Jason Everman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jason Everman
JasonEvermanArmySpecialForces.jpg
Født16. aug. 1967Rediger på Wikidata (55 år)
KodiakRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Gitarist, soldatRediger på Wikidata
Utdannet ved Columbia University School of General StudiesRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av U.S. Army Special ForcesRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger Grunge
Alternativ rock
Alternativ metal
InstrumentBassgitar
Aktive år1989-Nåtid
PlateselskapA&M / Geffen Records
IMDbIMDb
Tidligere band
Nirvana 19891989
Soundgarden 19891990
Mind Funk 19911994

Jason Everman (født 16. oktober 1967 in Kodiak, Alaska) er en amerikansk gitarist som har spilt med Nirvana og Soundgarden.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Everman ble med i Nirvana i februar 1989 som andregitarist. Han er kreditert som andregitarist på bandets debutalbum, Bleach, men spilte faktisk ikke på noen av sporene. Kurt Cobain sa senere at krediteringen var en takk for at Everman hadde betalt de 606 dollar innspillingen av albumet kostet. Summen ble aldri tilbakebetalt. Everman turnerte med Nirvana under Bleach-promoteringen.

Fra Nirvana til Soundgarden[rediger | rediger kilde]

Everman forlot Nirvana i juli 1989 og ble med i Soundgarden som Hiro Yamamotos etterfølger på bass. I april 1990 spilte han på bandets versjon av The Beatles-sangen «Come Together», som senere ble gitt ut på en EP kalt Loudest Love. Everman dukket opp i Soundgardens hjemmevideo Louder Than Live og forlot bandet sent i 1990.

Andre prosjekt[rediger | rediger kilde]

Everman spilte også gitar i Mind Funk. I september 1994 forlot han Mind Funk og vervet seg til hæren. Han har siden vært både i Afghanistan og Irak.

En Nirvana-innspilling med Everman på gitar i to låter er tilgjengelig. En Kiss-cover kalt «Do You Love Me?» er blitt utgitt på et hyllestplate, mens «Dive» ble utgitt på samlealbumet With The Lights Out i 2004. Begge sporene ble spilt inn på Evergreen State Colleges 24-spors studio i juni 1989.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]