Hopp til innhold

Dave Matthews Band

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dave Matthews Band
OpphavCharlottesville, USA (1991)
SjangerRock
Aktive år1991
PlateselskapRCA Records
Nettstedhttp://www.davematthewsband.com/
IMDbIMDb
Medlemmer
Dave Matthews

Dave Matthews Band

Dave Matthews Band er en amerikansk rockegruppe fra Charlotteville i Virginia. Bandet ble stiftet i 1991 av Dave Matthews, Stefan Lessard, Boyd Tinsley, Carter Beauford, Peter Griesar og Leroi Moore. Sistnevnte døde i august 2008. Hans plass ble besatt av tidligere Grammy-vinner Jeff Coffin. Griesar forlot bandet i 1993.

Historie[rediger | rediger kilde]

Matthews ble oppdratt i kvekersamfunnet og begynte i 1986University of Virginia. I området rundt Charlotteville traff han andre musikkinteresserte og startet et jazzband, men uten bassist. Her kom Lessard inn. Deres første opptreden var i et privat selskap i 1991.

1997 - 1999[rediger | rediger kilde]

I 1997 begynte de å turnere over hele Amerika og ga så ut albumet Live at Red Rocks 8.15.95. Albumet fikk en del oppmerksomhet og inneholdt slagere fra de første tre albumene. 1998 ga de ut sitt 5. album; Before These Crowded Streets RCA. Der samarbeidet de blant annet med Alanis Morrisette og produsent Steve Lillywhite.

2000 - 2003[rediger | rediger kilde]

I 2000 bygde bandet sitt eget studio i Charlotteville og begynte på neste album. Albumet er preget av konflikter mellom bandmedlemmene og dødsfall i Lillywhites familie. Det endte med at ingenting kom ut av studioarbeidet og Lillywhite fikk sparken. I oktober samme år dro bandet til Los Angeles og jobbet sammen med Glen Ballard. Etterhvert kom albumet Everyday ut med låter som "The Space Between", "I Did It" og "Everyday".

Men det som bandet hadde laget sammen med Lillywhite lekket ut på Internett og disse ble bedre kjent som The Lillywhite Sessions. Fansen likte dette materialet bedre enn Everyday og Dave Matthews Band gikk tilbake til studioet, denne gangen for å produsere Busted Stuff, som kom i 2002. 24. september 2003 spilte Dave Matthews Band på en gratis-konsert i Central Park for grunnskoler i New York.

2004 og videre[rediger | rediger kilde]

I 2004 kom DVD- og CD-magasinet Dave Matthews Band: The Gorge, som inneholdt 6 CD-plater fra tre konsertkvelder i byen George i Washington. Samme år begynte bandet å selge Live Trax Vol. 1 fra sin offisielle nettside. På denne spilte blant andre Tim Reynolds, Béla Fleck og Jeff Coffin. Senere kom også Live Trax Vol. 2, gjest der var Carlos Santana.

Høsten 2004 dro de tilbake til Charlotteville sammen med produsent Mark Batson. De lagte albumet Stand Up, med hit-er som "American Baby" og "Dreamgirl".

I mars 2006 gikk gruppen tilbake til studio og jobbet før de dro på turne i USA. Senere samme år hadde de en gjesteopptreden på hiphop-låta «Work It Out» av Jurassic 5.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Dave Matthews solo:

Boyd Tinsley solo:

Konsertalbum[rediger | rediger kilde]

Dave Matthews & Tim Reynolds:

Andre fakta[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]