalitet 1800-tallet, fjerde kvartal 58°12′45″N 7°56′33″Ø Kristiansand
155598 Tusentrappane
Tusentrappane
Annen tekn-ind. lokalitet 1800-tallet, fjerde kvartal 58°09′44″N 7°58′40″Ø Kristiansand
155756 Pumpeverket Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, tredje kvartal 58°10′29″N 7°58′15″Ø Kristiansand
156397 Glattre sag Annen tekn-ind. lokalitet 1800-tallet 58°12′51″N 7°56′02″Ø Kristiansand
156398 Glattre kvern Annen tekn-ind. lokalitet 1800-tallet, fjerde kvartal 58°12′50″N 7°56′04″Ø Kristiansand
156499 Kvennhusdalen Annen tekn-ind. lokalitet 1800-tallet, tredje kvartal 58°11′17″N 8°00′37″Ø Kristiansand
156512 Papirmølla Annen tekn-ind. lokalitet 1800-tallet, første kvartal 58°10′10″N 8°00′02″Ø Kristiansand
156513 Papirmølla, brakka Annen tekn-ind. lokalitet 1800-tallet, første kvartal 58°10′11″N 8°00′05″Ø Kristiansand
156615 Øvre Mølle på Jegersberg Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, første kvartal 58°09′56″N 8°00′05″Ø Kristiansand
156616 Bageriet på Jegersberg Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°09′51″N 8°00′27″Ø Kristiansand
157096 Kjos sav Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°07′00″N 7°56′14″Ø Kristiansand
157105 Augland mølle Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, første kvartal 58°12′26″N 7°54′55″Ø Kristiansand
157107 Aurebekk sav Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°12′21″N 7°54′00″Ø Kristiansand
157108 Augland sav Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, første kvartal 58°12′29″N 7°55′18″Ø Kristiansand
81423 Lunden Bautasteinslokalitet Jernalder 58°15′02″N 8°03′12″Ø Kristiansand
81427 Krogvannsheia Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 58°12′26″N 7°58′29″Ø Kristiansand
157198 Hjuringfallet Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 58°14′26″N 8°04′22″Ø Kristiansand
127829 Berhus Bergkunst Bronsealder 58°09′58″N 8°06′06″Ø Kristiansand
155833 Oddersjå Bergkunst Bronsealder 58°11′03″N 7°58′33″Ø Kristiansand
157200 Årstallsteinen Bergkunst 1800-tallet, tredje kvartal 58°14′03″N 8°04′18″Ø Kristiansand
157202 Årstallknutten Bergkunst 1800-tallet, tredje kvartal 58°13′58″N 8°04′30″Ø Kristiansand
106615 Kalkheia Kalkheia Bergverk-gruveanlegg 1800-tallet
1800-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
58°10′19″N 7°59′42″Ø Kristiansand
106648 Lille Geitslott Lille Geitslott Bergverk-gruveanlegg Etterreformatorisk tid 58°13′07″N 8°07′31″Ø Kristiansand
106965 Sølvgrua Sølvgrua Bergverk-gruveanlegg Etterreformatorisk tid 58°13′25″N 7°52′37″Ø Kristiansand
106966 Kvennhusdalen Gjel (Kristiansand) Bergverk-gruveanlegg Etterreformatorisk tid 58°11′16″N 8°00′39″Ø Kristiansand
106974 Buråsen Gjel (Kristiansand) Bergverk-gruveanlegg Etterreformatorisk tid 58°11′58″N 7°59′03″Ø Kristiansand
106976 Grostøl Grostøl Bergverk-gruveanlegg Etterreformatorisk tid 58°12′20″N 7°59′11″Ø Kristiansand
106979 Justnes Justnes Bergverk-gruveanlegg Etterreformatorisk tid 58°11′36″N 8°01′53″Ø Kristiansand
106980 Budalen Gjel (Kristiansand) Bergverk-gruveanlegg Etterreformatorisk tid 58°11′46″N 7°58′53″Ø Kristiansand
106992 Trøymyrdalen Gjel (Kristiansand) Bergverk-gruveanlegg Etterreformatorisk tid 58°11′35″N 7°58′47″Ø Kristiansand
106996 Åses slåtter Åses slåtter Bergverk-gruveanlegg Etterreformatorisk tid 58°13′41″N 7°59′55″Ø Kristiansand
156171 Gruva (Grua) Bergverk-gruveanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°09′27″N 7°58′51″Ø Kristiansand
156211 Vest for Svarttjønn Bergverk-gruveanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°09′18″N 7°59′04″Ø Kristiansand
156219 Sølvgruva Bergverk-gruveanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°10′19″N 7°58′27″Ø Kristiansand
156393 Sødalsheia Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°10′32″N 7°58′32″Ø Kristiansand
156500 Forhaabnings Grube Bergverk-gruveanlegg 1700-tallet, fjerde kvartal 58°16′05″N 8°01′41″Ø Kristiansand
156553 Jovannsgruva Bergverk-gruveanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°15′24″N 8°01′09″Ø Kristiansand
157048 Kalkfjellet (Bakkens kalkverk) Bergverk-gruveanlegg Høymiddelalder 58°13′34″N 8°06′51″Ø Kristiansand
157176 Sømsgruva
Sømsgruva
Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°08′48″N 8°03′04″Ø Kristiansand
157177 Strømmegruva Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°09′40″N 8°04′24″Ø Kristiansand
157178 Strømsheia Bergverk-gruveanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°09′49″N 8°04′47″Ø Kristiansand
86993 ARENFELDTSV.2
ARENFELDTSV.2
Boligeiendom 1900-tallet 58°09′28″N 8°00′05″Ø Kristiansand
86996 HOLBERGSGATE 17 Holbergsgate 17
HOLBERGSGATE 17
Boligeiendom Etterreformatorisk tid
1800-tallet
58°08′52″N 7°59′57″Ø Kristiansand
86998 EKBERGS HUS (WIELDGÅRDEN) Wieldgården
EKBERGS HUS (WIELDGÅRDEN)
Boligeiendom 1700-tallet, andre kvartal 58°08′42″N 7°59′28″Ø Kristiansand
87029 AAGESENS HUS (ØSTRE RANDØY, RANDØEN ØSTRE) Aagesens hus (østre randøy, randøen østre)
AAGESENS HUS (ØSTRE RANDØY, RANDØEN ØSTRE)
Boligeiendom 1800-tallet, andre kvartal 58°06′18″N 8°06′45″Ø Kristiansand
149915 Grovikbakken 6 Boligeiendom 1800-tallet, andre kvartal 58°11′04″N 8°05′08″Ø Kristiansand
