Leif Gunnar Smerud

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Leif Gunnar Smerud
Leif-gunnar-smerud-hbk.jpg
Leif Gunnar Smerud, 2011.
Født24. januar 1977 (44 år)
Norge Stavanger
Beskjeftigelse Fotballtrener og psykolog
Nasjonalitet Norsk
SportFotball
PosisjonMidtbanespiller
Høyde180 cm
TrenerNorges Herrelandslag
Klubb(er)Våganes, Vidar FK, Lillestrøm SK, Viking FK, Mandalskameratene, FC Lyn Oslo

Leif Gunnar Smerud (født 24. januar 1977) er tidligere fotballspiller, nå fotballtrener og psykolog. Siden mars 2014 har Smerud vært landslagsjef for Norges U21-landslag. I 2011-2013 var han hovedtrener i Hønefoss Ballklubb. Han tok laget opp til Tippeligaen på første forsøk, og ble for dette kåret til årets unge trener av Norsk Fotballtrenerforening. I 2009 var han assistenttrener for Norges kvinnelandslag i fotball som tok bronse i EM i Finland. Han har tidligere vært hovedtrener for Mandalskameratene og Vikings jr-elite lag. Smerud er utdannet psykolog fra Københavns Universitet, og han har også bakgrunn fra Norges idrettshøgskole. Han har UEFA-Pro-lisens, og har holdt en rekke foredrag- og kurs for idrett og næringsliv.

Etter at Roger Finjord ga seg som trener for kvinnelandslaget i september 2016 ble det Smerud som gikk inn som konstituert trener.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


fotballspillerstubbDenne biografien om en fotballspiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.