Kjell Narve Ludvigsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kjell Narve Ludvigsen
Født26. mars 1947Rediger på Wikidata (77 år)
NasjonalitetNorge

Kjell Narve Ludvigsen (født 26. mars 1947) er en norsk generalmajor.

Han har sin militære utdannelse fra Hæren, og er også uteksaminert sivilingeniør fra Institutt for geoteknikk, NTH (nå NTNU).

Ludvigsen var sjef for Distriktskommando Trøndelag 1999–2002. Etter å ha tjenestegjort ved Fellesoperativt hovedkvarter (FOHK) på Jåttå, tiltrådte han, på sin 60-årsdag 26. mars 2007, stillingen som ny styrkesjef for Multinational Force and Observers (MFO) på Sinaihalvøya. Dette er fjerde gang en norsk general bekler stillingen siden styrken ble opprettet i 1982 som et resultat av Camp David-avtalen.

Han var sjef for FN-styrkene i Libanon i 1992-93. I 1992 vakte det oppsikt da han til avisa Ny Tid kom med ufordelaktige uttalelser om Israels tilstedeværelse i det sørlige Libanon. Han hadde blant annet uttalt at israelerne snarest burde gjennomføre «det er var pålagt av verdenssamfunnet», og at «de som ikke har noe her å gjøre (i Sør-Libanon) er utvilsomt Israel». Han skal også ha sammenlignet organisasjonen Hizbollah med den norske motstandsbevegelsen.[1] Uttalelsene vakte sterke reaksjoner fra Israelsk hold, og det israelske UD gav sin ambassadør i Norge beskjed om å protesterer overfor norske myndigheter.[1] Noen dager senere mottok Ludvigsen refs fra den norske forsvarssjefen, men måtte ikke fratre sin stilling.[2]

Han er gift med Herdis M. Gabrielsen, og de har to barn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forgjenger:
 Trond Furuhovde 
Sjef for Distriktskommando Trøndelag
Etterfølger:
 Siste sjef