Jamaicas kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jamaica
Jamaica
ForbundJamaica Football Federation
LandslagstrenerTrinidad og Tobagos flagg Carlos Edwards
KallenavnReggae Girlz
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Jamaicas kvinnelandslag i fotball representerer Jamaica i internasjonal fotball.

Jamaica debuterte i 1991 i mesterskapssammenheng, da de spilte i CONCACAF-mesterskapet. Jamaica tapte to av kampene med ett mål, og den siste, mot Canada. Jamaica deltok ikke i mesterskapet i 1993, men i 1994 kom Jamaica på sisteplass, etter å ha møtt svært vanskelig motstand som USA, Canada og Mexico. Et ettmålstap mot Trinidad og Tobago beseglet sisteplassen.

Jamaica var ikke med på de neste to mesterskapene, men i 2002 kvalifiserte Jamaica seg igjen ve å lå ut Haiti. Imidlertid ok Haiti igjen i gruppespilet og slo Jamaica, som også tapte for de to andre lagene, Costa Rica og Canada. I neste mesterskap i 2006, kom Jamaica seg til semifinalen, blant annet ved å slå ut Panama og Haiti. Jamaica tapte imidlertid semifinalen, om enn med «bare» 0-4, og senere bronsefinalen mot Mexico med 0-3. I sitt første Pan-amerikanske sluttspill kom Jamaica på tredjeplass i sin gruppe, etter et OK tap mot Brasil og et svært stygt 1-11 tap mot Canada.

Jamaica er ikke blant de aller beste lagene i CONCACAF, men de tilhører toppen, sammen med Haiti og Trinidad og Tobago, av De karibiske øyer. Jamaica har konsekvent holdt seg på 8.-plassen på FIFAs rangering for CONCACAF i samtlige utgaver av rangeringen så nær som ett (per desember 2008).

Kvinnelandslaget ble midlertidig nedlagt i 2010 grunnet dårlig økonomi i det jamaikanske forbundet, og laget deltok dermed ikke i kvalifiseringen til VM 2011.[1] Trolig vil laget heller ikke stille opp i kvalifiseringen til OL 2012.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Cash-less JFF ignores Women's qualifiers, Howard Walker, Jamaica Observer, 7. mars 2010