120600 Vestre Strandgate 44 Mørchs gård Vestre Strandgate 44 Mørchs gård Bygårdsanlegg 1700-tallet, fjerde kvartal 58°08′48″N 7°59′17″Ø Kristiansand
120601 Tordenskiolds gate 18 Tordenskiolds gate 18 Bygårdsanlegg Etterreformatorisk tid 58°08′50″N 7°59′20″Ø Kristiansand
120602 Tordenskiolds gate 22 Tordenskiolds gate 22 Bygårdsanlegg Etterreformatorisk tid 58°08′51″N 7°59′20″Ø Kristiansand
120603 Tordenskiolds gate 20 Tordenskiolds gate 20 Bygårdsanlegg Etterreformatorisk tid 58°08′50″N 7°59′20″Ø Kristiansand
120731 Markens gate 47 Markens gate 47 Bygårdsanlegg Etterreformatorisk tid 58°08′51″N 7°59′20″Ø Kristiansand
33150 Bjønnefjøset Bygningsruin 1800-tallet 58°12′44″N 7°52′58″Ø Kristiansand
155567 Marinetomta Bygningsruin 1600-tallet, fjerde kvartal 58°08′49″N 8°00′20″Ø Kristiansand
155646 Pudretthuset
Pudretthuset
Bygningsruin 1900-tallet, tredje kvartal 58°09′49″N 7°58′40″Ø Kristiansand
156411 Glattredalen Bygningsruin 1800-tallet 58°12′38″N 7°56′56″Ø Kristiansand
170046 Indre Åsesvi Bygningsruin 1800-tallet 58°09′49″N 8°06′22″Ø Kristiansand
170048 Indre Åsesvi Bygningsruin 1800-tallet 58°09′51″N 8°06′27″Ø Kristiansand
170049 Fjelljordheia Bygningsruin 1800-tallet 58°09′46″N 8°06′22″Ø Kristiansand
170050 Nedre Timenes Bygningsruin 1800-tallet 58°09′47″N 8°06′10″Ø Kristiansand
170053 Nedre Timenes Bygningsruin 1800-tallet 58°10′08″N 8°06′28″Ø Kristiansand
170054 Tiparsnuten Bygningsruin 1800-tallet 58°10′15″N 8°05′59″Ø Kristiansand
170086 Fiskesåda Bygningsruin Uviss tid 58°13′48″N 8°10′41″Ø Kristiansand
170090 Bergesmyrane Bygningsruin 1800-tallet 58°04′17″N 7°58′27″Ø Kristiansand
170092 Bergesmyrane Bygningsruin 1800-tallet 58°04′16″N 7°58′25″Ø Kristiansand
170093 Bergesmyrane Bygningsruin 1800-tallet 58°04′16″N 7°58′24″Ø Kristiansand
170097 Bergesmyrane Bygningsruin 1800-tallet 58°04′19″N 7°58′29″Ø Kristiansand
170100 Sør for Leivsbergjet Bygningsruin 1800-tallet 58°04′19″N 7°58′41″Ø Kristiansand
170101 Kilen Bygningsruin 1800-tallet 58°04′16″N 7°58′52″Ø Kristiansand
170102 Kilen Bygningsruin 1800-tallet 58°04′16″N 7°58′52″Ø Kristiansand
170103 Revsdalen Bygningsruin 1800-tallet 58°04′10″N 7°59′49″Ø Kristiansand
170104 Bånefjelldalen Bygningsruin 1800-tallet 58°04′13″N 8°00′03″Ø Kristiansand
170106 Revsdalen Bygningsruin 1800-tallet 58°04′09″N 7°59′56″Ø Kristiansand
170107 Revsdalen Bygningsruin 1800-tallet 58°04′08″N 7°59′58″Ø Kristiansand
170207 Revsdalen Bygningsruin 1800-tallet 58°04′12″N 7°59′47″Ø Kristiansand
170208 Bergesmyrane Bygningsruin 1800-tallet 58°04′18″N 7°58′32″Ø Kristiansand
170209 Bergesmyrane Bygningsruin 1800-tallet 58°04′18″N 7°58′34″Ø Kristiansand
170210 Bergesmyrane Bygningsruin 1800-tallet 58°04′21″N 7°58′22″Ø Kristiansand
170211 Bergesmyrane Bygningsruin 1800-tallet 58°04′22″N 7°58′23″Ø Kristiansand
170212 Bergesmyrane Bygningsruin 1800-tallet 58°04′22″N 7°58′24″Ø Kristiansand
170214 Bergesmyrane Bygningsruin 1800-tallet 58°04′22″N 7°58′23″Ø Kristiansand
170215 Bergesmyrane Bygningsruin 1800-tallet 58°04′23″N 7°58′23″Ø Kristiansand
170219 Bergesmyrane Bygningsruin 1800-tallet 58°04′16″N 7°58′24″Ø Kristiansand
170223 Sudredalen Bygningsruin 1800-tallet 58°05′01″N 8°01′26″Ø Kristiansand
108761 Foss Dam/demningsanlegg Uviss tid 58°15′35″N 8°09′02″Ø Kristiansand
155584 1. Revetjønn
1. Revetjønn
Dam/demningsanlegg 1800-tallet, andre kvartal 58°09′43″N 7°58′37″Ø Kristiansand
155585 2. Revetjønn
2. Revetjønn
Dam/demningsanlegg 1800-tallet, andre kvartal 58°09′43″N 7°58′33″Ø Kristiansand
155586 3. Revetjønn
3. Revetjønn
Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°09′42″N 7°58′24″Ø Kristiansand
155588 4. Revetjønn
4. Revetjønn
Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°09′41″N 7°58′21″Ø Kristiansand
155589 Bånetjønn
Bånetjønn
Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°09′29″N 7°58′28″Ø Kristiansand
155590 Ravnefjellstemmen Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°09′28″N 7°58′22″Ø Kristiansand
155592 1. Stampetjønn Dam/demningsanlegg 1800-tallet, andre kvartal 58°09′02″N 7°59′24″Ø Kristiansand
155593 2. Stampetjønn
2. Stampetjønn
Dam/demningsanlegg 1800-tallet, tredje kvartal 58°09′04″N 7°59′20″Ø Kristiansand
155594 3. Stampetjønn Dam/demningsanlegg 1800-tallet, andre kvartal 58°09′07″N 7°59′10″Ø Kristiansand
155595 Nedre Hellerstøvann Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°09′55″N 7°58′14″Ø Kristiansand
155597 Øvre Hellerstøvann Dam/demningsanlegg 1700-tallet, tredje kvartal 58°09′58″N 7°58′05″Ø Kristiansand
155603 Arenfeldts dam
Arenfeldts dam
Dam/demningsanlegg 1800-tallet, andre kvartal 58°09′54″N 7°58′43″Ø Kristiansand
155605 Bervannet (Bergvannet) Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°10′24″N 7°57′17″Ø Kristiansand
155607 Storemyrvannet Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°10′32″N 7°56′56″Ø Kristiansand
155608 Bjortjønn Dam/demningsanlegg 1800-tallet, tredje kvartal 58°10′29″N 7°56′47″Ø Kristiansand
155609 Grunnevannet Dam/demningsanlegg 1800-tallet, tredje kvartal 58°10′41″N 7°56′53″Ø Kristiansand
155614 Krogvannet Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°10′07″N 7°56′01″Ø Kristiansand
155615 Dueknibtjønna Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°08′36″N 7°58′30″Ø Kristiansand
156215 Øvremyr Dam/demningsanlegg 1800-tallet, andre kvartal 58°09′04″N 7°59′06″Ø Kristiansand
