Klaus Hänsch

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Klaus Hänsch
Klaus Hänsch en el MEP Bonn 2009.jpg
Født15. desember 1938[1][2]Rediger på Wikidata (82 år)
SzprotawaRediger på Wikidata
Utdannet ved Freie Universität BerlinRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Politiker, universitetslærerRediger på Wikidata
Parti Sozialdemokratische Partei DeutschlandsRediger på Wikidata
Nasjonalitet TysklandRediger på Wikidata
Utmerkelser Stort ærestegn i gull av Ærestegnet for fortjenester, stort fortjenstkors med stjerne og skulderbånd av Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden (1996)Rediger på Wikidata

Klaus Hänsch (født 15. desember 1938 i Sprottau i Schlesien) er en tysk politiker for det sosialdemokratiske partiet, SPD. Han var medlem av Europaparlamentet fra 1979 til 1999, og var Europaparlamentets president fra 1994 til 1997.

Som barn opplevde han at familien måtte flykte fra Schlesien til Vest-Tyskland. Han er utdannet statsviter, etter studier i Köln, Paris og Vest-Berlin. Han har vært redaktør for Doumente, et fagtidsskrift for internasjonalt samarbeid. Han ble utnevnt til honorær professor ved universitetet i Essen i 1994.

Hänsch er medlem av forvaltningsrådet for École nationale d'administration og det vitenskapelig direktoriet for Institut für Europäische Politik i Bonn. Han er æresborger av fødebyen, nå Szprotawa i Polen, og æresdoktor ved universitetet i Loughborough i Storbritannia og næringsakademiet i Poznan, også Polen. Han har mottatt Bundesverdienstkreuz og Mérite Européen, og er selv jurymedlem for Franz Werfels menneskerettspris.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Brockhaus Enzyklopädie, Brockhaus Online-Enzyklopädie-id hänsch-klaus
  2. ^ Munzinger-Archiv, Munzinger IBA 00000021215, besøkt 9. oktober 2017

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]