Kuraffen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Kuraffen er en figur kjent fra Barne-TVNRK Super. Kuraffen dukket først opp på TV i Barne-TVs intro sammen med Fantorangen (da het han Orangufanten) og Elgøye. Kuraffen er en blanding av ku og sjiraff. Hodet og føttene er fra kua, og halsen pluss resten av kroppen er fra en sjiraff. Dukken ble skapt i 2007 av billedkunstner Tiina Suhonen i samarbeid med NRK systua.

Kuraffen ble forandret litt med tiden. I begynnelsen sendte NRKSuper Kuraffens TV-Show, hvor Kuraffen bor på kollen sin og har en kikkert som kan se overalt. I den ser hun mange spennende ting, og er flink til å spå været. Hun har også et tre hvor det dukker opp masse rart. Dukkespiller og stemme var Cathrin Gram.

Sommeren 2009 dukket Kuraffen opp i ny, mindre fasong og også i nytt kjønn, fra hun til han sammen med programlederen Wilhelm (Wilhelm Støylen) i Barnas Supersommer i helgene. De bor på en bondegård som er laget digitalt ved hjelp av Greenscreen-teknikken. Sammen elsker Wilhelm og Kuraffen å finne på masse rart. De synger og bygger nye ting av skrot.

Wilhelm og Kuraffen ble kjempepopulære blant barna og dukket igjen opp på vanlig barne-TV. Jula 2009 var det Wilhelm og Kuraffen som sørget for at barna fikk se en ny episode av Jul i svingen hver dag gjennom hele høytiden. Her hadde de laget en superstilig julekalender av skrot. Kuraffen på bondegården er styrt av Mads Buer som også har Kuraffens stemme og spiller Wilhelm og Kuraffens nabo.

fjernsynstubbDenne fjernsynrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.