156400 Glattredalen Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°12′43″N 7°56′47″Ø Kristiansand
156401 Byttingstjønn Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°12′55″N 7°57′08″Ø Kristiansand
156403 Murtetjønnane Dam/demningsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°12′53″N 8°00′02″Ø Kristiansand
156408 Hagane Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°12′12″N 7°56′33″Ø Kristiansand
156410 Glattrevannet Dam/demningsanlegg 1500-tallet 58°12′36″N 7°57′05″Ø Kristiansand
156492 Salvestjønn Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°11′17″N 7°58′48″Ø Kristiansand
156494 Fossebekken Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°11′15″N 8°00′17″Ø Kristiansand
156501 Grovannet Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°11′31″N 8°00′20″Ø Kristiansand
156504 Kyrtjønn Kyrtjønn (Kristiansand) Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°10′55″N 7°59′22″Ø Kristiansand
156506 Stitjønn Dam/demningsanlegg 1700-tallet 58°10′43″N 8°00′32″Ø Kristiansand
156507 Krogtjønn Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°10′35″N 7°59′14″Ø Kristiansand
156509 Svensstemmen for Papirmøllevannet (Øvre Jegersbergvann) Dam/demningsanlegg 1800-tallet, første kvartal 58°10′12″N 8°00′04″Ø Kristiansand
156517 Nedre Møllestem Dam/demningsanlegg 1800-tallet, første kvartal 58°09′52″N 8°00′26″Ø Kristiansand
156518 Bagerstemmen Dam/demningsanlegg 1800-tallet, første kvartal 58°09′55″N 8°00′09″Ø Kristiansand
156519 Nedre Jegersbergvann Dam/demningsanlegg 1800-tallet, andre kvartal 58°09′56″N 8°00′04″Ø Kristiansand
156521 Sidestem til Nedre Jegersbergvann Dam/demningsanlegg 1800-tallet, andre kvartal 58°09′58″N 8°00′14″Ø Kristiansand
156552 Takstedalsstemmen Dam/demningsanlegg Uviss tid 58°13′14″N 8°00′13″Ø Kristiansand
156555 Indre Eigevannet N Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°09′05″N 7°56′20″Ø Kristiansand
156556 Indre Eigevannet S Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°08′41″N 7°56′44″Ø Kristiansand
156559 Engvanningsmyr V Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°11′54″N 7°55′32″Ø Kristiansand
156560 Engvanningsmyr Ø Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°11′55″N 7°55′37″Ø Kristiansand
156561 Auslandsmyr Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°12′28″N 7°52′52″Ø Kristiansand
156659 Øvre Takstedalsstem Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°13′12″N 7°59′53″Ø Kristiansand
156727 Eptevann Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°14′36″N 7°52′57″Ø Kristiansand
156729 Dauåsmyrtjønna Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°13′37″N 7°52′09″Ø Kristiansand
156730 Bjorvann Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°13′44″N 7°51′57″Ø Kristiansand
156732 Homevannet Dam/demningsanlegg Uviss tid 58°12′51″N 7°52′07″Ø Kristiansand
156733 Lonane Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°12′23″N 7°53′59″Ø Kristiansand
156734 Hestvann Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°13′24″N 7°54′16″Ø Kristiansand
156736 Sagtjønn Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°13′33″N 7°54′21″Ø Kristiansand
156737 Fiskåvannet Dam/demningsanlegg 1900-tallet, tredje kvartal 58°07′58″N 7°56′01″Ø Kristiansand
156740 Tveidvannet Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°14′05″N 8°06′26″Ø Kristiansand
156741 Tveidvannet Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°14′05″N 8°06′25″Ø Kristiansand
156743 Hengefossbekken Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°15′32″N 8°09′13″Ø Kristiansand
156775 Skjeddvannet Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°13′16″N 7°51′45″Ø Kristiansand
156776 Aurebekkvannet Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°11′32″N 7°53′47″Ø Kristiansand
156777 Fiskevannet Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°11′25″N 7°54′38″Ø Kristiansand
156786 Borchs stem Dam/demningsanlegg Uviss tid 58°10′13″N 7°56′25″Ø Kristiansand
156790 Grotjønn Dam/demningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°09′18″N 7°56′37″Ø Kristiansand
156792 Møllevannet Dam/demningsanlegg 1700-tallet, fjerde kvartal 58°09′00″N 7°58′09″Ø Kristiansand
157030 Odderøytjønna
Odderøytjønna
Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°07′57″N 8°00′34″Ø Kristiansand
157051 Bispelona Dam/demningsanlegg 1800-tallet, første kvartal 58°07′19″N 7°54′23″Ø Kristiansand
157064 Lona Dam/demningsanlegg 1800-tallet, første kvartal 58°07′03″N 7°56′05″Ø Kristiansand
157065 Storevann Dam/demningsanlegg 1800-tallet, første kvartal 58°07′07″N 7°55′37″Ø Kristiansand
157066 Bispelona Dam/demningsanlegg 1800-tallet, første kvartal 58°07′19″N 7°54′23″Ø Kristiansand
157104 Mølledammen i Auglandsdalen Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°12′26″N 7°54′52″Ø Kristiansand
157191 Sankestemmen Dam/demningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°13′43″N 8°07′00″Ø Kristiansand
170055 Aktjønn Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°11′02″N 7°54′57″Ø Kristiansand
170059 Kontetjønn Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°10′31″N 7°55′51″Ø Kristiansand
170060 Kringlemyr Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°11′00″N 7°56′10″Ø Kristiansand
