Knut Erik Sundquist

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Knut Erik Sundquist
Født23. okt. 1961Rediger på Wikidata (61 år)
Beskjeftigelse
NasjonalitetNorge
UtmerkelserNordlysprisen (2002)
Troms fylkeskommunes kulturpris (2011)

Knut Erik Sundquist (født 23. oktober 1961 i Tromsø) er en norsk musiker (kontrabass), internasjonalt kjent som en av de fremste, og i den senere tid kjent som en improviserende «standup-bassist».

Etter noen tid med jazz, studerte han i Wien. Senere har han vært med i ulike klassiske orkestre, som Bergen Filharmoniske Orkester (198689), Det Norske Kammerorkester, Norsk Barokkorkester, Ensemble Modern i Frankfurt am Main, Mahler Chamber Orchestra i Berlin, og Luzern Festival Orchestra.

I mindre grupper kan nevnes Susanne Lundengs «Midnight sun trio». Med musikere som Martha Argerich, Claudio Abbado, Arvid Engegård og Leif Ove Andsnes turnerte han verden over. Han har vært engasjert av «Musikk i Finnmark» på tangoturné´med Live Weider Ellefsen (piano), Anna Rostrup (klarinett) og Per Arne Glorvigen (bandoneon).

I 2006 mottok han Nordlysprisen, var med på Charlottesville kammerfestival 2006, Festspillene i Nord-Norge med Ola Bremnes, og på Nordland Musikkfestuke med pianisten Steinar Pedersen. Han er bosatt i Harstad, og var 1993-2008 ansatt i Divisjonsmusikken, Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, der han var løytnant. Nå er han førsteamanuensis ved musikkonservatoriet, Universitetet i Tromsø, og i tillegg ansatt som landsdelsmusiker i Kultur i Troms.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]