Liste over førsteplasser på Billboard 200 i 2005

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Mariah Careys comeback album, The Emancipation of Mimi, toppet salgslistene totalt i 2005 med hele 4,866 millioner solgte eksemplarer ved utgangen av 2005.

De mestselgende album og EPer i USA blir rangert på Billboard 200 salgslisten, som blir publisert ukentlig av Billboard magazine. Dataene blir utarbeidet av Nielsen Soundscan basert på hvert albums ukentlige salg, både over disk og som digital nedlasting.[1]

Dette er en oversikt over førsteplassene i 2005, basert på Billboard 200 salgslister i USA.

I løpet av året 2005 klarte bare 34 album å innta førsteplassen, i de 53 utgavene av Billboard magazine.

Det var Mariah Careys comeback album, The Emancipation of Mimi, som solgte mest i USA, med hele 4,866 millioner solgte eksemplarer ved utgangen av 2005, og ble dermed den første kvinne som toppet salgslistene totalt ved årets avslutning, siden Alanis Morissettes Jagged Little Pill i 1996.[2][3]

Rapperen 50 Cent hadde flest førsteplasser i 2005, med albumet The Massacre, som holdt førsteplassen seks uker på rad og ble årets nest mest solgte album, kun slått av Mariah Carey som solgte om lag 32 000 flere album totalt i 2005.

Rapperen 50 Cents album, The Massacre, solgte også bra, med totalt 4,834 millioner solgte eksemplarer ved utgangen av 2005, bare om lag 32 000 mindre enn Mariah Carey, og ble dermed det nest mest solgte albumet i 2005.[2]

The Massacre oppnådde seks førsteplasser på rad, fra mars til april, og ble dermed det albumet med flest førsteplasser i 2005.[4][5][5]

(Coldplay i Barcelona, 2005)
Coldplay var den britiske gruppen med det lengste oppholdet på førsteplass siden The Beatles i 2000-2001

Coldplay er den eneste ikke-amerikanske artisten som har toppet Billboard 200 for en lengre periode, siden Shania Twain hadde et femukers opphold på førsteplassen med albumet Up! i 2002. De er også den britiske gruppen med det lengste oppholdet på førsteplass, siden The Beatles i 2000-2001.[6][7][8]

Listehistorikk[rediger | rediger kilde]

(Merk at Billboard publiserer salgslister med utgivelsesdato 7 til 10 dager inn i fremtiden.)

Dato Album artist(er) Referanse(er)
1. januar Loyal to the Game 2Pac [7]
8. januar Encore Eminem [9]
15. januar [10]
22. januar American Idiot Green Day [11]
29. januar [12]
5. februar The Documentary The Game [13]
12. februar Be as You Are (Songs from an Old Blue Chair) Kenny Chesney [14]
19. februar The Documentary The Game [15]
26. februar Seventeen Days 3 Doors Down [16]
5. mars Genius Loves Company Ray Charles [8]
12. mars O Omarion [17]
19. mars The Massacre 50 Cent [18]
26. mars [19]
2. april [20]
9. april [21]
16. april [22]
23. april [23]
30. april The Emancipation of Mimi Mariah Carey [3]
7. mai …Something to Be Rob Thomas [24]
14. mai Devils & Dust Bruce Springsteen [25]
21. mai With Teeth Nine Inch Nails [26]
28. mai Stand Up Dave Matthews Band [27]
4. juni Mezmerize System of a Down [28]
11. juni Out of Exile Audioslave [29]
18. juni The Emancipation of Mimi Mariah Carey [30]
25. juni X&Y Coldplay [5]
2. juli [31]
9. juli [32]
16. juli Somewhere Down in Texas George Strait [33]
23. juli TP-3: Reloaded R. Kelly [34]
30. juli [35]
6. august Now 19 Div. Artister [36]
13. august [37]
20. august Fireflies Faith Hill [38]
27. august Chapter V Staind [39]
3. september Most Wanted Hilary Duff [40]
10. september [41]
17. september Late Registration Kanye West [42]
24. september [43]
1. oktober The Peoples Champ Paul Wall [44]
8. oktober Ten Thousand Fists Disturbed [45]
15. oktober All Jacked Up Gretchen Wilson [46]
22. oktober All the Right Reasons Nickelback [47]
29. oktober Unplugged Alicia Keys [48]
5. november I Am Me Ashlee Simpson [49]
12. november #1's Destiny's Child [50]
19. november Now 20 Div. Artister [51]
26. november The Road and the Radio Kenny Chesney [52]
3. desember Confessions on a Dance Floor Madonna [53]
10. desember Hypnotize System of a Down [54]
17. desember Now 20 Div. Artister [55]
24. desember Curtain Call: The Hits Eminem [56]
31. desember [57]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Billboard Methodology». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 27. januar 2009. 
  2. ^ a b Kaufman, Gil (29. desember 2005). «Mariah Carey Outguns 50 Cent On Year-End LP Sales Chart». MTV. Besøkt 4. mars 2009. 
  3. ^ a b Whitmire, Margo (20. april 2005). «Carey's Comeback Album Opens At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  4. ^ Bronson, Fred (15. januar 2009). «Chart Beat: Eminem, Brad Paisley, Keith Urban & More». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 20. juli 2012. Besøkt 5. mars 2009. 
  5. ^ a b c Whitmire, Margo (15. juni 2005). «Coldplay Earns Første Billboard 200 Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  6. ^ Bronson, Fred (7. juli 2005). «Chart Beat: Running Hot and Coldplay». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 5. mars 2009. 
  7. ^ a b Whitmire, Margo (22. desember 2004). «Tupac's 'Game' Haunts Album Chart At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  8. ^ a b Whitmire, Margo (23. februar 2005). «Grammy-Winning 'Genius' Rises To Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  9. ^ Whitmire, Margo (29. desember 2004). «Holiday Shoppers Return Eminem To Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  10. ^ Whitmire, Margo (5. januar 2005). «'Encore' Enjoys Another Week At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  11. ^ Whitmire, Margo (12. januar 2005). «Green Day's 'Idiot' Returns To Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  12. ^ Whitmire, Margo (19. januar 2005). «Green Day's 'Idiot' Hangs Onto Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  13. ^ Whitmire, Margo (26. januar 2005). «The Game's 'Documentary' Blasts Off At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  14. ^ Whitmire, Margo (2. februar 2005). «Chesney, Rimes Bring Country Back To The Top». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  15. ^ Whitmire, Margo (9. februar 2005). «Game Back On As 'Documentary' Rebounds To Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  16. ^ Whitmire, Margo (16. februar 2005). «3 Doors Down Steers Straight To Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  17. ^ Whitmire, Margo (2. mars 2005). «'O' Puts Omarion On Top». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  18. ^ Whitmire, Margo (9. mars 2005). «50 Cent Massacres Album Chart Competition». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  19. ^ Whitmire, Margo (16. mars 2005). «50 Cent Fends Off Competitors At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  20. ^ Whitmire, Margo (23. mars 2005). «50 Squeaks Out Another Week At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  21. ^ Whitmire, Margo (30. mars 2005). «50's 'Massacre' Holds Steady At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  22. ^ Whitmire, Margo (6. april 2005). «50's 'Massacre' Staves Off Beck's 'Guero'». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  23. ^ Whitmire, Margo (13. april 2005). «50's 'Massacre' Extends Chart Lead To 6th Week». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  24. ^ Whitmire, Margo (27. april 2005). «Matchbox's Thomas Tops Billboard 200». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  25. ^ Whitmire, Margo (4. mai 2005). «'The Boss' Bows 'Devils' At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  26. ^ Whitmire, Margo (11. mai 2005). «NIN's 'Teeth' Sparkle At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  27. ^ Whitmire, Margo (18. mai 2005). «DMB Defeats NIN, Weezer As Album Chart Champ». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  28. ^ Whitmire, Margo (25. mai 2005). «System Of A Down 'Mezmerizes' Album Chart». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  29. ^ Whitmire, Margo (1. juni 2005). «A Welcome 'Exile': Audioslave Opens At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  30. ^ Whitmire, Margo (8. juni 2005). «Carey's 'Emancipation' Returns To Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  31. ^ Whitmire, Margo (22. juni 2005). «Coldplay Holds Foos, Backstreet From Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  32. ^ Whitmire, Margo (29. juni 2005). «Coldplay Logs A Tredje Week A Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  33. ^ Whitmire, Margo (6. juli 2005). «Strait's 'Somewhere' Heads Right To Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  34. ^ Whitmire, Margo (13. juli 2005). «R. Kelly 'Reloads' At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  35. ^ Whitmire, Margo (20. juli 2005). «R. Kelly's 'Reloaded' Clings To Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  36. ^ Whitmire, Margo (27. juli 2005). «Packed With Hits, 'NOW 19' Bows At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  37. ^ Whitmire, Margo (3. august 2005). «'NOW 19' Still Nr. 1 On Album Chart». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  38. ^ Whitmire, Margo (10. august 2005). «Hill's 'Fireflies' Lights Up The Billboard 200». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  39. ^ Whitmire, Margo (17. august 2005). «Staind's 'Chapter V' Debuts At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  40. ^ Whitmire, Margo (24. august 2005). «Duff Is 'Most Wanted' On Billboard Album Chart». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  41. ^ Whitmire, Margo (31. august 2005). «Duff Set Remains 'Most Wanted' At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  42. ^ Whitmire, Margo (7. september 2005). «West 'Registers' Nr. 1 Album Debut». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  43. ^ Jeckell, Barry (14. september 2005). «Kanye, 50 Hold Stones From Chart Top». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  44. ^ Whitmire, Margo (21. september 2005). «Wall Emerges As Billboard 200 'Champ'». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  45. ^ Whitmire, Margo (28. september 2005). «Disturbed's 'Fists' Earns Nr. 1 Debut». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  46. ^ Whitmire, Margo (5. oktober 2005). «Gretchen Wilson Zooms Straight To Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  47. ^ Whitmire, Margo (12. oktober 2005). «Nickelback Debuts 'Right' On Top». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  48. ^ Whitmire, Margo (19. oktober 2005). «Keys 'Unplugs' For 3rd Straight Nr. 1 Disc». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  49. ^ Whitmire, Margo (26. oktober 2005). «Simpson Strikes Back: Ashlee Scores 2nd Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  50. ^ Whitmire, Margo (2. november 2005). «Destiny's '#1's' Bows At The Top». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  51. ^ Whitmire, Margo (9. november 2005). article_display.jsp?vnu_content_id=1001476155 «'NOW 20' Cruises To Nr. 1 Debut». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  52. ^ Hasty, Katie (16. november 2005). «'Road' Returns Chesney To Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  53. ^ Hasty, Katie (23. november 2005). «Madonna Dances Straight To Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  54. ^ Hasty, Katie (30. november 2005). «SOAD Tops Album Chart For Andre Time This Year». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  55. ^ Hasty, Katie (7. desember 2005). «'NOW!' Rebounds, Holds Brown From Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  56. ^ Hasty, Katie (14. desember 2005). «Eminem Scores Fjerde Nr. 1 Album In A Row». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009. 
  57. ^ Cohen, Jonathan (21. desember 2005). «Bice Challenges, But Eminem Remains Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 8. februar 2009.