170061 Ia Dam/demningsanlegg 1600-tallet 58°11′42″N 7°56′08″Ø Kristiansand
170062 Slurpedalen Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°09′39″N 7°57′37″Ø Kristiansand
170063 Jordmyra Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°10′30″N 7°57′03″Ø Kristiansand
170064 Hellerstøbekken Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°09′54″N 7°58′26″Ø Kristiansand
170065 Lille Svarttjønn Dam/demningsanlegg 1800-tallet 58°09′13″N 7°59′31″Ø Kristiansand
155331 Stiftsgården
Stiftsgården
Embetsgård-embetsbolig 1700-tallet, fjerde kvartal 58°09′13″N 8°00′15″Ø Kristiansand
87075 Boen gård Boen Gård
Boen gård
Feriested-landsted 1800-tallet
1800-tallet, første kvartal
58°14′24″N 8°08′08″Ø Kristiansand
131051 Norges Bank - Dronningens gate 30 Norges Bank - Dronningens gate 30
Norges Bank - Dronningens gate 30
Finansinstitusjon Etterreformatorisk tid
1800-tallet, fjerde kvartal
58°08′44″N 7°59′56″Ø Kristiansand
114838 Sandvikdalen Sandvikdalen Fiske- og fangstsystem 1900-tallet 58°05′33″N 7°55′23″Ø Kristiansand
23286 Strømme ytre Strømme ytre Forsvarsanlegg Etterreformatorisk tid 58°09′08″N 8°05′30″Ø Kristiansand
33257 Ringåsen Ringåsen
Ringåsen
Forsvarsanlegg Jernalder 58°09′39″N 8°02′04″Ø Kristiansand
43183 Borgåsen Borgåsen Forsvarsanlegg Jernalder 58°09′06″N 8°07′48″Ø Kristiansand
61283 Borgåsen Forsvarsanlegg Folkevandringstid 58°15′04″N 8°00′47″Ø Kristiansand
61385 Auglandsknuten Auglandsknuten Forsvarsanlegg Jernalder 58°09′05″N 8°05′07″Ø Kristiansand
94389 MARVIKA Marvika
MARVIKA
Forsvarsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°09′01″N 8°01′58″Ø Kristiansand
94416 ODDERØYA Odderøya
ODDERØYA
Forsvarsanlegg 1700-tallet
1700-tallet, første kvartal
1800-tallet, andre kvartal
58°07′51″N 8°00′33″Ø Kristiansand
106621 Fredriksholm festning Fredriksholm festning
Fredriksholm festning
Forsvarsanlegg 1600-tallet, tredje kvartal 58°05′47″N 7°58′58″Ø Kristiansand
106640 Gammeløya Gammeløya Forsvarsanlegg 1500-tallet 58°05′08″N 7°59′03″Ø Kristiansand
118364 Bragdøya Bragdøya Forsvarsanlegg 1900-tallet 58°07′04″N 7°59′55″Ø Kristiansand
128534 Dybingen Dybingen Forsvarsanlegg 1800-tallet, første kvartal 58°07′34″N 8°00′07″Ø Kristiansand
128543 Gleodden batteri Gleodden batteri Forsvarsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°08′50″N 8°02′07″Ø Kristiansand
128545 Batteriodden Batteriodden Forsvarsanlegg 1800-tallet, første kvartal 58°05′57″N 7°59′11″Ø Kristiansand
146762 Høyfjellet Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°04′22″N 7°59′47″Ø Kristiansand
155480 Christiansholm festning
Christiansholm festning
Forsvarsanlegg 1600-tallet, tredje kvartal 58°08′39″N 8°00′13″Ø Kristiansand
156001 Lille Røyåsen Forsvarsanlegg Folkevandringstid 58°11′56″N 7°55′49″Ø Kristiansand
156271 Nygårdsheia Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°09′25″N 8°01′15″Ø Kristiansand
157031 Østre batteri, Odderøya Forsvarsanlegg 1800-tallet, første kvartal 58°08′06″N 8°00′33″Ø Kristiansand
157032 Søndre batteri, Odderøya
Søndre batteri, Odderøya
Forsvarsanlegg 1800-tallet, første kvartal 58°07′51″N 8°00′37″Ø Kristiansand
157033 Overberget, Odderøya Forsvarsanlegg 1800-tallet, første kvartal 58°07′58″N 8°00′18″Ø Kristiansand
157034 Vestre batteri, Odderøya
Vestre batteri, Odderøya
Forsvarsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°08′01″N 8°00′04″Ø Kristiansand
157036 Morterbatteriet, Odderøya
Morterbatteriet, Odderøya
Forsvarsanlegg 1900-tallet 58°07′52″N 8°00′23″Ø Kristiansand
157037 Lyskasteren, Odderøya
Lyskasteren, Odderøya
Forsvarsanlegg 1900-tallet 58°07′57″N 8°00′46″Ø Kristiansand
157038 Strandbatteriet, Odderøya Forsvarsanlegg 1800-tallet 58°08′09″N 8°00′36″Ø Kristiansand
157039 Nye Østre batteri, Odderøya Forsvarsanlegg 1900-tallet 58°08′02″N 8°00′37″Ø Kristiansand
157040 Mellombatteriet, Odderøya
Mellombatteriet, Odderøya
Forsvarsanlegg 1900-tallet 58°08′02″N 8°00′26″Ø Kristiansand
157118 Russerleiren Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°06′11″N 7°58′09″Ø Kristiansand
157159 Skarkeheia Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°05′52″N 7°55′05″Ø Kristiansand
170118 Blåsthaugen Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 58°03′58″N 7°59′46″Ø Kristiansand
86997 ODDERØYA FYRSTASJON Odderøya fyr
ODDERØYA FYRSTASJON
Fyrstasjon-losstasjon 1800-tallet
1900-tallet
58°07′54″N 8°00′08″Ø Kristiansand
87025 OKSØY FYRSTASJON Oksøy fyr
OKSØY FYRSTASJON
Fyrstasjon-losstasjon Etterreformatorisk tid
1800-tallet
1900-tallet
58°04′28″N 8°03′09″Ø Kristiansand
87028 GRØNNINGEN FYRSTASJON Grønningen fyr
GRØNNINGEN FYRSTASJON
Fyrstasjon-losstasjon Etterreformatorisk tid
1800-tallet
1900-tallet
58°04′49″N 8°05′21″Ø Kristiansand
156238 Frikstad Gårdsanlegg 1537-1649 58°07′56″N 8°07′05″Ø Kristiansand
87022 Greppestøl Greppestøl
Greppestøl
Gårdstun 1800-tallet 58°10′52″N 8°01′27″Ø Kristiansand
87112 JUSTVIK (bnr 4) Justvik
JUSTVIK (bnr 4)
Gårdstun Etterreformatorisk tid 58°11′56″N 8°02′08″Ø Kristiansand
87113 JUSTVIK (bnr 7) Justvik Gårdstun Etterreformatorisk tid 58°11′56″N 8°02′10″Ø Kristiansand
119785 Vigvold (Vikvoll) Østre Randøya (Randøen) Vigvold (Vikvoll) Østre Randøya (Randøen) Gårdstun 1700-tallet 58°05′51″N 8°06′54″Ø Kristiansand
