Hopp til innhold

Jokkes verdiløse menn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Verdiløse menn
ManusChristopher Nielsen (libretto)
MusikkJoachim Nielsen
SangteksterJoachim Nielsen

Verdiløse menn er en musikal basert på Joachim Nielsens tekst og musikk. Librettoen er skrevet av Christopher Nielsen. Musikalen hadde urpremiere på Torshovteatret 5. mars 2008; oppsetningen var regissert av Anders T. Andersen.

Musikalen er skrevet med utgangspunkt i et utvalg av sanger av Joachim «Jokke» Nielsen (1964–2000), som var frontfigur i bandet Jokke & Valentinerne og senere i Jokke med Tourettes. Musikken i stykket fremføres av bandet Valentourettes, som består av tidligere bandmedlemmer fra de to bandene. I stykket fremføres flere av Jokkes slagere, som Gutta, Paranoid, Herr Smith, Annie, Hvis jeg var deg og Verdiløse menn. Musikalen inneholder også situasjoner, stemninger og karakterer fra Christopher Nielsens tidligere produksjoner, som animasjonsfilmen Slipp Jimmy fri, TV-serien To trøtte typer og hans tegneserier, i hovedsak hentet fra Joachims liv og omkrets. Librettisten Christopher Nielsen er bror av Joachim Nielsen.

På grunn av stor pågang ble det i april og mai 2008 satt opp ekstraforestillinger på Nationaltheaterets hovedscene. Senere har musikalen vært på besøk i Tønsberg og tilbake på Torshovteateret. I april og mai 2009 ble den spilt igjen på Nationaltheatrets hovedscene.

Christopher Nielsen ble for teksten til Verdiløse menn tildelt Heddaprisen 2008 for beste debutant.[1] Nielsen ble også tildelt Ibsenprisen 2009 for stykket.

I januar 2014 ble stykket på nytt satt opp på Nationaltheaterets hovedscene med samme skuespillere og artister som i uroppsetningen.[2] Stykket ble også satt opp sensommeren/høsten 2015, og alle forestillinger var utsolgt.

I mai 2018 ble stykket igjen satt opp, og da hadde Per Egil Aske overtatt rollen som Herr Smith.[3]

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Musikere[rediger | rediger kilde]

Bandet Valentourettes:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Heddaprisen 2008». Arkivert fra originalen 16. april 2009. Besøkt 2. januar 2009. 
  2. ^ nationaltheatret.no Arkivert 9. desember 2013 hos Wayback Machine.
  3. ^ «Verdiløse menn». Kjøp billetter til forestillinger og meld deg på arrangementer her. (norsk). Besøkt 29. mai 2018.