Kommandør T. I. Øgrims plass (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 59°55′2,8236″N 10°44′34,328″Ø

Kommandør T. I. Øgrims plass
Frelsesarmeen oslo.jpg
Frelsesarmeens kontor i Oslo
Basisdata
NavnKommandør T. I. Øgrims plass (44)
StrøkSentrum
BydelSt. Hanshaugen
KommuneOslo
Kommunenr0301
NavnebakgrunnKommandør Tobias Immanuel Ögrim
TilstøtendeBernhard Getz' gate


Kommandør T. I. Øgrims plass
59°55′03″N 10°44′34″Ø

Kommandør T.I. Øgrims plass er en plass ved Bernhard Getz' gate i Oslo sentrum, i kvartalet mellom St. Olavs gate og Keysers gate. Mellom plassen og Akersgata er det en fotgjengerpassasje med portal gjennom Akersgata 73. Plassen ligger i bydel St. Hanshaugen.

Ved plassen holder en rekke kirkelige, frikirkelige og kristne organisasjoner til. De vestlige bygningene har adresse Bernhard Getz' gate 3 og eies i fellesskap av Det Norske Bibelselskap og Kirkens Nødhjelp. Blant leietakere i gården finnes også organisasjonen Wycliffe, Verbum Forlag, Bevegelsen Korsvei og misjonsorganisasjonen Areopagos' hovedkontor i Norge. Trefoldighet menighet i Den norske kirke har kontorer i 8. etasje av bygningen.

Øst for T. I. Øgrims plass ligger også Frelsesarmeens bygg med adresse(r) (Akersgata 73/Kommandør T. I. Øgrims plass 4), der bl.a. Hovedkvarteret og Templet korps holder til. Ved inngangen til Bibelselskapets bygning i Bernhard Getz' gate 3 står også en byste av biskop Eivind Berggrav, som var formann for Det Norske Bibelselskap i 17 år (1938–55).

Plassen ble i 1981 oppkalt etter Tobias Immanuel Ögrim, kommandør og leder for Frelsesarmeen i Norge 1945-1948.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]