120362 Øvre Kongsgård Øvre Kongsgård
Øvre Kongsgård
Gårdstun Etterreformatorisk tid 58°09′47″N 8°01′45″Ø Kristiansand
62150 Augland i Torridal Glass-keramikk-tegl produksjon Førreformatorisk tid 58°12′25″N 7°55′32″Ø Kristiansand
155583 Teglverket Glass-keramikk-tegl produksjon 1700-tallet, tredje kvartal 58°10′01″N 7°58′58″Ø Kristiansand
86994 CHRISTIANSAND DAMPBAGERI A/S - Rådhusgt. 5 Christiansand Dampbageri
CHRISTIANSAND DAMPBAGERI A/S - Rådhusgt. 5
Handelsanlegg 1900-tallet 58°08′42″N 7°59′35″Ø Kristiansand
106633 Lyngøya Lyngøya Havneområde Uviss tid 58°08′30″N 8°02′43″Ø Kristiansand
106831 Eftevåg Havneområde Uviss tid 58°07′54″N 8°10′16″Ø Kristiansand
143752 Tangen Tangen (Kristiansand) Havneområde 1800-tallet 58°08′45″N 8°00′39″Ø Kristiansand
87020 ANDØEN (ANDØYA) Andøya (Kristiansand)
ANDØEN (ANDØYA)
Herregård-lystgård 1800-tallet, første kvartal 58°06′42″N 7°58′48″Ø Kristiansand
87021 Gimle Gimle gård
Gimle
Herregård-lystgård 1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, første kvartal
58°09′31″N 8°00′11″Ø Kristiansand
87023 KJOS HOVEDGÅRD Kjos hovedgård
KJOS HOVEDGÅRD
Herregård-lystgård 1700-tallet, fjerde kvartal 58°06′51″N 7°57′09″Ø Kristiansand
148694 SSHF - Sørlandet sykehus avd Kristiansand (SSK)
SSHF - Sørlandet sykehus avd Kristiansand (SSK)
Humanitær institusjon 1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, fjerde kvartal
58°09′51″N 7°59′02″Ø Kristiansand
106947 Pigehuset Husmannsplass 1800-tallet 58°16′03″N 8°03′59″Ø Kristiansand
106952 Olas-øygard Husmannsplass Etterreformatorisk tid 58°12′21″N 8°09′38″Ø Kristiansand
106957 Steane Husmannsplass Etterreformatorisk tid 58°15′36″N 8°04′25″Ø Kristiansand
106964 Byttingsmyr Husmannsplass Etterreformatorisk tid 58°13′02″N 8°10′59″Ø Kristiansand
106970 Skrukkebua Husmannsplass 1800-tallet, fjerde kvartal 58°16′02″N 8°04′52″Ø Kristiansand
118362 Bragdøya Bragdøya Husmannsplass 1800-tallet 58°06′59″N 8°00′23″Ø Kristiansand
155602 Solbergkrogen Husmannsplass 1900-tallet, tredje kvartal 58°09′28″N 7°59′02″Ø Kristiansand
155610 Hesteheia Husmannsplass 1800-tallet, første kvartal 58°10′13″N 7°58′19″Ø Kristiansand
155611 Nedre Blokkedalen Husmannsplass 1800-tallet, tredje kvartal 58°10′45″N 7°57′46″Ø Kristiansand
155642 Øvre Blokkedalen Husmannsplass 1800-tallet, andre kvartal 58°10′52″N 7°57′38″Ø Kristiansand
155865 Olsens stykke Husmannsplass 1800-tallet, tredje kvartal 58°09′21″N 7°59′05″Ø Kristiansand
156367 Salvesdalen Husmannsplass 1700-tallet, andre kvartal 58°11′18″N 7°57′44″Ø Kristiansand
156407 Takstedalen Husmannsplass 1800-tallet, fjerde kvartal 58°13′12″N 8°00′08″Ø Kristiansand
156617 Hesteheiplassen Husmannsplass 1800-tallet, andre kvartal 58°13′02″N 7°51′55″Ø Kristiansand
156706 Plassen Bruliheia Husmannsplass 1900-tallet, andre kvartal 58°14′43″N 7°53′31″Ø Kristiansand
156783 Hesteheiplassen Husmannsplass 1800-tallet, andre kvartal 58°13′02″N 7°51′55″Ø Kristiansand
156795 Kjerrane (Grokjerrane) Husmannsplass 1800-tallet, andre kvartal
1900-tallet, fjerde kvartal
58°09′20″N 7°55′26″Ø Kristiansand
156797 Lindebakken Husmannsplass 1900-tallet, første kvartal 58°09′19″N 7°54′31″Ø Kristiansand
157190 Spelemannsplassen Husmannsplass 1800-tallet, fjerde kvartal 58°13′08″N 8°11′08″Ø Kristiansand
157203 Skòdane Husmannsplass 1800-tallet, fjerde kvartal 58°16′02″N 8°05′43″Ø Kristiansand
170045 Fieåsen Husmannsplass 1800-tallet 58°09′54″N 8°06′40″Ø Kristiansand
170052 Nedre Timenes Husmannsplass 1800-tallet 58°10′05″N 8°06′24″Ø Kristiansand
170098 Grunnevoll Husmannsplass 1700-tallet 58°04′18″N 7°58′38″Ø Kristiansand
170105 Revsdalen Husmannsplass 1800-tallet 58°04′08″N 7°59′57″Ø Kristiansand
156490 Vollevannsbakken Idretts-rekreasjonsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°10′06″N 8°01′42″Ø Kristiansand
156542 Storheia skibakke Idretts-rekreasjonsanlegg 1900-tallet, tredje kvartal 58°10′06″N 7°57′00″Ø Kristiansand
156557 Tinnheia skibakke Idretts-rekreasjonsanlegg 1900-tallet, tredje kvartal 58°09′14″N 7°56′48″Ø Kristiansand
157063 Klappanshalsen Idretts-rekreasjonsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°09′13″N 7°57′59″Ø Kristiansand
87026 Sødal kalkverk Sødal Industrianlegg Etterreformatorisk tid 58°10′02″N 7°59′14″Ø Kristiansand
157194 Bakkens kalkverk Industrianlegg 1900-tallet, tredje kvartal 58°13′31″N 8°07′00″Ø Kristiansand
4088 Herøya Herøya (Kristiansand) Innskrift/ristning Uviss tid 58°07′03″N 8°05′29″Ø Kristiansand
4120 Kompassrose og innskrifter i Lyngøysund Kompassrose og innskrifter i Lyngøysund Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid
162
58°08′31″N 8°02′48″Ø Kristiansand
52904 Kilebrekka Kilebrekka Innskrift/ristning Uviss tid 58°04′30″N 8°00′15″Ø Kristiansand
106637 Bufossen Innskrift/ristning 1600-tallet 58°14′43″N 8°08′24″Ø Kristiansand
106824 Bjørnestad Innskrift/ristning 1900-tallet, første kvartal 58°08′27″N 8°07′32″Ø Kristiansand
108165 Møvig brygge Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 58°05′59″N 7°58′40″Ø Kristiansand
138658 Møvik Møvig Innskrift/ristning 1900-tallet, andre kvartal 58°06′00″N 7°58′01″Ø Kristiansand
140520 Kompassrose Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 58°05′39″N 7°58′31″Ø Kristiansand
