Liev Schreiber

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Liev Schreiber
Liev Schreiber 2012.jpg
FødtIsaac Liev Schreiber
4. oktober 1967 (50 år)
San Francisco, California, USA
Samboer Naomi Watts (20052016)
Barn Sasha Schreiber, Kai Schreiber
Utdannet ved Yale School of Drama, Hampshire College, University of Massachusetts Amherst
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Manusforfatter, filmprodusent, filmregissør, stemmeskuespiller, skribent, teaterskuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller
Nasjonalitet USA
Medlem av American Academy of Arts and Sciences
Utmerkelser Tony-prisen for beste birolle i et scenestykke (2005)
Aktive år1994–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Liev Schreiber (født Isaac Liev Schreiber 4. oktober 1967) er en amerikansk skuespiller, regissør og manusforfatter. I 2005 ble Schreiber tildelt en Tony Award for sin rolle i teaterstykket Glengarry Glen Ross.

Schreiber har en halvsøster og fire halvbrødre, en av dem, Pablo, er også en skuespiller. Den andre halv-brødre er Max, Charles, og Will. Schreiber eier en Jack Russell Terrier som heter Chicken som ble født våren 2000. Han er en god venn av Dustin Hoffman. Schreiber har et forhold til den britisk-australske skuespilleren Naomi Watts, som han spilte mot i filmen The Painted Veil fra 2006. Deres første sønn Alexander Pete ble født 25. juli 2007. De har gitt ham kallenavnet Sasha, en russisk variant av navnet Alexander. Den 13. desember 2008, ble parets andre sønn, Samuel Kai, født. Watts uttalte i april 2010 at de hadde planer om å få et tredje barn dersom de kunne garantere at dette ble en jente.

Filmografi i utvalg[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]