Black Denim Trousers and Motorcycle Boots

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Black Denim Trousers and Motorcycle Boots» er en amerikansk populærmusikksang, skrevet av Jerry Leiber og Mike Stoller.

Sangen forteller historien om en motorsyklist og hans kjæreste Mary Lou, som har lidd lenge. Hun bønnfaller ham om ikke å kjøre motorsykkel en kveld. «I've got a feeling if you ride tonight I'll grieve», forteller hun ham, men han ignorerer henne og «hit a screamin' diesel that was California bound».

Veteranutøveren Vaughn Monroe gjorde en coverversjon og nådde en 38.-plass på Billboard-listen.

Med en fengende melodi og refrenget med «He wore black denim trousers and motorsycle boots, and a black leather jacket with an eagle on the back» ble sangen den første store hiten for The Cheers.[1]

Den var også den første sangen om motorsykler og de «nye» motorsyklistene til å komme på hitlistene, noe som gav den ryktet om å være den første motorsyklistsangen.

I 1956 spilte den franske chanteusen Edith Piaf inn en versjon på fransk med tittelen «L'homme à la Moto». Den ble én av hennes mestselgende singler.

Chris Spedding spilte inn en ny versjon. Den ble utgitt på albumet A Trbiute to Edith Piaf (AB Disques AB 0281) i 1993.[2]

Sangen har også blitt spilt inn av Joan Morris og William Bolcom. Den ble utgitt på albumet Other Songs by Leiber & Stoller (Nonesuch H-71346).[3] Den er et viktig element i deres konsertreporotoar.

Sangen ble også spilt inn på plate med en annen tekst under tittelen «Chicken» av The Cheers-medlemmet Bert Convy. Den handlet om unger som spilte kylling i sine biler.

Denne sangen var også den første som ble spilt inn på plate av en annen kanadisk gruppe, The Diamonds, som gjorde det på Coral Records-etiketten. The Diamonds oppnådde berømmelse et par år senere med rock and rollklassikeren «Little Darlin'».

I 1959 ble Dodie Stevens beømt for sin parodi med tittelen «Pink Shoe Laces» (Crystalette 724).[4]

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Jan Bull har skrevet en norsk tekst. Den norske tittelen er «Kubikksjarmør».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]