156041 Frikstad Innskrift/ristning 1900-tallet, første kvartal 58°07′54″N 8°07′05″Ø Kristiansand
156042 Kosvig Innskrift/ristning 1900-tallet, første kvartal 58°08′32″N 8°04′36″Ø Kristiansand
156049 Batteriodden Innskrift/ristning 1900-tallet, første kvartal 58°05′56″N 7°59′11″Ø Kristiansand
156056 Navnestien Innskrift/ristning 1800-tallet, fjerde kvartal 58°05′51″N 7°58′12″Ø Kristiansand
156060 Skarkeheia Innskrift/ristning 1900-tallet, første kvartal 58°05′52″N 7°55′29″Ø Kristiansand
156076 Olasheia Innskrift/ristning 1900-tallet, første kvartal 58°07′14″N 8°05′33″Ø Kristiansand
156077 Odderøya Innskrift/ristning 1900-tallet, første kvartal 58°08′18″N 8°00′04″Ø Kristiansand
156078 Maskinhuset, Odderøya Innskrift/ristning 1900-tallet, første kvartal 58°07′54″N 8°00′38″Ø Kristiansand
159419 Sødalsmyrkleiva Innskrift/ristning 1900-tallet, første kvartal 58°10′27″N 7°59′09″Ø Kristiansand
159532 Sødalsmyra Innskrift/ristning 1800-tallet 58°10′40″N 7°59′16″Ø Kristiansand
159533 Lomtjønn Innskrift/ristning 1800-tallet, fjerde kvartal 58°10′58″N 7°59′40″Ø Kristiansand
159534 Lomtjønnheia Innskrift/ristning 1800-tallet, fjerde kvartal 58°10′52″N 7°59′44″Ø Kristiansand
159535 Vest for Holmenkollen Innskrift/ristning 1900-tallet, andre kvartal 58°10′46″N 7°59′51″Ø Kristiansand
157193 Ronakanalen Kanalanlegg 1900-tallet, fjerde kvartal 58°09′42″N 8°04′51″Ø Kristiansand
157197 Gravane
Gravane
Kanalanlegg 1600-tallet, fjerde kvartal 58°08′29″N 7°59′49″Ø Kristiansand
106636 Kjærregårdsbukta/Kabeldalen Kirkegårdslokalitet Førreformatorisk tid 58°05′43″N 7°58′21″Ø Kristiansand
114296 Domkirkens kirkegård Kirkegårdslokalitet 162 58°08′46″N 7°59′41″Ø Kristiansand
114298 Hospitalskirkegården Kirkegårdslokalitet 162 58°08′56″N 7°59′33″Ø Kristiansand
120516 Kristiansand karantenestasjons gravplass (Kolerakirkegården) Kirkegårdslokalitet 1800-tallet 58°08′08″N 8°00′33″Ø Kristiansand
143521 Kirkegården Kirkegårdslokalitet Middelalder 58°11′02″N 8°05′00″Ø Kristiansand
84160 Flekkerøy kirkested Flekkerøy kirke
Flekkerøy kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 58°04′33″N 8°00′04″Ø Kristiansand
84329 Lund kirkested Lund kirke (Kristiansand)
Lund kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 58°09′09″N 8°00′44″Ø Kristiansand
84421 Grim kirkested Grim kirke
Grim kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 58°08′53″N 7°58′21″Ø Kristiansand
84835 Kristiansand kirkested Kirkested 162 58°08′46″N 7°59′40″Ø Kristiansand
84836 Kristiansand domkirke kirkested Kristiansand domkirke
Kristiansand domkirke kirkested
Kirkested 1600-tallet, fjerde kvartal
1700-tallet, andre kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
58°08′46″N 7°59′41″Ø Kristiansand
85198 Oddernes kirke Oddernes kirke
Oddernes kirke
Kirkested Middelalder 58°09′35″N 8°00′49″Ø Kristiansand
85270 Randesund kirkested Randesund kirke
Randesund kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 58°09′05″N 8°04′34″Ø Kristiansand
85690 Tveit kirkested Tveit kirke (Kristiansand)
Tveit kirkested
Kirkested Middelalder 58°13′42″N 8°07′18″Ø Kristiansand
85861 Voie kirkested Voie kirke
Voie kirkested
Kirkested 1900-tallet, fjerde kvartal 58°06′01″N 7°57′19″Ø Kristiansand
85879 Vågsbygd kirkested Vågsbygd kirke
Vågsbygd kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 58°07′19″N 7°57′21″Ø Kristiansand
105528 Kapellegra Kapellegra Kirkested Middelalder 58°12′14″N 8°05′55″Ø Kristiansand
106657 Buheia Buheia Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°14′51″N 8°09′09″Ø Kristiansand
128473 Lakseviga fort Lakseviga fort Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′18″N 8°00′24″Ø Kristiansand
128474 Gråheia Gråheia Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°04′55″N 8°01′26″Ø Kristiansand
128475 Belteviga fort Belteviga fort Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°03′49″N 7°58′59″Ø Kristiansand
128476 Randøya fort Randøya fort Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′32″N 8°06′57″Ø Kristiansand
128532 Kuholmen batteri Kuholmen batteri Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°08′35″N 8°01′00″Ø Kristiansand
128533 Fiskå batteri Fiskå batteri Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°07′37″N 7°58′35″Ø Kristiansand
128535 Dvergsøya batteri Dvergsøya batteri Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°06′27″N 8°03′32″Ø Kristiansand
128537 Kvarodden Kvarodden
Kvarodden
Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°07′10″N 8°09′52″Ø Kristiansand
128541 Buråsen Buråsen Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°06′40″N 8°08′15″Ø Kristiansand
128542 Prekenheia Prekenheia Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°06′59″N 8°06′30″Ø Kristiansand
128544 Sumatra batteri Sumatra batteri Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°06′10″N 7°59′11″Ø Kristiansand
128546 Okslehavn Okslehavn Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°04′04″N 7°59′57″Ø Kristiansand
138659 Møvik Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′59″N 7°57′51″Ø Kristiansand
138664 Møvik Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′59″N 7°58′10″Ø Kristiansand
138665 Møvik Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′59″N 7°57′49″Ø Kristiansand
