Kjærnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 59°44′50″N 10°43′56″Ø Kjærnes er et mindre sted og en grunnkrets i Ås kommune i Akershus. Stedet ligger på østsiden av Indre Bunnefjord, rundt 5 km vest for Vinterbro og 3 km nordvest for Togrenda.[1] Kjærnes er et rekreasjonsområde med mange blå-merkede turstier mot Svartskog og Vinterbro.

På Kjærnes ligger Pollevannet, Pollen naturreservat og Kjærnesdammen. Det er flere funn fra både eldre og yngre steinalder i området. Det er også funnet gravrøyser fra bronsealder. Kjærnes brygge står som et kulturminne fra den tid dampskipene trafikkerte fjorden.

Grunnkretsen Kjærnes har pr 1.1.2017 547 innbyggere.[2] Det er også bade-og fiskemuligheter i de vann som nevnt. Selve stedet er blandet, med åker, fjell, fjord og bebyggelse. Det er kort vei til Løvstad naturbarnehage nede ved fjorden. Kjærnes er en del av Vinterbro og Nordby som er lett tilgjengelig med alt av fasiliteter. Postadressen er 1407 Vinterbro.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Norgeskart». Kartverket. Besøkt 17. april 2017. 
  2. ^ «Folkemengde og befolkningsendringar». Statistisk sentralbyrå. Besøkt 17. april 2017. 
akershusstubbDenne akershusrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.