Johnny Handsome

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Johnny Handsome
Generell informasjon
SjangerScience Fiction
Utgivelsesår29. september 1989 USA
Prod.landUSA
Lengde94 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørWalter Hill
ProdusentCharles Roven
ManusforfatterJohn Godey
Ken Friedman
MusikkRy Cooder
SjeffotografMatthew F. Leonetti
Foran kamera
MedvirkendeMickey Rourke
Lance Henriksen
Ellen Barkin
Prod.selskapTriStar Pictures
Carolco
Eksterne lenker

Johnny Handsome er et amerikansk krim-drama fra 1989 regissert av Walter Hill og har skuespillere som Mickey Rourke, Ellen Barkin og Morgan Freeman. Filmen ble skrevet av Ken Friedman, fra en roman av John Godey.

Handling[rediger | rediger kilde]

John Sedley har et vansiret ansikt, og blir plaget av andre og blir gitt kallenavnet "Johnny Handsome" av folk som kjenner ham. Johnny og en kamerat blir sveket av to medskyldige i en forbrytelse, Sunny Boyd og hennes partner Rafe. En dommer sender derfor Johnny til fengsel, hvor Johnny møter en kirurg ved navn Fisher, som ønsker å benytte marsvin til en ny eksperimentell prosedyre i kosmetisk kirurgi.

Johnny, som mener at han ikke har noe å tape, får et nytt, mer normalt utseende (som gjør ham ugjenkjennelig for menneskene som kjente ham før han havnet i fengsel) før Johnny blir løslatt tilbake i samfunnet. Drones, en dum politimann i New Orleans, blir ikke lurt av Johnny`s nye utseende eller nye liv, selv når Johnny får en ærlig jobb og begynner ett forhold med Donna McCarty, en normal og respektabel kvinne som ikke vet noe om fortiden hans. Drones mener at Johnny på innsiden fremdeles er kriminell og alltid kommer til å være det.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]