Giliøyene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Giliøyene
Kepulauan Gili
Gili Islands & Gunung Rinjiani, Lombok, Indonesia.jpg
Giliøyene med Rinjani på Lombok i bakgrunnen.
Geografi
Antall øyer3
Større øyerGili Trawangan
Administrasjon
Indonesia
Indonesia
Demografi
Befolkningca 2000
Beliggenhet

Giliøyene (indonesisk: Tiga Gili Tre Gilier, Kepulauan Gili Giliøyene) er en øygruppe bestående av tre små øyer - Gili Trawangan, Gili Meno og Gili Air - like ved den nordvestlige kysten av Lombok i Indonesia.

Øyene er et populært reisemål for vestlige turister på jakt etter en avsidesliggene øyopplevelse. Hver øy har flere svært små feriesteder som vanligvis består av en liten samling av hytter for turister og en restaurant. De fleste lokale innbyggere bor på Trawangan langs østsiden av øya (som også er der det meste av utviklingen skjer). Biler og motorferdsel er forbudt på øyene, så den foretrukne metoden for transport er sykkel eller hest og vogn, en cidomo. Dykking i og rundt Gilis er også populært på grunn av mangfoldet av fisk og attraktive korallformasjoner.[1]

Navnet «Giliøyene» er egentlig en misvisende benevnelse fordi Gili betyr «liten øy» på Sasak. På grunn av dette har de fleste av øyene rundt kysten av Lombok Gili i navnet, men disse blir som regel bare omtalt med egennavnet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lonely Planet guide to Bali & Lombok, Lonely Planet Publications, Melbourne, (2005)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]