Hopp til innhold

Legoland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Legoland er en kjede med 8 fornøyelsesparker som tar utgangspunkt i LEGO-figurer. Den første Legoland-parken ble åpnet den 7. juni 1968 i Billund i Danmark. Denne parken inneholder detaljerte modeller av miniatyrbyer som var bygget kun av LEGO-klosser. Det norske innslaget er en modell av Bryggen i Bergen, samt noen hus fra en gate i Lærdal i Sogn og Fjordane.

Den 12 mål store parken hadde mer enn 625 000 gjester det første året, og siden da har den fortsatt å vokse. I tillegg til alle miniatyrene har parken fått mange flere attraksjoner, blant annet flere karuseller og berg- og dalbaner. I løpet av de neste 20 årene vokste parken til mer enn åtte ganger den originale størrelsen, og etter hvert hadde den i gjennomsnitt rundt én million besøkende hvert år. I juni 2006 ble besøkende nummer 40 million feiret i Billund.

Etter hvert ble det bygget flere fornøyelsesparker rundt omkring i verden. Alle har storskala modeller av kjente landemerker. Parkene er:

Legoland-parkene ble i 2005 solgt og drives nå av Merlin Entertainments Group. Lego-konsernet eier 30 prosent av Merlin Entertainments Group, og LEGO-varemerket brukes aktivt i markedsføring av parkene.

Flere bilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata