Jan Sælid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jan Sælid
Født 16. mai 1970 (47 år)
Yrke Skuespiller
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Kanonprisen for beste birolle

Jan Sælid (født 16. mai 1970) er en norsk skuespiller. Han vokste opp i drabantbyen Haugerud i Oslo. Han ble ansatt ved Nationaltheatret/Torshovteatret (1996–2002) etter utdannelsen ved Statens teaterhøgskole. Etter dette ble han frilanser og har siden vekslet mellom å jobbe med teater, tv og film. Han ble kjent for et bredere publikum som regelrytteren og petimeteret «Rikard» i serien Etaten – NRKs storsatsing høsten 2006. Rollen ble en så stor suksess at den også ble tatt med i TVNorge-serien NAV våren 2012.

Sælid spilte rollen som den sleipe gangsteren «Kula» i den norsk-pakistanske filmen Izzat som han også vant Kanonprisen for i 2006 (beste birolle – se Kosmorama). Han debuterte i tv-sammenheng som den tilbakestående «Raymond» i NRK-serien Sejer – se deg ikke tilbake, og fulgte opp med en gjesterolle i første episode av tv-serien Fox-Grønland. Han spilte skurken Joachim i NRK-serien Svarte penger – hvite løgner. I 2007 hadde han en av hovedrollene som den rullestolbrukende politimannen Dan Wester i NRKs dramaserie Kodenavn Hunter.

Scenen[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)