John Prescott

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.
John Prescott

John Leslie Prescott, baron Prescott (født 31. mai 1938 i Prestatyn, Wales) er Storbritannias visestatsminister, First Secretary of State og parlamentsmedlem for Hull East for det britiske Arbeiderpartiet. Han har vært nestleder i partiet siden han tapte ledervalget i 1994, og visestatsminister siden 1997.

Han har tidligere arbeidet til sjøs og vært aktiv i fagforeningsarbeid, og regnes som en representant for arbeiderklassen i New Labour. Prescott har i likhet med de fleste andre i partiledelsen universitetsutdannelse.

Prescott er velkjent for de mange tabber han har begått, og mange husker ham fremst for å ha slått en gårdbruker under valgkampen i 2001 etter at han selv hadde blitt truffet av et egg.

Prescott ble i 2010 utnevnt til livstidspeer[1] og adlet med tittelen baron Prescott. I November 2012 var han Labours kandidat til å bli den første Police and Crime Commissioner for Humberside, der han tapte for den konservative kandidaten. I juli 2013 sa han opp sitt medlemskap i Det kongelige råd grunnet misnøye med forsinkelse av nye pressereguleringer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ London Gazette, 14. juni 2010.