Liste over øyer i Indonesia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kart over det indonesiske arkipelet (gult).
Vulkanøya Anak Krakatau
Kepulauan Seribu utenfor Jakarta

Dette er en liste over øyer i Indonesia. I henhold til Det koordinerende ministeriet for maritime affærer består Indonesia av fem store øyer og 17 503 mindre øyer.[1] Av disse er omkring 6 000 bebodde. 16 056 øyer har navn som var godkjent av FNs ekspertgruppe for geografiske navn per juli 2017.[2]

Øyene danner en kjede mellom Asia og Australia.[3] Indonesia er det landet i verden med størst antall øyer, og denne listen inneholder derfor kun de største og viktigste av dem.

Hovedøyene[rediger | rediger kilde]

Øvrige øyer[rediger | rediger kilde]

Øyer ved Java[rediger | rediger kilde]

Provinsen Banten[rediger | rediger kilde]

  • Deli
  • Panaitan
  • Sangiang
  • Seribu-øyene
  • Tinjil
  • Tunda

DKI Jakarta (hovedstadsområdet)[rediger | rediger kilde]

  • Kepulauan Seribu

Provinsen Jawa Barat[rediger | rediger kilde]

  • Rakit eller Menjawak

Provinsen Jawa Tengah[rediger | rediger kilde]

  • Karimunjawa-øyene
    • Karimunjawa
    • Kemujan
    • Parang

Provinsen Jawa Timur[rediger | rediger kilde]

  • Kangean-øyene
    • Bankan
    • Kangean
    • Pagerungan-øyene
      • Pagerungan Besar (Store Pagerungan)
      • Pagerungan Kecil (Lille Pagerungan)
    • Paliat
    • Pindanah
    • Sabunten (Sabunting)
    • Saebus
    • Sakala
    • Sapankur
    • Sapeken
    • Saseel
    • Saubi
    • Saular
    • Saur
    • Sepanjang
    • Seranangan
    • Sidulang Besar (Store Sidulang)
    • Sidulang Kecil (Lille Sidulang)
    • Talenki
  • Masalembu-øyene
    • Kambing (Masalembu)
    • Karamian (Keramian)
    • Masalembu Besar (Masalembu)
    • Masalembu Kecil (Masakambing)
  • Nusa Barung
  • Puteran
  • Raja
  • Sapudi-øyene
    • Bulumanuk
    • Guwa Guwa (Goagoa, Gua-Gua)
    • Kemudi (Kamudi)
    • Pajangan
    • Raas
    • Sapudi
    • Sarok
    • Talango Aeng
    • Talango Tengah
    • Klosot (Talango Timur)
    • Tonduk (Tundu)
  • Sempu

Øyer ved Sumatra[rediger | rediger kilde]

Provinsen Aceh[rediger | rediger kilde]

  • Banyak-øyene
    • Bangkaru
    • Lamun
    • Orongan
    • Palambak
    • Simok
    • Tuangku
    • Ujungbatu
  • Babi
  • Lasia
  • Simeulue
  • Batu Belahir
  • Lekon
  • Simeulucut
  • Siumat
  • Tapah
  • Weh
  • Breueh
  • Keureuse
  • Peunasu

Provinsen Jambi[rediger | rediger kilde]

  • Tengah

Provinsen Kepulauan Riau (provinsen Riau-øyene)[rediger | rediger kilde]

  • Assan
  • Belat (Bela)
  • Buru
  • Buton
  • Gin
  • Kelong
  • Lobam
  • Lumba
  • Mapur
  • Mantang
  • Numbing
  • Pangkil
  • Papan
  • Parit
  • Pemping
  • Riau-øyene
    • Batam
    • Bintan
    • Bulan
    • Citlim
    • Combol
    • Durian Besah
    • Galang
    • Kapalajernih
    • Karimun
    • Kundur
    • Rempang
    • Sugi
    • Sugibawah
  • Telan
  • Tudjuh-arkipelet
    • Anambasøyene
      • Airabu
      • Impul
      • Jemaja
      • Mangkai
      • Matak
      • Mubur
      • Siantan eller Tarempa
      • Telaga
    • Badas-øyene
      • Anakawur
      • Batu
      • Kangen
      • Kepahiang
      • Kuning
      • Mengegah
      • Pejamu
      • Penau
      • Pinangseratus
      • Pinangseribu
      • Segung
      • Tanjaru
      • Tebon
      • Tokong Buton
    • Natuna-øyene (også kalt Bunguran-øyene)
      • Bodas- eller Duperre-øyene
      • Laut
      • Midai
      • Natuna Besar eller Bunguran
      • Panjang
      • Salor
      • Seluan
      • Serasan
      • Subi
    • Tambelan-øyene
      • Batong
      • Bedua
      • Benua
      • Betunde
      • Bungin
      • Genteng
      • Ibul
      • Jela
      • Kapala Tambelan
      • Kera
      • Leso
      • Lintang
      • Lipi
      • Mengirang Besar (Mengiran)
      • Mengirang Kecil
      • Mundaga
      • Nanka
      • Nibung
      • Panjang
      • Pilang Besar
      • Pilang Kecil
      • Sedua Besar
      • Sedua Kecil
      • Selintang
      • Sendulang Besar
      • Sendulang Kecil
      • Tamban
      • Tambelan Besar
      • Tembelan
      • Tokong Mengirang
      • Untuk
      • Uwi

Provinsen Riau[rediger | rediger kilde]

  • Alang
  • Basu
  • Bengkalis
  • Beting
  • Ketam
  • Kijang
  • Mendol
  • Menggung
  • Merbau
  • Muda
  • Padang
  • Pisang
  • Rupat
  • Rangsang
  • Rantau (Tebingtinggi)
  • Serapung
  • Topang

Provinsen Sumatera Barat[rediger | rediger kilde]

  • Mentawaiøyene
    • Karangmajat
    • Masokut
    • Pagai Utara
    • Sanding
    • Siberut
    • Sibigau
    • Siburu
    • Sipora
    • Siruamata
    • Pagai Selatan
    • Taitaitanopo
  • Cubadak

Provinsen Sumatera Utara[rediger | rediger kilde]

  • Batu-øyene
    • Batumakele
    • Biang
    • Bojo
    • Masa
    • Pini
    • Pono
    • Simuk
    • Sipika
    • Tanahbala
    • Tanahmasa
    • Telo
  • Hinako-øyene
    • Asu
    • Bawa
    • Bugi
    • Hamutala
    • Heruanga
    • Hinako
    • Hutu Langu
    • Imana
  • Lingga-øyene
    • Bakung
    • Buaya
    • Cempah
    • Kentar
    • Lingga
    • Mesanak
    • Sepangka
    • Singkep

Provinsen Bangka-Belitung[rediger | rediger kilde]

  • Bangka
  • Burung
  • Gaspar
  • Kelapan
  • Lepar
  • Liat
  • Belitung
  • Mendunau
  • Lima-øyene
  • Naduk
  • Selui

Provinsen Bengkulu[rediger | rediger kilde]

  • Enggano
  • Mega

Provinsen Lampung[rediger | rediger kilde]

  • Tabuan
  • Legundi
  • Sebesi
  • Seburu

Kalimantan (Borneo)[rediger | rediger kilde]

Provinsen Kalimantan Barat[rediger | rediger kilde]

  • Karimata-øyene
    • Karimata
    • Serutu
  • Bawal
  • Gelam
  • Kabung
  • Lemukutan
  • Temaju

Provinsen Kalimantan Selatan[rediger | rediger kilde]

  • Laut
  • Sebuku
  • Laut-Kecil-øyene eller Laurot-øyene
    • Kadapongan
    • Kalambau
    • Matasiri
  • Miang

Provinsen Kalimantan Timur[rediger | rediger kilde]

  • Balabalagan- eller Paternoster-øyene
  • Bangkudulis
  • Baru
  • Ibus
  • Kakaban
  • Lalawan
  • Mapat
  • Maratua
  • Mening
  • Payau
  • Pekin
  • Tanjungbuayabuaya
  • Tibi

Provinsen Kalimantan Utara[rediger | rediger kilde]

  • Aus
  • Bukat
  • Bunyu eller Tanahmerah
  • Nunukan Timur
  • Mandul
  • Sebatik — delt mellom Indonesia (Kalimantan) og Malaysia (Sabah)
  • Tarakan

Øyer ved Sulawesi[rediger | rediger kilde]

Provinsen Sulawesi Utara[rediger | rediger kilde]

