Krem Nasjonal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Krem Nasjonal
Generell informasjon
SjangerHumorprogram / Gameshow / Barn
Prod.landNorge
Sendeår2009
Sesonger3
LengdeCa. 30 min. (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
MedvirkendeErik Solbakken
Signe Landsverk Holst
Magnus Armando Milanao
Sending
Periode17. okt. 200918. des. 2010
TV-kanalNRK1
NRK Super
Eksterne lenker
IMDb

Krem Nasjonal var et norsk gameshow og barneprogram som gikk på NRK1 og NRK Super fra 2009 til 2010. Programmet var først og fremst, for barn i alderen 8–12 år. Programlederne var Erik Solbakken sammen med Signe Landsverk Holst og Magnus Armando Milanao. I hvert program fikk de besøk av en gjest eller flere, i form av en gruppe, i tillegg til to andre gjester som var med i konkurransen Hermegåsa, som var et fast innslag i andre og tredje sesong.

Faste innslag[rediger | rediger kilde]

Steinansikt[rediger | rediger kilde]

Steinansikt var en konkurranse som var med på programmene i 1. sesong. Tre publikummere ble valgt ut til å være med i konkurransen. I første runde kom en gjest, ofte komiker, og skulle prøve å få deltakerne til å le. Den som lo først, røk ut. De to gjenstående var videre til finalen. I finalen kom kilemannen, spilt av Erik Solbakken, og skulle kile deltakerne til en av de lo. Den som da ikke lo eller lo sist, vant.

Hermegåsa[rediger | rediger kilde]

Hermegåsa er den konkurransen som erstattet Steinansikt i sesong 2 og 3. I denne konkurransen kommer to kjente personer og velger en person fra publikum, hver. Dette blir da lagene i konkurransen. Konkurransen går ut på å herme etter klipp og dans. Laget med mest poeng vinner.

Ares AFV-blogg[rediger | rediger kilde]

Ares AFV-blogg var et fast innslag i programmet i sesong 1. Are, som var hovedpersonen, ble spilt av Erik Solbakken. Ares store drøm var å bli den første nordmannen som kom på det amerikanske programmet America’s Funniest Home Videos (AFV).

Hanna fra Tana[rediger | rediger kilde]

Hanna fra Tana er et innslag som begynte i sesong 2, den er en parodi på serien Hannah Montana. Læreren Terje, spilt av Erik Solbakken, drømmer om å bli popstjerne. Under en lokal talentkonkurranse kler han seg ut som artisten Hanna fra Tana. Også med i serien er Hallvard Holmen, kjent fra serien Himmelblå, som en ivrig journalist. Bjørn Sundquist spiller rollen som rektor på skolen.

Gatekampen[rediger | rediger kilde]

Gatekampen er en konkurranse mellom programlederne Signe og Magnus, som helt siden starten har vært et fast innslag i programmet. Konkurransen foregår ute i Oslos gater med skjult kamera. Et eksempel på en konkurranse i gatekampen var da de skulle få en person til se lengst mulig, etter noe som ikke fantes.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]