Leiemordere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Leiemordere
orig. Assassins
Generell informasjon
SjangerActionthriller
Utgivelsesår
  • 6. oktober 1995 (1995-10-06) (USA)
Prod.landUSA[1]
Lengde132 min[2]
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRichard Donner
Produsent
Manusforfatter
MusikkMark Mancina
SjeffotografVilmos Zsigmond
Klipp
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Budsjett50 millioner dollar[3]
Totalomsetning30,3 millioner dollar (USA)[3]
Prod.selskapWarner Bros.
Eksterne lenker

Leiemordere (originaltittel: Assassins) er en amerikansk actionthriller fra 1995, regissert av Richard Donner. Hovedrollene spilles av Sylvester Stallone, Antonio Banderas og Julianne Moore.

Handling[rediger | rediger kilde]

Robert Rath (Sylvester Stallone) er en leiemorder som ønsker å slutte i bransjen, hjemsøkt av minner om da han drepte sin egen mentor, Nicolai (Anatoly Davydov), flere år tidligere. En dag får han i oppdrag å drepe en person, som blir tatt ut før han rekker å gjøre noe. Den som stod bak dette mordet, viser seg å være Miguel Bain (Antonio Banderas) - en annen leiemorder. Rath får i oppdrag om å drepe fire nederlandske kjøpere, som viss nok skal kjøpe en disk med sensitiv informasjon fra en hacker som heter Electra (Julianne Moore).

Bain får også det samme oppdraget, og tar ut de fire nederlandske kjøpere som viser seg å være Interpol-agenter. Rath skal drepe Electra, men lar henne leve. Han får tak i disken med sensitiv informasjon, og hans lønn for jobben blir gitt til ham i en koffert. Kofferten inneholder faktisk en bombe, plassert av hans egen arbeidsgiver i et forsøk på å drepe ham. Arbeidsgiveren hans ansetter Bain for å ta ut Rath, som nå har blitt et mål sammen med Electra. Arbeidsgiveren hans viser seg å være ingen ringere enn Nicolai, som Rath trodde var død i mange år.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Assassins (1995)» (engelsk). British Film Institute. Arkivert fra originalen 2. august 2012. Besøkt 30. juli 2016. 
  2. ^ «ASSASSINS (15)» (engelsk). British Board of Film Classification. 2. oktober 1995. 
  3. ^ a b «Assassins (1995)» (engelsk). Box Office Mojo. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]