  • Karakaralong eller Kawio-øyene
  • Miangas
  • Nanusa eller Nenusa-øyene
  • Sangihe-øyene eller Sangir-øyene
    • Sangihe Besar
    • Toade-øyene
      • Bukide
      • Manipa
    • Beng Darat
    • Batuhnderang
    • Nenung-øyene
      • Kahakitang
      • Kalama
      • Para
    • Biaro
    • Gunatin
    • Makalehi
    • Pahepa
    • Pasige
    • Ruang
    • Siau
    • Tahulandang
  • Talisei
  • Bangka
  • Bentenan
  • Bunaken
  • Gangga
  • Kumekee
  • Lembah
  • Manado Tua
  • Manterawu
  • Neneg-Ketjil
  • Tamperong
  • Talaud-øyene
    • Kaburuang
    • Karakelong
    • Salibabu

Provinsen Gorontalo[rediger | rediger kilde]

  • Payunga
  • Limba
  • Puntu Daa

Provinsen Sulawesi Tengah[rediger | rediger kilde]

  • Kabetan
  • Maputi
  • Simatang
  • Togianøyene
    • Batudaka
    • Bukabuka
    • Kadidi
    • Malenge
    • Poat eller Puah
    • Talatakoh
    • Taoleh
    • Togian
    • Una Una
    • Waleabahi
    • Waleakodi
  • Banggai-øyene
    • Banggai
    • Bangkalan-øyene
    • Bangkulu
    • Bowokan- eller Bawoka-arkipelet
    • Labobo eller Melilis
    • Masoni
    • Peleng
    • Potil
    • Timpaus
      • Boleh
      • Salue Besar
      • Salue Kecil

Provinsen Sulawesi Selatan[rediger | rediger kilde]

  • Bankobankoang
  • Butongbutongan
  • Doangdoangan Besar
  • Doangdoangan Kecil
  • Kalukalukuang
  • Karang Marasende
  • Macan-Arkipelet eller Takabonerate-øyene
  • Masalima-øyene
    • Pamantawang
    • Pamolikang
    • Sabaru
    • Saliriang (Masalima)
  • Marasende
  • Pabbiring eller Sangkarang-øyene
  • Sabalana-øyene
    • Balaloho (Balalohong)
    • Balobaloang Besar
    • Balobaloang Kecil
    • Banawaya
    • Gusung Bira
    • Gusung Lilikang
    • Jailamu (Djailamu)
    • Laiya (Laija)
    • Longko
    • Makarangana (Makarangang)
    • Manukang
    • Matalaang (Matalang)
    • Meong
    • Lilikang
    • Pamolikang
    • Pattayangang
    • Pelokang
    • Sabalana
    • Sabaru
    • Sadulangang
    • Sanana Besar
    • Sanana Kecil
    • Santigiang
    • Sarege
    • Sumanga
    • Suruabu (Soroabu)
  • Salajar-øyene
    • Bahuluang
    • Batu
    • Bimba
    • Bonerate
    • Buajangka
    • Gusung Tallang
    • Jampea (Jampeja)
    • Kajuwadi
    • Kalao
    • Kalaotoa
    • Kauna
    • Lalao eller Lambego
    • Pasi Tallu
    • Pasi Tallu Laut
    • Pasi Tallu Raja
    • Salajar
    • Tanamalala
  • Tanakeke
  • Tengah-øyene
    • Kapoposangbali
    • Sailus-øyene
    • Satengar
  • Tobotobo

Provinsen Sulawesi Tenggara[rediger | rediger kilde]

