Laura Barratt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Laura Barratt
Født30. nov. 1866[1][2]Rediger på Wikidata
Bergen
Død6. jan. 1951[1][3]Rediger på Wikidata (84 år)
BeskjeftigelsePredikant Rediger på Wikidata
EktefelleThomas Ball Barratt (1887ukjent)[2]
BarnMary Barratt Due
NasjonalitetNorge
GravlagtVår Frelsers gravlund

Laura Kristine Barratt (født Jakobsen 30. november 1866 i Bergen, død 6. januar 1951) var en norsk kristen predikant, og samarbeidet med sin mann Thomas Ball Barratt, som regnes som grunnlegger av den norske pinsebevegelsen.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Laura Jakobsen (Barratt) vokste opp i Bergen, og ble tidlig med i kristent arbeid. Hun tilhørte metodistene. Laura giftet seg 10. mai 1887, 19 år gammel, med Thomas Ball Barratt og tok sin manns slektsnavn. De fikk åtte barn, men bare fire vokse opp. Datteren Mary Barratt Due var pianist, sammen med sin mann Henrik Adam Due stiftet hun Barratt Due musikkinstitutt i 1927. Musikerne Cecilie Barratt Due og Stephan Barratt-Due er Barratts oldebarn.

Begge var ivrig med i kristent arbeid. Barratt var metodistprest, men brøt senere med metodistene. Han regnes som den som brakte pinsevekkelsen, eller åndsdåpen, til Norge og Europa, i desember 1906. Han omtales som «pinsevekkelsens apostel i Europa».

Sammen med sin mann var Laura med på å etablere den norske pinsebevegelsen fra 1907. Først den 15. september 1913, ble både Laura og hennes mann, døpt av pastor Lewi Pethrus. Dette skjedde i Filadelfiamenigheten i Stockholm. Thomas Ball Barratt døde i 1940.

Laura Barratt var mye benyttet som taler (predikant) over hele Norge. Hun var virksom til det siste.

Forfatterskap[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]