Kirsty MacColl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kirsty MacColl
Kirsty MacColl at Double Door Chicago.png
Født10. oktober 1959
Croydon
Død18. desember 2000 (41 år)
Cozumel
Ektefelle Steve Lillywhite
Far Ewan MacColl
Beskjeftigelse Singer-songwriter, sanger
NasjonalitetStorbritannia

Kirsty Anna MacColl (født 10. oktober 1959 i Croydon, England, død 18. desember 2000 i Cozumel, Mexico) var en engelsk sanger og låtskriver.

Hun var datter av folkesangeren Ewan MacColl.

Hennes debut solo singel «They don`t know» som ble utgitt i 1979, nådde plass nummer 3 på hitlistene. MacColl sang flere populære hits fra tidlig på 1980-tallet til tidlig på 1990-tallet. Hun er kanskje mest kjent for å ha sunget med The Pogues på deres «Fairytale of New York».

Hennes død[rediger | rediger kilde]

I desember 2000, etter hennes deltakelse i presentasjon av et radioprogram som hun hadde gjort for BBCCuba, hadde MacColl planlagt en ferie i Cozumel, Mexico, sammen med sine sønner og partner, musikeren James Knight. Den 18. desember 2000, drev hun og hennes sønner med dykking i Cozumel. Mens MacColl og hennes to sønner var i vannet så MacColl en båt komme mot dem i full fart.

Sønnen Jamie holdt på å bli overkjørt av båten, men moren Kirsty klarte å presse ham ut av veien noe som gjorde at Jamie kun fikk mindre skader i ribbein og hodet. Men ved å dytte sønnen ut av veien ble MacColl selv truffet av båten og hun ble drept umiddelbart.[1] MacColls levninger ble sendt hjem til Storbritannia og den påfølgende begravelsen hennes fant sted på Mortlake Krematorium i London.

Båten som var involvert i ulykken var eid av den meksikanske millionæren Guillermo González som eide de meksikanske supermarked Nova. Han var om bord på båten sammen med flere medlemmer av sin familie.

En person som arbeidet for millionæren ble funnet skyldig i drap fordi han ikke skjøttet sin oppgave med å styre båten. Han ble derfor dømt skyldig og han ble satt til 2 år og 10 måneder i fengsel. Imidlertid ble han etter meksikansk lov tillatt til å betale en bot på $ 90 i stedet for å få fengselsstraff.

Han ble også dømt til å betale cirka $ 2150 til de gjenværende medlemmene av MacColl-familien. Dette var et beløp basert på hans daværende lønn. Flere bekjente av den meksikanske millionæren som hadde eid båten hevdet senere at han som ble dømt for hendelsen hadde mottatt penger for å ta på seg skylden for drapet.[2][3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kirsta, Alix (31. juli 2004). «The day the music died». alixkirsta.com. Alix Kirsta. Besøkt 2. desember 2015. 
  2. ^ Allan, Vicky (22. august 2004). «I Believe The Mexican Fined For Killing Kirsty Was A Fall Guy». The Sunday Herald. Highbeam Research. Besøkt 2. desember 2015. 
  3. ^ Wynne-Jones, Ros (21. desember 2005). «Kirsty MacColl Exclusive: Singer's Mum Fights for Justice». Mirror.co.uk. Besøkt 2. desember 2015.