Johannes 3,16

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Evangelisten Johannes, angivelig opphavspersonen til Johannesevangeliet i den kristne Bibelen, framstilt i et karolingisk bibelmanuskript fra tidlig på 800-tallet.
Krusifiks fra 1943 fra en katolsk kirke i Oberösterreich med latinsk sitat fra Johannesevangeliet 3,16: «For så høyt har Gud elsket verden»

Johannes 3,16 er et vers i Johannesevangeliet i Det nye testamentet i den kristne Bibelen.[1] Verset blir også kalt «Den lille Bibelen» fordi det oppsummerer noen av de viktigste prinsippene i tradisjonell kristendom.

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Johannesevangeliet 3,16[1]

Verset er et utsagn av Jesus i den nattlige samtalen med den skriftlærde Nikodemus. Samtalen spenner over de første tjue versene av kapittel tre i Johannesevangeliet.

Bibelstedet brukes ofte for å fremheve grunntanken i kristendom. På kristne stevner kan det forekomme plakater og annet med teksten «3:16» eller «John 3:16», som er den engelske henvisningen til bibelstedet. «3:16» kan også brukes av enkeltpersoner som tegn på en kristen tro. Andre eksempler på bruk av tallkombinasjonen er 3,16 (Tre Seksten), navnet på en kristen bokhandel i Åsane utenfor Bergen,[2] og Normisjons månedsmagasin Agenda 3:16.[3]

Etter den nye gravferdsordningen av 2003[4] siteres alltid Johannes 3,16 i ordene som innleder gravferdshandlinger i Den norske kirken.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]