Elizabeth McGovern

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Elizabeth McGovern
Elizabeth McGovern 2012.jpg
Elizabeth McGovern på Filmfestivalen i Cannes i 2012
Født18. juli 1961 (56 år)
Evanston i Illinois, USA
Ektefelle Simon Curtis (1992– )
Utdannet ved The Juilliard School
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år1979–d.d.
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Elizabeth McGovern (født 18. juli 1961 i Evanston i Illinois) er en amerikansk skuespiller som har opptrådt på film, TV og teater. I 1981 fikk hun en Oscar-nominasjon innen kategorien beste kvinnelige birolle for rollen som Evelyn Nesbit i filmen Ragtime.

McGovern begynte med amatørskuespill mens hun gikk på North Hollywood High School. Agent Joan Scott så hennes opptreden i filmen The Skin of Our Teeth og ble imponert over talentet hennes, og anbefalte at hun begynte med dramatimer. McGovern fulgte hennes råd og studerte, først ved American Conservatory Theater i San Francisco, og senere ved The Juilliard School i New York City.

I 1984 spilte hun i Sergio Leones episke film Ondt blod i Amerika der skuespiller Robert De Niro var med. I 1989 spilte hun Mickey Rourkes kjæreste i filmen Johnny Handsome, regissert av Walter Hill. Hun har spilt Cora, grevinnen av Grantham, i det britiske periodedramaet Downton Abbey siden 2010.

I 1992 giftet Elizabeth seg med den britiske produsenten og regissøren Simon Curtis. De har to døtre sammen, som heter Maud Lee Wilkie og Grace, og de bor i Chiswick i London.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]