Liste over kulturminner i Åmli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Georeferenzierung Vis alle koordinater i Google Maps eller Bing Maps

Liste over kulturminner i Åmli er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Åmli. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Kommune
116980 Bjorevja Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, første kvartal 58°54′31″N 8°33′05″Ø Åmli
116982 Bjorevja Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, første kvartal 58°54′32″N 8°33′03″Ø Åmli
116983 Bjorevja Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, første kvartal 58°54′38″N 8°33′05″Ø Åmli
116984 Bjorevja Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, første kvartal 58°54′29″N 8°33′07″Ø Åmli
116985 Bjorevja Annen tekn-ind. lokalitet 1900-tallet, første kvartal 58°54′33″N 8°32′57″Ø Åmli
116997 Storstemmen Storstemmen Fløtingsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°45′20″N 8°05′48″Ø Åmli
116998 Skinnane Skinnane Fløtingsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°42′35″N 7°59′45″Ø Åmli
117001 Heddesvasstemmen Heddesvasstemmen Fløtingsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°42′41″N 7°59′11″Ø Åmli
117006 Gjermundnes Fløtingsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°45′09″N 8°25′05″Ø Åmli
117007 Fiskevassåna Fiskevassåna Fløtingsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°45′24″N 8°24′54″Ø Åmli
117008 Mjåvatn Mjåvatn Fløtingsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°45′44″N 8°24′41″Ø Åmli
117009 Mjåvatn Mjåvatn Fløtingsanlegg 1900-tallet, første kvartal 58°45′43″N 8°24′42″Ø Åmli
117015 Gjermundnes Fløtingsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°45′39″N 8°24′42″Ø Åmli
117019 Gjermundnes Fløtingsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°45′37″N 8°24′44″Ø Åmli
117028 Steane Steane Fløtingsanlegg 1900-tallet, tredje kvartal 58°56′13″N 8°11′59″Ø Åmli
117197 Blandsteinshylen Blandsteinshylen Fløtingsanlegg 1900-tallet, tredje kvartal 58°55′31″N 8°12′38″Ø Åmli
117198 Holmane Holmane Fløtingsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°53′25″N 8°15′58″Ø Åmli
117199 Gunhildsbuevja Gunhildsbuevja Fløtingsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 58°51′56″N 8°17′10″Ø Åmli
117203 Smeland Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°57′50″N 8°08′14″Ø Åmli
117204 Fløtingsanlegg Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°57′51″N 8°08′14″Ø Åmli
117210 Gjevdefossen Gjevdefossen Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°57′27″N 8°10′26″Ø Åmli
117211 Gjevdefossen Gjevdefossen Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°57′25″N 8°10′28″Ø Åmli
117212 Gjevdefossen Gjevdefossen Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°57′28″N 8°10′27″Ø Åmli
117213 Rukkågrunnen Rukkågrunnen Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°56′58″N 8°09′50″Ø Åmli
117215 Smeland Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°56′48″N 8°10′12″Ø Åmli
117216 Holmen Holmen Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°56′29″N 8°11′36″Ø Åmli
117217 Katterompa Katterompa Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°55′58″N 8°12′23″Ø Åmli
117218 Asklandsfossane Asklandsfossane Fløtingsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet
58°52′02″N 8°17′01″Ø Åmli
