Just Go with It

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Just Go with It
Generell informasjon
GenreRomantisk komedie
Utgivelsesår2011
NasjonalitetUSA
Lengde116 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDennis Dugan[1][2][3][4][5][6][7]
ManusAllan Loeb, Timothy Dowling,[8] I.A.L. Diamond,[8] Pierre Barillet,[8] Jean-Pierre Grédy[8]
Basert på
Cactus Flower[9]
Produsent(er)Adam Sandler, Jack Giarraputo, Heather Parry
MusikkRupert Gregson-Williams
SjeffotografTheo van de Sande
Foran kamera
MedvirkendeJennifer Aniston,[2] Adam Sandler,[2] Brooklyn Decker,[2] Nicole Kidman,[2] Nick Swardson,[2] Dave Matthews,[2] Bailee Madison,[2] Rachel Dratch,[10] Kevin Nealon,[10] Minka Kelly,[2] Heidi Montag,[2] Jackie Sandler,[10] Carol Ann Susi,[2] Lori Heuring,[2] Michael Laskin,[10] Griffin Gluck,[8] Allen Covert,[8] Elena Satine,[8] Branscombe Richmond,[8] Keegan-Michael Key,[8] Sadie Sandler,[8] Peter Dante,[8] Rachel Specter,[8] Dan Patrick,[8] Mario Joyner[8]
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Farve/s.hvFarger
FilmselskapHappy Madison Productions, Columbia Pictures
Distributør(er)Columbia Pictures
Netflix
Totalomsetning214 900 000 USD[11]
Premiere(r)8. februar 2011[12]
24. februar 2011 (Tyskland)[13]
Eksterne lenker

Just Go with It er en amerikansk romantisk komedie-film fra 2011. Regissør var Dennis Dugan, og manus ble skrevet av Allan Loeb. Hovedrollene spilles av Adam Sandler (som også med-produserte filmen) og Jennifer Aniston, Nicole Kidman og Brooklyn Decker. Filmen ble publisert den 11. februar 2011, av Columbia Pictures i Nord-Amerika.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I 1988 forlater den 22 år gamle Daniel Maccabee (spilt av Adam Sandler) hans eget bryllup rett før seremonien skal til å begynne, etter at han fikk vite at hans forlovede var utro mot ham. Hun ønsket bare giftet seg med Daniel fordi han utdannet seg til lege. Daniel drikker alene ved en bar, hvor en ung, vakker kvinne kommer inn. Hun legger merke til at Daniel har en giftering på hånden, og spør om hans kone. Han forklarer hvordan hans kone nylig gikk fra ham til fordel for en annen mann. Den vakre kvinnen ved baren ender opp med å ha sex med ham.

23 år senere er Daniel (nå 45 år gammel) bosatt i Los Angeles. Han er nå en vellykket kirurg innenfor kosmetisk kirurgi, som kommer med historier om ulykkelige ekteskap for å få kvinner til sengs. Han unngår romantiske forhold som kan føre til hjertesorg. Den eneste kvinnen som er klar over planene hans, er kollega og bestevenninne Katherine Murphy (spilt av Jennifer Aniston) en skilt mor med to barn. Daniel møter Palmer (spilt av Brooklyn Decker) på en fest, en matematikk-lærer ved en barneskole. Neste morgen oppdager hun Daniels giftering, og antar at han er gift. Palmer nekter å ha ett forhold med ham, fordi foreldrene hennes skilte seg på grunn av utroskap da hun var barn.

I stedet for å fortelle henne sannheten, forteller Daniel henne at han blir skilt fra en kvinne som heter Devlin fordi hun var utro mot ham med en mann som het Dolph Lundgren. Når Palmer insisterer på å møte Devlin, ber han Katherine posere som "Devlin" slik at Daniel kan fortsette forholdet med Palmer. Katherine i rollen som "Devlin" møter deretter Daniel og Palmer, og gir dem hennes velsignelse til å fortsette forholdet. Etter å ha overhørt Katherine snakke på telefon med barna hennes, går Palmer ut ifra at barna hennes er Daniels barn. Daniel møter deretter Katherines barn, Maggie og Michael, for å få dem til å spille rollen som hans barn. Han gir dem henholdsvis navnene "Kiki Dee" og "Bart" når de skal være hans falske barn. Palmer møter barna deres, hvor Maggie har tatt i bruk en falsk britisk aksent.

Barna presser Daniel, foran Palmer, for å ta dem alle med på ferie til Hawaii. På flyplassen blir de alle overrasket over å tilfeldigvis møte Daniels fetter Eddie (spilt av Nick Swardson) og for å opprettholde løgnene deres blir Danny og Katherine tvunget til å ta ham med til Hawaii. På feriestedet forteller Daniel til Eddie at han vurderer å be Palmer om å gifte seg med ham. Katherine og Daniel møter også Devlin Adams (spilt av Nicole Kidman) og hennes ektemann Ian Maxtone-Jones. På grunn av Katherine og Devlins mangeårige rivalisering mot hverandre, påstår Katherine at Daniel er ektemannen hennes - i stedet for å innrømme at hun er en enslig mor. Etterhvert blir Katherine imponert over Daniel og hvordan har det gøy sammen med barna hennes. Katherine møter igjen Devlin, som inviterer henne og Daniel til middag. I løpet av middagen spør Devlin om hva Daniel og Katherine hva de beundrer mest ved hverandre. Når Danny og Katherine snakker, og blir mer kjent med hverandre, begynner de etterhvert å utvikle romantiske følelser for hverandre.

Dagen etter innrømmer Devlin ovenfor Katherine at hun lot som om hun var gift med Daniel for å unngå forlegenhet ovenfor Katherine. Devlin tilstår at hun ønsker å ta ut skilsmisse fra ektemannen Ian, blant annet fordi han er homofil. Katherine betror seg senere til Devlin om å være forelsket i Daniel. Men rett etterpå dukker Danny opp, og sier at han ikke ønsker å gifte seg med Palmer fordi han egentlig er forelsket i Katherine. Filmen ender en stund senere etter at de er tilbake fra Hawaii når Danny og Katherine har giftet seg med hverandre.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Adam Sandler

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ http://www.imdb.com/title/tt1564367/; besøksdato: 11. juli 2016.
 2. ^ a b c d e f g h i j k l http://www.filmaffinity.com/en/film646154.html; besøksdato: 11. juli 2016.
 3. ^ http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=176518.html; besøksdato: 11. juli 2016.
 4. ^ http://stopklatka.pl/film/zona-na-niby; besøksdato: 11. juli 2016.
 5. ^ http://www.adorocinema.com/filmes/filme-176518/; besøksdato: 11. juli 2016.
 6. ^ http://www.interfilmes.com/filme_24010_Esposa.de.Mentirinha-(Just.Go.with.It).html; besøksdato: 11. juli 2016.
 7. ^ http://www.the-numbers.com/movie/Just-Go-With-It; besøksdato: 11. juli 2016.
 8. ^ a b c d e f g h i j k l m n (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
 9. ^ (på sv) Svensk Filmdatabas, Svenska Filminstitutet, SFDb film-ID 73356, Wikidata Q1139587, https://www.svenskfilmdatabas.se/ 
 10. ^ a b c d http://www.imdb.com/title/tt1564367/fullcredits; besøksdato: 11. juli 2016.
 11. ^ (på en) Box Office Mojo, Wikidata Q223142, https://www.boxofficemojo.com/ 
 12. ^ Freebase-data fra Google[Hentet fra Wikidata]
 13. ^ Internet Movie Database, www.imdb.com, verkets språk engelsk, besøkt 20. august 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]