Torill Rolstad Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Torill Rolstad Larsen
Født31. aug. 1953Rediger på Wikidata (70 år)
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
  • Ordfører i Arendal (2003–2011) Rediger på Wikidata
PartiArbeiderpartiet
NasjonalitetNorge

Torill Rolstad Larsen (født 31. august 1953) var ordfører i Arendal fra 2003 til 2011, og kommunens første kvinnelige ordfører.

Hun har tidligere vært rektor ved Sandum skoleTromøy.

Rolstad Larsen representerte Arbeiderpartiet, har vært medlem av Arendal bystyre siden 1995. Hun ble valgt til ordfører i en flertallsposisjon der Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, SV, Senterpartiet og Venstre samarbeider, og der KrF fikk varaordføreren. Larsen fikk gjentatt tillit fra velgerne i kommunevalget 2007, og fortsatt som ordfører i ny periode. Flertallsposisjonen er uten SV, som ble presset ut av et sterkere sentrum.

Hun gikk på et politisk nederlag da reguleringsplanen om utbygging av blokker i Barbu ble nedstemt i bystyret i april 2010. Partiet var delt og hun klarte ikke å samle sine egne. Hun gikk ut i lokalavisen Agderposten august samme år og meldte at hun ikke ville ta gjenvalg på Arbeiderpartiets liste ved valget neste høst.[1] Hun ble i oktober 2010 vraket som fylkesordførerkandidat av representantskapsmøtet i sitt eget lokalparti, mot hennes vilje.[2]

18. mars 2011 melde hun seg ut av Arbeiderpartiet, mens hun fremdeles var ordfører i Arendal. Dette var på grunn av press i eget parti etter at hun først hadde sagt seg villig til å stille som listetopp på fylkeslista til Demokratene i Aust-Agder.[3] Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen ba Rolstad Larsen om å trekke seg, for å unngå eksklusjon.[4] Hun meldte seg så inn i Senterpartiet i april samme år, for å bli slettet fra listen til Demokratene.[5] Etter kommunevalget 12. september meldte hun seg ut av Senterpartiet.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forgjenger:
 Alf Eivind Ljøstad 
Ordførere i Arendal
Etterfølger:
 Einar Halvorsen