Kontrapunkt (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kontrapunkt
orig. Gruppo di famiglia in un interno
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1974
Prod.landItalia
Lengde2 t. 1 min.
SpråkItaliensk / Engelsk
Aldersgrense16 (Norge)
Bak kamera
RegiLuchino Visconti
ProdusentGiovanni Bertolucci
ManusforfatterCarlo Alianello
Suso Cecchi d'Amico
Giorgio Bassani
Luchino Visconti
Giorgio Prosperi
SjeffotografPasqualino De Santis
Foran kamera
MedvirkendeBurt Lancaster
Helmut Berger
Silvana Mangano
Claudia Marsani
Premiere10. desember 1974 (Italia)
1975 (Norge)
23. juni 1977 (USA)
Eksterne lenker

Kontrapunkt [1] (italiensk: Gruppo di famiglia in un interno, engelsk: Conversation Piece) er en spillefilm fra 1974 regissert av Luchino Visconti. Filmen handler om en gammel professor i Roma, som får en hel "familie" inn i huset, og som ufrivillig tar del i dens skjebne.

Handling[rediger | rediger kilde]

En pensjonert amerikansk professor (spilt av Burt Lancaster) lever et ensomt liv i et luksuriøst palass i Roma, omgitt av kunstverk og bøker. Han holder knapt kontakt med noen andre enn hans mangeårige husholderske Erminia. En dag ringer en italiensk jetset i form av en rik og vulgær grevinne Brumonti. Grevinnen klarer å overtale professoren til å leie bort en tom leilighet i hans palass til henne, hennes mye yngre tyske kjæreste Konrad Huebel, tenåringsdatteren Lietta, og Liettas forlovede / kjæreste Stefano.

Men professoren blir snart forstyrret av de påtrengende nye leietakerne, som umiddelbart får bygd om leiligheten deres, undersøker professorens leilighet etter ledetråder til fortiden hans, og arrangerer bråkete fester. Professoren og Konrad har felles interesse for kunst, og blir nære venner. Professoren inviterer grevinnen, Konrad, Lietta og Stefano til en middag hvor han kaller dem sin "nye familie" og uttrykker samtidig tilfredshet med at de har ført nytt liv til hans tilværelse.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen var en internasjonal samproduksjon med skuespillere fra flere land. Alle hovedrolleinnehaverne gjorde sine roller på engelsk. Filmen ble så dubbet til italiensk for den italienske versjonen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 6. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]