Hopp til innhold

Jeg, meg og Irene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jeg, meg og Irene
orig. Me, Myself & Irene
Generell informasjon
Sjangerkomedie
Utgivelsesår2000
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde116 min.
Språkengelsk
Aldersgrense15 år (Norge)
Bak kamera
RegiBobby Farrelly og Peter Farrelly
ProdusentBradley Thomas, Bobby Farrelly og Peter Farrelly
ManusforfatterBobby Farrelly, Mike Cerrone og Peter Farrelly
MusikkLee Scott og Pete Yorn
Foran kamera
MedvirkendeJim Carrey og Renée Zellweger
Annen informasjon
Budsjett$ 51 000 000
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker

Jeg, meg og Irene (originaltittel: Me, Myself & Irene) er en amerikansk komedie fra 2000, med blant andre skuespillerne Jim Carrey og Renee Zellweger. Filmen ble spilt inn i Hollywood, og regissører var Bobby Farrelly og Peter Farrelly. Selskapet bak filmen var 20th Century Fox. Filmen har 15 års aldersgrense i Norge.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Charlie Baileygates (spilles av Jim Carrey) arbeider i politiet på Rhode Island som har blitt utnyttet av alle rundt ham, inkludert hans kone Layla. Nesten umiddelbart etter bryllupet deres begynner Layla å være utro med en mørkhudet dverg som heter Shonté. Selv om vennene hans advarer ham om Laylas utroskap, nekter Charlie å godta dette - selv etter at hun føder trillinger som arver den biologiske farens hudfarge. Noen år senere reiser Layla sammen med Shonté, og forlater barna deres hos Charlie. Charlie passe på trillingene: Jamal, Lee Harvey og Shonté Jr. når de vokser opp.

Charlie blir elsket og respektert av guttene, men han blir stadig mishandlet og utnyttet av resten av innbyggerne i byen. Som et resultat av mange års dårlig behandling, utvikler Charlie en splittet personlighet ved navn Hank for å takle alle konfrontasjonene som Charlie unngår. Hank dukker opp når Charlie er under ekstremt stress, og er en ekstremt frekk og voldelig personlighet. En psykiater foreskriver medisiner til Charlie, i et forsøk på å holde Hank i sjakk. Sjefen hans tror Charlie behøver ferie, og beordrer ham å eskortere Irene Waters (spilt av Renée Zellweger) fra Rhode Island til New York, fordi hun angivelig begikk en trafikk-forseelse. Men Irene påstår at beskyldningen er løgn fortalt av Dickie (spilt av Daniel Greene) hennes tidligere kjæreste, for å hindre henne i å avsløre hans ulovlige aktiviteter for myndighetene.

I New York overlater Charlie Irene til to agenter fra Environmental Protection Agency. En leiemorder forsøker å drepe Irene, men dreper en av agentene i stedet. Irene og Charlie må flykte, og etterlater medisinene hans i hastverket - noe som fører til at Hank dukker opp oftere. Charlie får skylden for drapet på EPA-agenten, og blir forfulgt av FBI samt to korrupte politifolk betalt av Dickie: Boshane og Gerke. Disse hendelsene får stor oppmerksomhet i media, og Charlies sønner får vite om hans problemer.

Charlie og Irene vender tilbake til Rhode Island, og blir venner underveis. Selv om Irene etter hvert får følelser for Charlies personlighet, bekymrer Hank henne, ettersom hans aggressive personlighet og overvurdering av ham selv ofte får dem i problemer. De blir tatt i bakhold av Boshane og Gerke, men Charlies sønner finner dem og forsøker å hjelpe til. Charlie og Irene går om bord et tog på vei til Rhode Island. Dickie setter seg på samme tog, etter å ha blitt beordret av sine overordnede å fikse problemene. Han kidnapper Irene, og Charlie må forsøke å redde henne.

Skuesplllere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata