John Prescott

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
John Prescott
John Prescott on his last day as Deputy Prime Minister, June 2007.jpg
Født31. mai 1938 (81 år)
Prestatyn
Utdannet ved Ruskin College, University of Hull
Beskjeftigelse Politiker, fagforeningsperson, Steward's assistant
Parti Labour Party
Nasjonalitet Storbritannia

John Leslie Prescott, baron Prescott (født 31. mai 1938 i Prestatyn, Wales) var Storbritannias visestatsminister fra 1997 til 2007, First Secretary of State og parlamentsmedlem for Hull East for det britiske Arbeiderpartiet fra 1970 til 2010. Han var videre nestleder i partiet siden han tapte ledervalget i 1994 fram til 2007 samtidig med at Blair trakk seg som statsminister.

Han har tidligere arbeidet til sjøs og vært aktiv i fagforeningsarbeid, og regnes som en representant for arbeiderklassen i New Labour. Prescott har sin utdannelse fra Ruskin College og senere fra University of Hull. Prescott var internt i arbeiderpartiet sett på som en megler mellom Tony Blair og Gordon Brown.

Prescott er blitt knyttet til kontroverser, og mange husker ham fremst for å ha slått en gårdbruker under valgkampen i 2001 etter at han selv hadde blitt truffet av et egg.

Prescott ble i 2010 utnevnt til livstidspeer[1] og adlet med tittelen baron Prescott. I november 2012 var han Labours kandidat til å bli den første Police and Crime Commissioner for Humberside, der han tapte for den konservative kandidaten. I juli 2013 sa han opp sitt medlemskap i Det kongelige råd grunnet misnøye med forsinkelse av nye pressereguleringer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ London Gazette, 14. juni 2010.