Granerevyen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Granerevyen er en revy som årlig arrangeres i Arendal av Idrettsklubben Grane. Revyen ble for første gang arrangert i 1924. Forløperen til Granerevyen var den såkalte Dilettantforestillingen som idrettsklubben Grane holdt i det gamle teateret på Tyholmen 24. og 25. november året før. Forestillingen inneholdt et teaterstykke med tittelen ”Herr sakfører”, samt musikalske innslag og sketsjer. Forestillingen ble en stor suksess, ikke minst økonomisk.[1]

Forbudt under krigen[rediger | rediger kilde]

I årene mellom 1941 og 1944 tok Granerevyen en foreløpig pause som følge av okkupasjon og revyforbud. Deler av ensemblet kom likevel også sammen i krigsårene og laget forestillinger der inntektene gikk til veldedige formål. I 1945 var Granerevyen på plass igjen, og har i de påfølgende år holdt forestillinger helt frem til i dag.

Arkivet[rediger | rediger kilde]

Arkivet etter Granerevyen befinner seg idag på KUBEN i Arendal. Arkivet inneholder egenproduserte trykksaker som plakater og programhefter, inneholder arkivet også revytekster, fotografier og avisutklipp. Arkivet strekker seg fra oppstarten i 1923/1924 og frem til 2000.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Granerevyen 1981 Arkivert 15. august 2016 hos Wayback Machine., Avtrykket.no, 24.04.2016