Kommandør T. I. Øgrims plass (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 59°55′2,8236″N 10°44′34,328″Ø

Kommandør T. I. Øgrims plass
Frelsesarmeen oslo.jpg
Frelsesarmeens kontor i Oslo
Basisdata
Navn Kommandør T. I. Øgrims plass (44)
Strøk Sentrum
Bydel St. Hanshaugen
Kommune Oslo
Kommunenr 0301
Navnebakgrunn Kommandør Tobias Immanuel Ögrim
Tilstøtende Bernhard Getz' gate


Kommandør T.I. Øgrims plass er en plass ved Bernhard Getz' gate i Oslo sentrum, i kvartalet mellom St. Olavs gate og Keysers gate. Mellom plassen og Akersgata er det en fotgjengerpassasje med portal gjennom Akersgata 73. Plassen ligger i bydel St. Hanshaugen.

Ved plassen holder en rekke kirkelige, frikirkelige og kristne organisasjoner til. De vestlige bygningene har adresse Bernhard Getz' gate 3 og eies i fellesskap av Det Norske Bibelselskap og Kirkens Nødhjelp. Blant leietakere i gården finnes også organisasjonen Wycliffe, Verbum Forlag, Bevegelsen Korsvei og misjonsorganisasjonen Areopagos' hovedkontor i Norge. Trefoldighet menighet i Den norske kirke har kontorer i 8. etasje av bygningen.

Øst for T. I. Øgrims plass ligger også Frelsesarmeens bygg med adresse(r) (Akersgata 73/Kommandør T. I. Øgrims plass 4), der bl.a. Hovedkvarteret og Templet korps holder til. Ved inngangen til Bibelselskapets bygning i Bernhard Getz' gate 3 står også en byste av biskop Eivind Berggrav, som var formann for Det Norske Bibelselskap i 17 år (1938–55).

Plassen ble i 1981 oppkalt etter Tobias Immanuel Ögrim, kommandør og leder for Frelsesarmeen i Norge 1945-1948.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]