  • Bahubulu
    • Binongko
  • Bangko
  • Batuata
  • Buton (Butung)
  • Kabaena
  • Kadatuang
  • Labengke
  • Manui
  • Muna
  • Padea
  • Salabangka-øyene
    • Bapa
    • Bungintende
    • Jawijawi
    • Kaleroang
    • Karantu
    • Lemo
    • Padabale
    • Padopado
    • Paku
    • Sainoa-øyene
      • Mitende
      • Olohatu
      • Tukoh Ambau
      • Tukoh Bobagei
      • Tukoh Co
      • Tukoh Kallo
      • Tukoh Keebuaya
      • Tukoh Manyulodiana
      • Tukoh Matingga
      • Tukoh Mbosembah
      • Tukoh Palupasang
      • Tukoh Parindang
      • Tukoh Torohluko
    • Tadinang
    • Tukoh Belle
    • Tukoh Bubulang
    • Tukoh Mboanggo
    • Tukoh Ngeang
    • Tukoh Ngeatang
    • Tukoh Pancoh
    • Tukoh Piteang
    • Umbele-øyene
      • Anak Rajagunung
      • Buagala
      • Buaya
      • Kuso
      • Pakuburan
      • Pakuburan Panimbawang
      • Panimbawang
      • Rajagunung
      • Saubane
      • Tokoh Bonte
      • Umbele
      • Umbele Gunung
      • Umbele Mandidi
  • Siumpu
  • Tiworo-øyene
    • Balu
    • Bangkomalampe
    • Belanbelan Besar
    • Belanbelan Kecil
    • Bero
    • Indo
    • Katela
    • Kayuangi
    • Kayuangi Tengah
    • Kayuangi Utara
    • Latoa
    • Lweame Besar
    • Maloang
    • Maloang Kecil
    • Mandike
    • Masalokaan
    • Nangku
    • Pasipi
    • Ransaweta
    • Sanggaleang
    • Santigi
    • Simuang
    • Tasipi
    • Tiga
    • Masaringan (Masaringa, Wasaringan)
  • Tukang Besi- eller Wakatohi-øyene
    • Kaledupa
    • Kambode oder Kapota
    • Lintea
    • Tomea
    • Wangiwangi
  • Wowoni

De små Sundaøyer[rediger | rediger kilde]

Provinsen Bali[rediger | rediger kilde]

  • Bali
  • Nusa Ceningan
  • Nusa Lembongan
  • Nusa Penida

Provinsen Nusa Tenggara Barat[rediger | rediger kilde]

  • Banta
  • Belang
  • Gede
  • Lawang
  • Liang
  • Lombok
  • Medang
  • Moyo
  • Ngali
  • Panjang
  • Raki
  • Saringi
  • Sulat
  • Sumbawa
    • Gili Banta
    • Kelapa
    • Matagateh
    • Nisa Sihai
    • Sangeang
    • Sentodo

Provinsen Nusa Tenggara Timur[rediger | rediger kilde]

  • Alor-arkipelet
    • Alor
    • Batang
    • Buaya eller Kisu
    • Kambing
    • Kangge eller Marisa
    • Kapas
    • Kepa
    • Kura
    • Lapang
    • Nuba
    • Pantar
    • Pura
    • Rusa
    • Sika eller Nuhabeng
    • Tereweng
    • Ternate
    • Tikus
  • Flores og tilliggende øyer
    • Babi
    • Badjo
    • Batu Tara
    • Besar
    • Boasalah
    • Dambilah
    • Ende
    • Flores
    • Gili Motang
    • Gosong Boni
    • Kalapa
    • Kojadoi
    • Konga
    • Mangiatan
    • Muang
    • Nuha Beleng
    • Nuha Kowa
    • Nuha Witi
    • Nusa Longos
    • Nusa Mules
    • Nusa Rohbong
    • Nuso Kode
    • Padar
    • Padar-ketili
    • Palu (også Paloe eller Palue)
    • Pangabatang
    • Papagaran-kefjil
    • Parmahan
    • Pasir Larajan
    • Pemana Besar
    • Pengah Besar
    • Perumaan
    • Pomana Ketjil
    • Pungu Besar
    • Rinca eller Rintja
    • Sababi
    • Sarai
    • Sebolon-besar
    • Seraja Besar
    • Siaba Besar
    • Sukun
    • Tatawa
    • Wolo Poan
  • Komodo og tilliggende øyer
    • Gili Lawadarat
    • Gili Lawalaut
    • Kelor
    • Komodo
    • Langkoi
    • Lengah
    • Tala
  • Sawu-øyene
    • Ndana eller Dana
    • Raijua
    • Sawu
  • Solor-arkipelet
    • Adonara
    • Lembata eller Lomblen
    • Solor
  • Sumba og tilliggende øyer
    • Halura
    • Koatak
    • Mangkudu
    • Sumba
  • Timor-arkipelet
    • Timor og tilliggende øyer
    • Roti og tilliggende øyer
      • Batu Bibi
      • Batuhun
      • Boti
      • Doo
      • Helihana
      • Huana
      • Lai
      • Landu
      • Liu
      • Manuk
      • Ndao
      • Ndoa
      • Nusa Bibi
      • Nusa Kodi
      • Nusa Manupui
      • Nusa Nak
      • Nuse
      • Pamana eller Dana
      • Roti
      • Usu
    • Semau og tilliggende øyer
      • Kambang
      • Semau
      • Tabui

Molukkene[rediger | rediger kilde]

Provinsen Maluku[rediger | rediger kilde]

  • Ambelau
  • Ambon
  • Bandaøyene
    • Ai
    • Banda Api
    • Banda Besar
    • Banda Neira
    • Hatta
    • Run
  • Buru
  • Gunungapi
  • Haruku
  • Kelang
  • Manipa
  • Nusa Laut
  • Paran
  • Saparua
  • Seram
    • Boano
      • Pua
    • Besar
  • Seram Laut-gruppen, øst for Seram
    • Geser
    • Grogus
    • Neding
    • Nukus
    • Seram Iri
    • Seram Laut
  • Gorom-øyene
    • Gorom
    • Manawoka
    • Panjang
  • Watubela-øyene
    • Baam
    • Ingar
    • Kasiui
    • Kurkap
    • Teor
    • Uran
    • Watubela
  • Kei-øyene eller Kai-øyene
    • Østlige gruppe
      • Adranan
      • Amut
      • Ana
      • Aran Kot
      • Aran Laai
      • Baeer
      • Beor
      • Daar
      • Dranan
      • Dufin
      • Duroa eller Dullah Laut
      • Er
      • Fair
      • Far
      • Haeh
      • Hoa
      • Kalvik
      • Karod
      • Kei Besar
      • Kei Dullah
      • Kei Kecil
      • Kran
      • Krus
      • Labulin
      • Lea
      • Liek
      • Maas eller Ohoimas
      • Manir
      • Masular
      • Moanumayanat
      • Nai
      • Nasu Lar
      • Ngaf
      • Ngodan
      • Nota
      • Nuhu Taa
      • Nuhutuwak
      • Nuhuyanan
      • Nuhuyanko
      • Nura
      • Ohoiwa
      • Rumadan eller Rumadan Warohoi
      • Rumadan Laer eller Rumadan Warwahan
      • Sua
      • Tangwain
      • Tanimbar Kei
      • Taroa
      • Ubur
      • Ur
      • Ut
      • Utir
      • Vatilmas
      • Verkuku
      • Waha
      • Warbal
      • Watlus
      • Watlora
      • Watokmas
      • Wear Hu
    • Tayando-øyene
      • Furalnur
      • Heniar
      • Nuniai
      • Nusreen
      • Nuwait
      • Ree
      • Reeyanat
      • Tam
      • Tayando
      • Walir
      • Wat
    • Vestlige gruppe
      • Bui
      • Fadol
      • Kaimear
      • Kur
      • Mangur
      • Tengah
      • Wonin
  • Aruøyene
    • Barakan
    • Baun
    • Enu
    • Jedan-Inseln
    • Koba
    • Kobroor
    • Kola
    • Maikoor
    • Mariri-øyene
    • Penambulai
    • Tanahbesar eller Wokam
    • Trangan
    • Ujir
    • Wamar
    • Wasir
    • Workai
  • Tanimbar-øyene
    • Adanar
    • Anggarmasa
    • Asutubun
    • Batbual
    • Fordate
    • Keswu
    • Laibobar
    • Larat
    • Lima-øyene
    • Makasar
    • Matkus
    • Maru
    • Mitah
    • Molu
    • Namoon
    • Nitu
    • Nustabun
    • Nuswotar eller Wotar'
    • Nuyanat
    • Riama
    • Selaru
    • Selu
    • Sera
    • Tandula
    • Watuwawan
    • Wayangan
    • Wuliaru
    • Yamdena
  • Babar-øyene
    • Babar
    • Dai
    • Daweloor
    • Dawera
    • Masela
    • Wetan
  • Sermata-øyene
    • Amortuan
    • Kalapa
    • Kepuri
    • Lailawan
    • Liakra
    • Luang
    • Matumara
    • Meaterialam
    • Meatij Miarang
    • Metutun
    • Sermata
    • Tiara
  • Leti-øyene
    • Lakor
    • Leti
    • Moa
  • Kisar
  • Barat-Daya-øyene
    • Djuha
    • Kital
    • Laut
    • Limtutu
    • Liran
    • Maopora
    • Mitan
    • Njata
    • Reong
    • Romang
    • Tellang
    • Wetar
    • Damar-øyene
      • Damar
      • Nus Leur
      • Terbang Selatan
      • Terbang Utara
      • Teun
    • Kekeh-Besar
    • Kekeh-Ketjil
    • Nil Disperandum
    • Nika
    • Nila
    • Serua
  • Lucipara-øyene
  • Penyu-øyene

