Kuraffen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kuraffen er en figur kjent fra Barne-TVNRK Super. Kuraffen dukket først opp på TV i Barne-TVs intro sammen med Fantorangen (da het han Orangufanten) og Elgøye. Kuraffen er en blanding av ku og sjiraff. Hodet og føttene er fra kua, og halsen pluss resten av kroppen er fra en sjiraff. Dukken ble skapt i 2007 av dukkemaker Tiina Suhonen i samarbeid med NRK systua.[1]

Kuraffen ble forandret litt med tiden. I begynnelsen sendte NRK Super Kuraffens TV-Show, der Kuraffen bodde på sin egen kolle og hadde en kikkert som kunne se overalt. I kikkerten så hun mange spennende ting, og hun var flink til å spå været. Hun hadde også et tre hvor det dukket opp masse rart. Dukkespiller og stemme var Cathrin Gram.

Sommeren 2009 dukket Kuraffen opp på fjernsynsskjermene på nytt, sammen med programlederen Wilhelm (Wilhelm Støylen) i Barnas Supersommer i helgene.[2] I disse programmene bodde Kuraffen og Wilhelm på en bondegård som ble fremstilt digitalt ved hjelp av greenscreen-teknikk. Programmenes omdreiningspunkt var Wilhelms og Kuraffens felles oppfinnsomhet og glede over å synge og bygge nye ting av skrot. Kuraffen på bondegården ble styrt av Mads Buer, som også ga Kuraffens stemme og spilte Wilhelms og Kuraffens nabo. Kuraffen hadde dermed skiftet kjønn, og var dessuten blitt mindre enn i de første programseriene.

Wilhelm og Kuraffen ble kjempepopulære blant barna og dukket igjen opp på vanlig barne-TV. Jula 2009 var det Wilhelm og Kuraffen som sørget for at barna fikk se en ny episode av Jul i svingen hver dag gjennom hele høytiden. I disse juleprogrammene hadde de også laget en julekalender av skrot.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Fantorangen-dukkemaker føler seg lurt av NRK». VG (norsk). 14. oktober 2017. Besøkt 12. mai 2018. 
  2. ^ Amdahl, Pernille (9. juni 2009). «NRK-sommeren klar». NRK. Besøkt 12. mai 2018. «- Det skal bli morsomt å bygge opp nye prosjekter og se hvordan de utvikler seg etter hvert. Det sier programleder Wilhelm Støylen, og tenker både på programmet sitt, "Supersommer", og alle de spennende tingene han skal lage sammen med Kuraffen (spilt av Mads Buer). / Wilhelm og Kuraffen skal tilbringe sommeren på en bondegård, og dukke opp sent og tidlig på skjermen med boblesmelter, fugleskremsel, kaffetrakter og andre ting som kan bygges av søppel og skrot.» 
HD Television.svgDenne fjernsynrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.