Knut Andreas Olsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Knut Andreas Olsen
Født19. jan. 1944Rediger på Wikidata
Død13. aug. 2008Rediger på Wikidata (64 år)
Beskjeftigelse TrubadurRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Aust-Agder fylkeskulturpris (1990)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerViser
Aktive år19612008
PlateselskapKaos
Nettstedhttp://www.knutta.no
Tidligere band
Hot Five

Knut Andreas Olsen (født 19. januar 1944, død 13. august 2008) bedre kjent som Knutta, var en profesjonell trubadur fra Arendal, Aust-Agder.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Knutta vokste opp på Eydehavn, og begynte allerede med sang og musikk i søndagsskolen. Han kjøpte gitar for konfirmasjonspengene, og spilte 50-talls rock i ungdomstiden. Hans musikalske karriere var mer eller mindre basert rundt Folkets Hus Eydehavn. Han spilte i rockebandet Hot Five, bl.a som var revyorkester for den tradisjonelle Granerevyen i Arendal i 1962 og 1963. Han debuterte i samme revy som tekstforfatter, komponist og artist i 1967, og var med i 16 revyer.

Han arbeidet innen industrien før han han startet som profesjonell trubadur i 1982 på heltid, med utgivelse av LP-en Det har raba ifra tåga.... Han ga ut flere musikkalbum, og tok jobber som trubadur for kommuner, lag, foreninger og næringsliv i Vest- og Aust-Agder.

Priser[rediger | rediger kilde]

Knutta mottok Aust-Agder fylkes kulturpris i 1990 og Folkets Hus hederspris post mortem i 2008.

Han ble begravet i Stokken kirke 20. august 2008. Representanter fra lokalt arbeidsliv, idrettslag, Eydehavnmuseet, Filadelfia, Arbeiderpartiet med flere, møtte i begravelsen. Minnetale ble hold av bl.a fylkesordfører i Aust-Agder, Laila Øygarden, ordfører i Arendal, Torill Rolstad Larsen og arbeiderpartileder i Aust-Agder, May Britt Lunde.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]