138666 Møvik Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′56″N 7°57′38″Ø Kristiansand
138670 Møvik Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′52″N 7°57′58″Ø Kristiansand
138671 Møvik Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′59″N 7°57′50″Ø Kristiansand
138672 Møvik Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′56″N 7°57′39″Ø Kristiansand
138673 Møvik Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′58″N 7°58′07″Ø Kristiansand
141931 Krigsminnelokalitet Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′53″N 7°57′18″Ø Kristiansand
141932 Krigsminnelokalitet Krigsminnelokalitet Uviss tid 58°05′53″N 7°57′18″Ø Kristiansand
141933 Krigsminnelokalitet Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′53″N 7°57′27″Ø Kristiansand
141934 Krigsminnelokalitet Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′53″N 7°57′29″Ø Kristiansand
147770 Bua Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°14′45″N 8°08′19″Ø Kristiansand
156216 Ravneheia Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°09′23″N 7°58′03″Ø Kristiansand
156218 Eigeheia Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°11′13″N 7°56′29″Ø Kristiansand
156360 Jegersbergkleiva Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°10′02″N 8°00′34″Ø Kristiansand
156365 Under Kniben Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°11′05″N 7°57′51″Ø Kristiansand
156368 Radio Makir og Aquilla Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°11′20″N 7°57′46″Ø Kristiansand
156849 Grokleiva Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°09′20″N 7°55′34″Ø Kristiansand
156858 Møvik fort Møvik fort
Møvik fort
Krigsminnelokalitet 162
1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, fjerde kvartal
58°05′37″N 7°57′59″Ø Kristiansand
157059 Dunsensheia Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′35″N 7°57′37″Ø Kristiansand
157184 Brageheia Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°08′32″N 8°07′43″Ø Kristiansand
157185 Grebbuheia Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°08′26″N 8°07′05″Ø Kristiansand
157186 Frikstad Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°08′07″N 8°06′59″Ø Kristiansand
157187 Frikstad Krigsminnelokalitet 1900-tallet, første kvartal 58°08′11″N 8°07′12″Ø Kristiansand
157508 Søm batteri Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°08′48″N 8°03′04″Ø Kristiansand
170109 Okslehavnsvollane (Murane) Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°03′56″N 7°59′39″Ø Kristiansand
170110 Okslehavn Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°03′49″N 7°59′44″Ø Kristiansand
170111 Okslehavnsvollane Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°03′52″N 7°59′46″Ø Kristiansand
170112 Bestemors med Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°03′47″N 7°59′47″Ø Kristiansand
170113 Bestemors med Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°03′47″N 7°59′53″Ø Kristiansand
170116 Brattåsen Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°03′52″N 7°59′11″Ø Kristiansand
170218 Bestemors med Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°03′49″N 7°59′51″Ø Kristiansand
170222 Sudrevarden Krigsminnelokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°05′00″N 8°01′31″Ø Kristiansand
86995 EKSERSERHUSET - Tordenskioldsgt. 64 EKSERSERHUSET - Tordenskioldsgt. 64
EKSERSERHUSET - Tordenskioldsgt. 64
Kulturinstitusjoner - forsamlingshus 1800-tallet 58°09′02″N 7°59′41″Ø Kristiansand
23311 Dvergsnes Dvergsnes Merkestein Uviss tid 58°08′03″N 8°04′07″Ø Kristiansand
43227 Vardheia Vardheia Merkestein Uviss tid 58°13′43″N 8°11′37″Ø Kristiansand
104666 Blåbærholmen Merkestein Førreformatorisk tid 58°06′30″N 7°53′43″Ø Kristiansand
106832 Timenes nedre Timenes nedre Merkestein Uviss tid 58°09′51″N 8°07′32″Ø Kristiansand
106842 Grønnevold Grønnevold Merkestein Uviss tid 58°07′50″N 8°10′16″Ø Kristiansand
106949 Havsyn Havsyn Merkestein Uviss tid 58°12′27″N 8°09′56″Ø Kristiansand
106960 Flogvarden Flogvarden Merkestein Uviss tid 58°08′57″N 7°54′22″Ø Kristiansand
106998 Tigesteinen Merkestein Uviss tid 58°11′58″N 7°51′58″Ø Kristiansand
107005 Galteryggen Merkestein Førreformatorisk tid 58°15′20″N 8°09′22″Ø Kristiansand
107006 Varen på Vareheia Merkestein Førreformatorisk tid 58°15′50″N 8°05′55″Ø Kristiansand
120507 Lindebø Merkestein 1900-tallet 58°05′40″N 8°00′00″Ø Kristiansand
136740 Odderklov Odderklov Merkestein Middelalder 58°14′31″N 8°12′35″Ø Kristiansand
106802 Eftevåg Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°08′02″N 8°10′28″Ø Kristiansand
106858 Bjørnestad Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°08′37″N 8°07′22″Ø Kristiansand
156037 Eftevåg Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°08′01″N 8°10′44″Ø Kristiansand
156040 Frikstad Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°07′57″N 8°07′05″Ø Kristiansand
156043 Strandvaktsteinen på Odderøya Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°08′23″N 8°00′03″Ø Kristiansand
156044 Kjære Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°04′23″N 7°59′24″Ø Kristiansand
156045 Kjære Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°04′18″N 7°59′18″Ø Kristiansand
156047 Kjære Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°04′18″N 7°59′10″Ø Kristiansand