Provinsen Maluku Utara[rediger | rediger kilde]

  • Bacan-øyene
    • Bacan
    • Kasiruta
    • Mandioli
    • Muari
    • Obit
    • Latalata
  • Damar
  • Gebe
  • Gei
  • Goraici-øyene
    • Dorolamo
    • Gafi
    • Gunange
    • Laigoma
    • Lelei
    • Siko
  • Halmahera
  • Inggelang
  • Kayoa
  • Kokara Besar
  • Kokara Kecil
  • Kolorai
  • Laluin
  • Luwo
  • Makian
  • Maitara
  • Mare
  • Mayu
  • Miti
  • Moeilijk
  • Morotai
  • Moti
  • Nordlige Loloda-øyer (Kepulauan Loloda Utara)
    • Dagasuli
    • Deherete
    • Doi
    • Salangadeke
    • Sedeng
    • Tuakara eller Tua Kara
  • Obi-øyene
    • Belangbelang
    • Bisa
    • Gomumu
    • Kekik
    • Lawin
    • Obilatu
    • Obi eller Obira
    • Pisang
    • Tapat
    • Tobalai
  • Rau
  • Sajafi
  • Sidanga
  • Solat
  • Sørlige Loloda-øyer (Kepulauan Loloda Selatan)
    • Kahatola
  • Sula-øyene
    • Kano
    • Lifamatola eller Lifumatola
    • Masoni
    • Mangole
    • Pakal
    • Saminyamao
    • Sanana
    • Seho
    • Tabulu
    • Taliabu
  • Sumsum
  • Tagalaja eller Tagalaya
  • Taneti
  • Ternate
  • Tifore
  • Tidore
  • Tolonuu
  • Uta
  • Wor
  • Woto
  • Widi-øyene
  • Yef
  • Yoronga
  • Yu eller Ju

Øyer i vestlige Ny-Guinea[rediger | rediger kilde]

Provinsen Papua Barat[rediger | rediger kilde]

  • Adi
  • Aiduma
  • Amutu
  • Asia-øyene
    • Fani
    • Igi
  • Ayu-øyene
  • Dramai
  • Karas
  • Kayumerah
  • Meos Waar
  • Namatote
  • Pisang-øyene
    • Sabuda
    • Fam-øyene
      • Fam
      • Penemu
      • Keroeo
      • Manaru
      • Nokkor
      • Inus
      • Naffi
      • Ba
      • Fambemuk
      • Store Anau
      • Lille Anau
      • Yar
      • Miingiman
    • Gag
    • Gam
    • Kawe
    • Kofiau
    • Misool
    • Nusela
    • Mios
    • Mios Ga
    • Miosging
    • Coquille
    • Kawe
    • Kri
    • Mansuar
    • Oranje
    • Salawati
    • Sayang
    • Torobi
    • Waigeo
    • Warir
    • Waiag-øyene
      • Waiag eller Wayag
      • Jin
      • Ouoy
      • Bag
      • Urame eller Matje
    • Yef Doif
  • Roon
  • Rumberpon

Provinsen Papua[rediger | rediger kilde]

  • Schouten-øyene
    • Bepondi
    • Biak
    • Mios Num
    • Numfor
    • Supiori
    • Rani
    • Padaido-øyene
      • Auki
      • Bromsi
      • Owi
      • Padaidori
      • Pai
  • Yapen
    • Ambai-øyene
      • Ambai
      • Saweru
  • Kaipuri
  • Komoran
  • Laag
  • Yos-Sudarso-øyene (også kalt Dolak eller Kolepom)
  • Witau
  • Bumbel
  • Kumamba-øyene
    • Liki
    • Nirumoar
  • Mapia-øyene


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Faure, Michael; Faure, Michael G. (2006). Prevention and Compensation of Marine Pollution Damage: Recent Developments in Europe, China and the US. Kluwer Law International B.V. s. 99. ISBN 9789041123381. 
  2. ^ Dari 17.504 Pulau di Indonesia, 16.056 telah diverifikasi PBB - Eko Prasetya - Merdeka - 19. august 2017.
  3. ^ «Indonesia facts, information, pictures | Encyclopedia.com articles about Indonesia». www.encyclopedia.com (engelsk). Besøkt 13. mars 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]