117382 Nesvatn Nesvatn Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°57′55″N 8°05′29″Ø Åmli
117387 Rukkåna Rukkåna Fløtingsanlegg 1800-tallet 58°55′29″N 8°05′09″Ø Åmli
117389 Gjevden Gjevden Fløtingsanlegg 1900-tallet, tredje kvartal 58°57′29″N 8°10′24″Ø Åmli
117390 Grunnvassbekken Grunnvassbekken Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°55′56″N 8°05′27″Ø Åmli
117392 Vardetjørnin Vardetjørnin Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°56′27″N 8°04′05″Ø Åmli
117393 Krokvatn. Krokvatn. Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°55′23″N 8°04′52″Ø Åmli
117406 Persbekkmyran Persbekkmyran Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°56′12″N 8°06′20″Ø Åmli
117554 Baaskilen Baaskilen Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°43′06″N 8°17′52″Ø Åmli
117558 Våvann Våvann Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°42′10″N 8°15′37″Ø Åmli
117589 Sløvatn Sløvatn Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°43′16″N 8°14′30″Ø Åmli
117593 Vogsdalsvatnet Vogsdalsvatnet Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°43′28″N 8°13′56″Ø Åmli
117634 Ytre Ramse Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°43′27″N 8°13′57″Ø Åmli
117639 Ytre Ramse Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°44′18″N 8°13′19″Ø Åmli
117644 Nystøylvatnet Nystøylvatnet Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°44′19″N 8°13′19″Ø Åmli
117645 Nystøylvatnet Nystøylvatnet Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°44′17″N 8°13′10″Ø Åmli
117648 Ytre Ramse Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°44′15″N 8°13′11″Ø Åmli
117652 Ytre Ramse Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°44′13″N 8°13′16″Ø Åmli
117656 Gåsetjønn Gåsetjønn Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°45′06″N 8°14′49″Ø Åmli
117696 Baas Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°42′17″N 8°16′13″Ø Åmli
117697 Kopsåna Kopsåna Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°42′21″N 8°16′39″Ø Åmli
117698 Baas Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°42′20″N 8°16′41″Ø Åmli
117819 Stavevja Stavevja Fløtingsanlegg 1900-tallet 58°48′07″N 8°24′49″Ø Åmli
21157 Årdalen Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°55′24″N 7°59′22″Ø Åmli
31586 Flatelandsmoen Gårdsanlegg Jernalder 58°54′43″N 8°14′28″Ø Åmli
157830 Bosetning-aktivitetsområde Gårdstufter Etterreformatorisk tid 58°47′48″N 8°13′17″Ø Åmli
86953 AUSTIGARD OLSTAD Austigard olstad Gårdstun 1600-tallet, tredje kvartal 58°48′45″N 8°31′19″Ø Åmli
86954 AUSTJORDET - HARSTVEIT Austjordet - Harstveit Gårdstun Middelalder 58°51′30″N 8°20′17″Ø Åmli
86955 HARSTVEIT DER NEDE Harstveit der nede Gårdstun Middelalder 58°51′27″N 8°20′10″Ø Åmli
87067 GUNNLEIFJELL - GUNLEIFJELD OG RAMSE ØVRE Gunnleifjell - gunleifjeld og ramse øvre Gårdstun 1537-1649 58°46′49″N 8°15′34″Ø Åmli
87068 NORDSTOG (NORDISTOG) AUSTENÅ Nordstog (nordistog) austenå Gårdstun 1600-tallet, tredje kvartal 58°50′37″N 8°06′02″Ø Åmli
87069 RAMSE YTRE (NORDIGARD) NEDRE OG TJARANDLIE Ramse ytre (nordigard) nedre og tjarandlie Gårdstun Middelalder 58°46′07″N 8°15′23″Ø Åmli
87070 SØSTOG (SØRSTOG) AUSTENÅ Søstog (sørstog) austenå Gårdstun 1600-tallet, tredje kvartal 58°50′29″N 8°06′02″Ø Åmli
87107 FISKVATN Fiskvatn Gårdstun 1600-tallet, tredje kvartal 58°49′45″N 8°35′19″Ø Åmli