156052 Tollbuheia Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°05′59″N 7°58′44″Ø Kristiansand
156073 Ådnevik Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°08′30″N 8°10′39″Ø Kristiansand
156074 Ådnevik Minnesmerke 1900-tallet, første kvartal 58°08′30″N 8°10′40″Ø Kristiansand
156495 Fossebekken (Skivollbekken) Mølle/kvernhus 1900-tallet, første kvartal 58°11′15″N 8°00′24″Ø Kristiansand
156502 Fossebekken Mølle/kvernhus 1900-tallet, første kvartal 58°11′16″N 8°00′16″Ø Kristiansand
157106 Aurebekk kvennhus Mølle/kvernhus 1800-tallet, tredje kvartal 58°12′20″N 7°53′58″Ø Kristiansand
159766 Kvernhus Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 58°10′03″N 8°06′48″Ø Kristiansand
117611 Kristiansand tollsted Kristiansand tollsted
Kristiansand tollsted
Offentlig institusjon 1800-tallet, andre kvartal 58°08′36″N 7°59′35″Ø Kristiansand
87024 ODDERNES PRESTEGÅRD Oddernes prestegård
ODDERNES PRESTEGÅRD
Prestegård 1700-tallet 58°09′38″N 8°00′50″Ø Kristiansand
87076 TVEIT PRESTEGÅRD Tveit prestegård
TVEIT PRESTEGÅRD
Prestegård 1800-tallet 58°13′40″N 8°07′15″Ø Kristiansand
13548 Grostøl Grostøl Runer/innskrifter Etterreformatorisk tid 58°04′53″N 8°00′40″Ø Kristiansand
43167 Oddernessteinen Oddernes prestegård Runer/innskrifter Jernalder 58°09′35″N 8°00′48″Ø Kristiansand
106977 Flekkskjær Flekkskjær Runer/innskrifter 162 58°14′37″N 8°08′20″Ø Kristiansand
110119 Kvasleveien Kvasleveien Runer/innskrifter Uviss tid 58°12′01″N 8°01′33″Ø Kristiansand
156415 Svinekjerr Seter 1900-tallet, andre kvartal 58°11′53″N 7°56′41″Ø Kristiansand
156417 Lians øydgard Seter 1900-tallet, andre kvartal 58°11′54″N 7°57′03″Ø Kristiansand
156418 Skråstads øydgard Seter 1900-tallet, andre kvartal 58°11′35″N 7°57′33″Ø Kristiansand
156462 Kyredalen Seter 1900-tallet, andre kvartal 58°10′59″N 7°58′23″Ø Kristiansand
156493 Gjels Øydgard Seter 1900-tallet, andre kvartal 58°11′25″N 7°59′30″Ø Kristiansand
108160 Østre Randøy Østre Randøy Sjømerke Etterreformatorisk tid 58°05′22″N 8°06′49″Ø Kristiansand
108161 Østre Randøy Østre Randøy Sjømerke Etterreformatorisk tid 58°05′22″N 8°06′49″Ø Kristiansand
170108 Greivåsen Sjømerke 1800-tallet, fjerde kvartal 58°04′43″N 8°00′06″Ø Kristiansand
106634 Støle Steinbrudd Uviss tid 58°07′16″N 8°08′06″Ø Kristiansand
106850 Sodefed Steinbrudd Uviss tid 58°06′40″N 8°08′55″Ø Kristiansand
118349 Bragdøya Steinbrudd Uviss tid 58°07′10″N 8°00′01″Ø Kristiansand
118352 Bragdøya Steinbrudd Uviss tid 58°07′20″N 7°59′30″Ø Kristiansand
118354 Bragdøya Steinbrudd Uviss tid 58°07′18″N 7°59′48″Ø Kristiansand
118355 Bragdøya Steinbrudd Uviss tid 58°07′13″N 8°00′13″Ø Kristiansand
118356 Bragdøya Steinbrudd Uviss tid 58°07′11″N 8°00′03″Ø Kristiansand
118357 Bragdøya Steinbrudd Uviss tid 58°07′28″N 7°59′24″Ø Kristiansand
118358 Bragdøya Steinbrudd Uviss tid 58°07′25″N 7°59′24″Ø Kristiansand
118360 Bragdøya Steinbrudd Uviss tid 58°07′25″N 7°59′21″Ø Kristiansand
118361 Bragdøya Steinbrudd Uviss tid 58°07′22″N 7°59′19″Ø Kristiansand
138660 Møvik Steinbrudd 1900-tallet, andre kvartal 58°05′48″N 7°58′16″Ø Kristiansand
4089 Kjerregårdsmyra Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°12′50″N 8°00′25″Ø Kristiansand
4094 Store Kjellvarden Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°04′33″N 7°58′56″Ø Kristiansand
4099 Hauanslottet (Kongen og Dronninga) Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°08′01″N 7°53′45″Ø Kristiansand
23264 Vardefjellet Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°04′14″N 7°59′38″Ø Kristiansand
33149 Jærbolia Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°12′56″N 7°52′44″Ø Kristiansand
52906 Varden Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°04′36″N 8°00′16″Ø Kristiansand
102525 Dragefjellet Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°14′21″N 8°06′02″Ø Kristiansand
102553 Den omvendte båd Tradisjonslokalitet Etterreformatorisk tid
Uviss tid
58°11′07″N 7°58′11″Ø Kristiansand
102554 Gjyrestolen Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°13′05″N 8°03′11″Ø Kristiansand
104118 Grømsspranget Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°13′19″N 8°02′36″Ø Kristiansand
104119 Kjoseneven Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°07′09″N 7°58′52″Ø Kristiansand
104120 Krabbeskjær Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°06′59″N 7°57′49″Ø Kristiansand
104121 Kaga Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°06′57″N 7°57′58″Ø Kristiansand
105562 Skibereis Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°12′25″N 8°05′47″Ø Kristiansand
137758 Trollkjerringheia Tradisjonslokalitet 1600-tallet, tredje kvartal 58°08′40″N 8°01′15″Ø Kristiansand
155648 Kjempesteinane Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°09′07″N 7°59′16″Ø Kristiansand
156364 Kniben på Oddersjå Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°11′05″N 7°57′54″Ø Kristiansand
156412 Bjønnehiet Tradisjonslokalitet 1800-tallet 58°12′37″N 7°59′07″Ø Kristiansand
156750 Bjønnehi Tradisjonslokalitet 1800-tallet, tredje kvartal 58°10′08″N 7°53′59″Ø Kristiansand
156754 Motstandshytta ved Jentetjønn Tradisjonslokalitet 1900-tallet, andre kvartal 58°09′06″N 7°54′46″Ø Kristiansand

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]