Hopp til innhold

John W. Henry

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
John W. Henry
Født13. sep. 1949Rediger på Wikidata (74 år)
Quincy
BeskjeftigelseNASCAR-team-eier, investor, forretningsdrivende, journalist Rediger på Wikidata
Utdannet vedVictor Valley High School
University of California, Riverside
Victor Valley College
EktefelleLinda Pizzuti Henry
PartiCalifornia Republican Party
NasjonalitetUSA

John William Henry II (født 13. september 1949 i Quincy, Illinois) er en amerikansk forretningsmann og rådgiver innen futures- og valutahandel. Han grunnla John W. Henry & Company (JWH) og er hovedeier i Fenway Sports Group, som eier Boston Red Sox og Liverpool FC, samt medeier i Roush Fenway Racing. I mars 2006 anslo Boston Magazine hans formue til 1,1 milliarder dollar, men bemerket at hans selskap nylig hadde opplevd problemer.[1] I mai 2007 bemerket rapporter i The Wall Street Journal[2] og Bloomberg L.P. ytterligere vansker med firmaet.

Tidlig liv og karriere

[rediger | rediger kilde]

Foreldrene til John var bønder, og han vokste opp i Illinois og Arkansas. Han led av astma, og da han var 15 valgte hans familie å flytte til Apple Valley i California. Etter at han ble uteksaminert fra Victor Valley High School i Victorville, gikk han på Victor Valley College, deretter University of California i Riverside, Irvine, og Los Angeles), hvor han tok hovedfag i filosofi, men tok ikke eksamen – delvis et resultat av at han turnerte med to rock and roll-band; Elysian Fields og Hillary.

Henry startet handel med mais- og soyabønne-futures, for å lære det grunnleggende om sikring av prisrisikoen ved å ha en beholdning av disse varene, enten det er på lager eller på marken. I 1976 spurte en varemegler på Reynolds Securities ham om å gi råd til andre bønder, men han avslo. Etter å ha tilbrakt en sommer i Norge med sin første kone, Mai, utviklet Henry en mekanisk metode for følging av trender ved håndtering av en handlekonto for terminkontrakter. Han testet sin trend-reverseringsmetode – som aldri gikk ut av markedet, men alltid hadde en posisjon (enten lang eller kort) i hvert av markedene til kontoens «kurv» av varer – med sine egne penger. Da testene viste seg å være vellykket, grunnla han JWH i 1981, og åpnet et lite kontor over gaten fra flyplassen i Irvine, California, og begynte å markedsføre sin metode til de største fondsmeglerforetakene innen varehandel i Amerika. Det viste seg så vellykket at han i 1983 flyttet til betydelig større lokaler på Fashion Island i Newport Beach. I 1989 flyttet JWH til Westport i Connecticut og Henry flyttet til Boca Raton i Florida. To år senere etablerte JWH et kontor i Boca Raton.

John W. Henry & Company, Inc.

[rediger | rediger kilde]

JWH ble etablert i 1981, og begynte å ta profesjonelle kunder i 1982.

Foretakets management-metoder gjør mekaniske, ikke-skjønnsmessige handelsavgjørelser som en reaksjon på systematiske bestemmelser for reversering i hvert marked. Metodene har som uttrykkelig målsetning å utelukke ikke bare menneskelige følelser, men også enhver subjektiv vurdering av slike ting som de såkalte fundamentaler, i å utløse markedsbeslutninger.[3]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ 50 Wealthiest Bostonians Arkivert 3. juli 2007 hos Wayback Machine. Boston Magazine, March 2006, accessed July 6, 2007
  2. ^ Zuckerman, Gregory (29. mai 2007). «John Henry in a Slump». The Wall Street Journal. 
  3. ^ ««Curse Of The Bambino On The Trading Floor?»». News: Analysis & Commentary. BusinessWeek. 20. mars 2006. Besøkt 2. juni 2012.