87653 SANDÅ JERNBANESTASJON - TREUNGENBANEN Sandå jernbanestasjon - treungenbanen Jernbaneanlegg Etterreformatorisk tid 58°50′33″N 8°34′11″Ø Åmli
11878 Austenå kirkegård Kirkegårdslokalitet Middelalder 58°50′26″N 8°05′54″Ø Åmli
79841 Åmli prestegård Kirkegårdslokalitet Middelalder 58°45′59″N 8°29′40″Ø Åmli
83824 Austenå kirkested Kirkested Middelalder 58°50′25″N 8°05′56″Ø Åmli
84265 Gjøvdal (Askeland) kirkested Gjøvdal kirke
Gjøvdal (Askeland) kirkested
Kirkested Førreformatorisk tid
Middelalder
1800-tallet, første kvartal
58°52′19″N 8°18′14″Ø Åmli
85660 Tovdal kirkested Tovdal kirke
Tovdal kirkested
Kirkested Førreformatorisk tid
Etterreformatorisk tid
1800-tallet, første kvartal
58°48′26″N 8°10′30″Ø Åmli
85966 Åmli kirkested Åmli kirke
Åmli kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, andre kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, første kvartal
58°46′03″N 8°29′16″Ø Åmli
117291 Gjevdefossen Gjevdefossen Kraftverk 1900-tallet, tredje kvartal 58°57′24″N 8°10′29″Ø Åmli
117294 Storbekk Storbekk Kraftverk 1900-tallet, andre kvartal 58°56′30″N 8°12′24″Ø Åmli
117383 Espeåna Espeåna Kraftverk 1900-tallet, fjerde kvartal 58°57′54″N 8°05′39″Ø Åmli
117563 Baas Merkestein 1900-tallet 58°43′08″N 8°17′56″Ø Åmli
117247 Smeland Smeland Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 58°56′32″N 8°12′31″Ø Åmli
117249 Brufossen Brufossen Mølle/kvernhus 1900-tallet, tredje kvartal 58°54′07″N 8°14′33″Ø Åmli
117252 Askland Mølle/kvernhus 1800-tallet 58°52′25″N 8°18′18″Ø Åmli
117023 Sagfossane Sagfossane Sagbruk 1900-tallet, andre kvartal 58°45′36″N 8°24′45″Ø Åmli
117201 Smeland Sagbruk 1900-tallet, første kvartal 58°56′35″N 8°12′01″Ø Åmli
117374 Smeland Sagbruk 1800-tallet 58°56′29″N 8°12′24″Ø Åmli
117375 Brufossen Brufossen Sagbruk 1900-tallet, tredje kvartal 58°54′07″N 8°14′35″Ø Åmli
117379 Jørundland Sagbruk 1900-tallet 58°53′45″N 8°15′34″Ø Åmli
117380 Askland Sagbruk 1900-tallet 58°52′25″N 8°18′17″Ø Åmli
117664 Kopsåna Kopsåna Sagbruk 1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, første kvartal
58°42′34″N 8°16′49″Ø Åmli
117548 Fiskevatn Vestre Steinbrudd 1900-tallet 58°45′41″N 8°24′49″Ø Åmli
117550 Fiskevatn Vestre Steinbrudd 1900-tallet 58°45′39″N 8°24′48″Ø Åmli
117551 Fiskevatn Vestre Steinbrudd 1900-tallet 58°45′31″N 8°24′46″Ø Åmli
149312 Storøygardsås Steinbrudd Førreformatorisk tid 58°39′57″N 8°42′41″Ø Åmli
31583 Tremerrhaugen Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°52′20″N 8°18′10″Ø Åmli
41590 Tjørberget Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°51′45″N 8°18′58″Ø Åmli
58350 Grenlia Askills grav Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 58°51′37″N 8°25′56″Ø Åmli
79825 Digernesmoen Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°52′58″N 8°16′21″Ø Åmli
117287 Katthylen Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°52′04″N 8°18′10″Ø Åmli
117290 Skrivarspranget Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°56′49″N 8°09′00″Ø Åmli
117568 Baas Tradisjonslokalitet 1900-tallet 58°42′47″N 8°17′57″Ø Åmli
121961 Kastet Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°56′38″N 8°11′31″Ø Åmli
121963 Mjålandsvaet Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°53′10″N 8°16′11″Ø Åmli
121965 Bråråsvaet Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°56′38″N 8°11′31″Ø Åmli
121966 Andalsnes Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°51′30″N 8°18′59″Ø Åmli