Liste over førsteplasser på Billboard 200 i 2007

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Den amerikanske sangeren Josh Grobans album, Noël, var det mestselgende albumet i 2007, med fire sammenhengende uker på førsteplass.

De mestselgende album og EPer i USA blir rangert på Billboard 200 salgslisten, som blir publisert ukentlig av Billboard magazine. Dataene blir utarbeidet av Nielsen Soundscan basert på hvert albums ukentlige salg, både over disk og som digital nedlasting. [1]

Dette er en oversikt over førsteplassene i 2007, basert på Billboard 200 salgslister i USA.

I løpet av 2007 var trettisju album innom førsteplassen. [2] [3] [4] [5] [6] [7].

Noël, et julealbum av den amerikanske sangeren og låtskriveren Josh Groban, var det albumet med flest uker på førsteplass. Albumet toppet listen i fire uker på rad i desember. Dette var i seg selv en bragd, da Noël er det første julealbumet som har oppnådd dette i løpet av salgslistens 51 år gamle historie. [8]

Listehistorikk[rediger | rediger kilde]

(Merk at Billboard publiserer salgslister med utgivelsesdato 7 til 10 dager inn i fremtiden.)

Dato Album Artist(er) Ref.
6. januar Hip Hop Is Dead Nas [9]
13. januar 21 Omarion [10]
20. januar Dreamgirls: Music from the Motion Picture Filmmusikk [11]
27. januar [12]
3. februar Daughtry Daughtry [13]
10. februar Late Night Special Pretty Ricky [14]
17. februar Not Too Late Norah Jones [15]
24. februar Infinity on High Fall Out Boy [16]
3. mars Not Too Late Norah Jones [17]
10. mars [18]
17. mars Daughtry Daughtry [19]
24. mars Greatest Hits The Notorious B.I.G. [20]
31. mars Luvanmusiq Musiq Soulchild [21]
7. april We Were Dead Before the Ship Even Sank Modest Mouse [22]
14. april Let It Go Tim McGraw [23]
21. april Now 24 Div. Artister [24]
28. april [25]
5. mai The Best Damn Thing Avril Lavigne [26]
12. mai [27]
19. mai Because of You Ne-Yo [28]
26. mai Call Me Irresponsible Michael Bublé [29]
2. juni Minutes to Midnight Linkin Park [30]
9. juni It Won't Be Soon Before Long Maroon 5 [31]
16. juni Double Up R. Kelly [32]
23. juni Epiphany T-Pain [33]
30. juni Big Dog Daddy Toby Keith [34]
7. juli Lost Highway Bon Jovi [35]
14. juli Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus Hannah Montana/Miley Cyrus [36]
21. juli T.I. vs. T.I.P. T.I. [37]
28. juli [38]
4. august Now 25 Div. Artister [39]
11. august [40]
18. august Finding Forever Common [41]
25. august UGK (Underground Kingz) UGK [42]
1. september High School Musical 2 Filmmusikk [3]
8. september [43]
15. september [44]
22. september [45]
29. september Graduation Kanye West [5]
6. oktober Reba: Duets Reba McEntire [46]
13. oktober Still Feels Good Rascal Flatts [47]
20. oktober Magic Bruce Springsteen [48]
27. oktober Rock N Roll Jesus Kid Rock [49]
3. november Magic Bruce Springsteen [50]
10. november Carnival Ride Carrie Underwood [51]
17. november Long Road Out of Eden Eagles [6]
24. november Amerikansk Gangster Jay-Z [7]
1. desember As I Am Alicia Keys [4]
8. desember Noël Josh Groban [52]
15. desember [53]
22. desember [54]
29. desember [2]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Billboard Methodology». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 27. januar 2009. 
  2. ^ a b Hasty, Katie (19. desember 2007). «Groban Remains Nr. 1, Becomes '07's Best-Seller». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 26. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  3. ^ a b Hasty, Katie (22. august 2007). «'High School Musical 2' Blasts In At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  4. ^ a b Cohen, Jonathan (21. november 2007). «Keys Storms Chart With Mega-Selling 'As I Am'». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 29. januar 2009. 
  5. ^ a b Mayfield, Geoff (18. september 2007). «Kanye Crushes 50 Cent In Huge Album Sales Week». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  6. ^ a b Hasty, Katie (7. november 2007). «Eagles Fly Past Britney To Debut At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 26. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  7. ^ a b Hasty, Katie (14. november 2007). «Jay-Z Leapfrogs Eagles, Britney For Nr. 1 Debut». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 26. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  8. ^ Harris, Chris (19. desember 2007). «Josh Groban's Noel Surpasses 'High School Musical 2' As 2007's Best Seller». MTV. Besøkt 2. mars 2009. 
  9. ^ Hasty, Katie (27. desember 2006). «Nas Scores Tredje Nr. 1 Album With 'Hip-Hop Is Dead'». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  10. ^ Cohen, Jonathan (3. januar 2007). «Omarion Leads Active Post-Christmas Album Chart». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 26. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  11. ^ Hasty, Katie (10. januar 2007). «'Dreamgirls' Takes Nr. 1 In Sluggish Sales Week». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  12. ^ Hasty, Katie (17. januar 2007). «'Dreamgirls' Remains Nr. 1 As Sales Keep Sliding». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  13. ^ Cohen, Jonathan (24. januar 2007). «Daughtry Edges Out 'Dreamgirls' To Claim Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  14. ^ Cohen, Jonathan (31. januar 2007). «Pretty Ricky, Shins Grab Top Album Chart Spots». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  15. ^ Cohen, Jonathan (7. februar 2007). «Better 'Late' Than Never: Jones Debuts At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  16. ^ Hasty, Katie (14. februar 2007). «Fall Out Boy Hits 'High' Note With Nr. 1 Debut». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  17. ^ «Norah Rebounds To Nr. 1 In Post-Grammy Week». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 21. februar 2007. Besøkt 1. februar 2009. 
  18. ^ Hasty, Katie (28. februar 2007). «Norah Stays Tight At Nr. 1 Amidst Slow Sales Week». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  19. ^ Cohen, Jonathan (7. mars 2007). «Daughtry Flip-Flops With Jones, Reclaims Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 26. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  20. ^ Hasty, Katie (14. mars 2007). «Notorious B.I.G. 'Great' Again On The Billboard 200». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 26. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  21. ^ Hasty, Katie (21. mars 2007). «Musiq, Lloyd Usher Six Big Debuts Onto Album Chart». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  22. ^ Hasty, Katie (28. mars 2007). «Modest Mouse Steers Its 'Ship' To Nr. 1 Debut». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 26. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  23. ^ Hasty, Katie (4. april 2007). «McGraw Leads Seven Top 10 Debuts Onto Billboard 200». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  24. ^ Hasty, Katie (11. april 2007). «'NOW 24' Trumps Duff, McBride, Timbaland At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  25. ^ Hasty, Katie (18. april 2007). «'NOW' Remains Nr. 1 As Bright Eyes Debuts High». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  26. ^ Hasty, Katie (25. april 2007). «Lavigne's New 'Thing' Debuts Atop Billboard 200». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  27. ^ Hasty, Katie (2. mai 2007). «Lavigne Remains Nr. 1 As Joe Debuts High». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  28. ^ Hasty, Katie (9. mai 2007). «Ne-Yo Scores Andre Nr. 1 In Debut-Heavy Week». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 20. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  29. ^ Hasty, Katie (16. mai 2007). «Buble Sidesteps Bone Thugs To Claim Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  30. ^ Hasty, Katie (23. mai 2007). «Linkin Park Scores Year's Best Debut With 'Midnight'». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 27. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  31. ^ Hasty, Katie (30. mai 2007). «Maroon 5 Nudges Linkin Park From Atop Billboard 200». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  32. ^ Hasty, Katie (6. juni 2007). «R. Kelly Flirts His Way To Nr. 1 Album Chart Debut». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 26. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  33. ^ Hasty, Katie (13. juni 2007). «T-Pain Soars To Nr. 1 Ahead Of Rihanna, McCartney». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  34. ^ Hasty, Katie (20. juni 2007). «Toby Keith's 'Big Dog' Heads Straight To Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  35. ^ Hasty, Katie (27. juni 2007). «Bon Jovi Scores Første Nr. 1 Album Since 1988». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  36. ^ Cohen, Jonathan (4. juli 2007). «Cyrus Sidesteps Clarkson To Debut At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  37. ^ Hasty, Katie (11. juli 2007). «T.I. Is Top Dog Again On The Billboard 200». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 26. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  38. ^ Hasty, Katie (18. juli 2007). «T.I. Holds Off Pumpkins, Interpol To Remain Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 26. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  39. ^ Hasty, Katie (25. juli 2007). «'NOW 25' Scores 12th Nr. 1 Album Of The Series». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  40. ^ Hasty, Katie (1. august 2007). «'NOW 25' Fends Off 'Hairspray,' Prince To Remain Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  41. ^ Hasty, Katie (8. august 2007). «Common Scores Første Nr. 1 On Billboard 200». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  42. ^ Hasty, Katie (15. august 2007). «After Five-Year Absence, UGK Scores Første Nr. 1 Album». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 26. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  43. ^ Hasty, Katie (29. august 2007). «'High School Musical 2' Hangs On Atop Billboard 200». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  44. ^ Cohen, Jonathan (5. september 2007). «'High School Musical 2' Starts Tredje Week At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  45. ^ Hasty, Katie (12. september 2007). «'High School Musical 2' Still Tops On Billboard 200». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  46. ^ Hasty, Katie (26. september 2007). «Reba Outmuscles Kanye, 50 To Score Første Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  47. ^ Hasty, Katie (3. oktober 2007). «Rascal Flatts Races To Nr. 1 In Debut-Heavy Week». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  48. ^ Hasty, Katie (10. oktober 2007). «Springsteen Is Boss Of Album Chart With 'Magic'». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  49. ^ Cohen, Jonathan (17. oktober 2007). «Kid Rock Rolls To Nr. 1 Album Chart Debut». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 26. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  50. ^ Hasty, Katie (24. oktober 2007). «Springsteen Returns To Nr. 1 In Slow Sales Week». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 1. februar 2009. 
  51. ^ Hasty, Katie (31. oktober 2007). «Underwood Leads Three Country Debuts Onto Chart». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 23. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  52. ^ Hasty, Katie (28. november 2007). «'Oprah' Visit Helps Groban Soar To Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 16. desember 2008. Besøkt 1. februar 2009. 
  53. ^ Hasty, Katie (5. desember 2007). «Groban Remains Nr. 1 In Slow Release Week». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 26. april 2009. Besøkt 1. februar 2009. 
  54. ^ Hasty, Katie (12. desember 2007). «Groban Ties Elvis With Tredje Week At Nr. 1». Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Arkivert fra originalen 26. april 2009. Besøkt 1. februar 2009.